בצל המתיחות בצפון

במהלך אוקטובר, בצל המצב המתוח בצפון, התקיים בטכניון כנס סטודנטים בין-לאומי מקוון בנושא מנהיגות בתקופות משבר. את הכנס יזמה קבוצת סטודנטים בתוכנית ה-MBA  – טוהר דניאל, רותם שפיר, גל פורקוש ונועה סיידנוור –  יחד עם פרופ’ מרים ארז, סגנית דיקן לתוכנית ה-MBA.

פרופ’ ארז, כלת פרס ישראל לניהול, מובילה את תוכנית GNAM (Global Network for Advanced Management) בטכניון מאז היווסדה בשנת 2016. לדבריה, “במסגרת התוכנית מגיעים לטכניון סטודנטים מ-14 בתי ספר למינהל עסקים, וסטודנטים מתוכנית ה-MBA בטכניון טסים לשבוע מרוכז באחד מאותם בתי ספר. סטודנטים מהטכניון אומנם טסו השנה לחו”ל, אבל המפגש שהיה אמור להתקיים בטכניון בחודש מרץ 2024  נדחה בשל המצב. הסטודנטים בתוכנית ה-MBA שלנו עבדו קשה כדי לקיים בכל זאת אירוע בטכניון, שיראה את פניה היפים של ישראל בשעת משבר. זו הייתה יוזמה שלהם והם הובילו את הארגון ואת הזמנת המרצים האורחים.”

הכנס בטכניון התקיים השנה במתכונת מקוונת בין 13 ל-18 באוקטובר בהשתתפות 43 סטודנטים מ-14 בתי ספר למנהל עסקים, ועסק כאמור בנושא “מנהיגות בתקופות משבר” (Leading in Times of Crisis). השתתפו בו מרצים מהפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות ומפקולטות אחרות בטכניון, ובהם חתן פרס נובל פרופ’ מחקר דן שכטמן, וכן מרצים אורחים, מנהיגים מובילים במשק הישראלי. אלה כמה מהם: היזם בוגר הטכניון איל וולדמן, עופר דורון המוביל את יוזמת החללית בראשית, הספורטאית הפראלימפית מורן סמואל, אורי להב, מייסד שותף חברת אאוטבריין שהקים מיזם לוגיסטי לתמיכה במפונים באילת, וכן עמיחי בר-ניר, המנכ”ל היוצא של חברת טופ-גם משדרות העוסקת בתחום תוספי המזון.   

מבין המרצים בפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות הרצו ד”ר נועה זיכלינסקי על מחקריה בנושא בית-החולים ההיברידי בזמן מגפת הקורונה, פרופ’ עדו ערב על קבלת החלטות בזמן משבר, ד”ר שלי לב-קורן על צוותים רב-תרבותיים וירטואליים (היא גם הנחתה את עבודת הצוותים, כשכל צוות הורכב מסטודנטים ממדינות שונות),  ופרופ’ ארז על ניהול ארגונים בזמן משבר. ד”ר זוהר רובינשטיין מאוניברסיטת תל-אביב ובנו ארן רובינשטיין, בוגר הפקולטה, הרצו על חוסן לאומי, נושא שבתחום התמחותם.   

קבוצת המשתתפים הייתה מגוונת מאוד וכללה בין השאר את מנהל מדעי הנתונים ב- Mastercard ביוטה, ארה”ב, מנהלת בכירה במרצדס-בנץ, וטרינר מצ’ילה ומנהל הבריאות בחברת אמבולנסים באוסטרליה. במסגרת המפגש עבדו הסטודנטים בצוותים מעורבים כחברות ייעוץ שנותנות פתרונות להתמודדות עם משבר בתחומים שונים בארגונים שונים שעוברים משבר. לדברי פרופ’ ארז “היה מרשים ומרגש לראות סטודנטים  ב-MBA טכניון עובדים עם סטודנטים מאוניברסיטת ייל בארה”ב ומבתי ספר למנהל עסקים החברים ברשת GNAM – סטודנטים מטורקיה, אירלנד, אנגליה, גרמניה, קנדה, ברזיל, צ’ילה, מקסיקו, הודו, הונג-קונג, סין, ואוסטרליה – מתוך מטרה משותפת. הפוליטיקה נשארה בחוץ. במפגש הסיכום שמענו שבחים רבים מהסטודנטים מחו”ל, ואני מבקשת שוב להדגיש את חלקם המרכזי של הסטודנטים שלנו ביוזמה, בארגון ובהובלת המפגש החשוב הזה, ואת התמיכה הלוגיסטית והארגונית המצוינת שניתנה על ידי הצוות המנהלי של תוכנית ה-MBA, של הפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות ושל מרכז המחשבים בפקולטה.”

לצד הבניין ההיסטורי

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בחיפה אישרה את התוכנית להקמת מבנה חדש לפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון. לדברי יו”ר הוועדה עו”ד שרית גולן, “קידום תוכנית הבינוי למבנה חדש ומתקדם הוא בשורה לא רק לטכניון, המוסד האקדמי החשוב בארץ אלא גם בשורה לעיר חיפה.”

הבניין החדש, ע”ש סטיבן וננסי גרנד מידידיו הגדולים של הטכניון, נועד למלא את צורכי הפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל ע”ש סטיבן קליין, היחידה בתחומה בישראל, הנמצאת בצמיחה מתמדת. הפקולטה מכשירה את רוב המהנדסים והמהנדסות המאיישים את תעשיות האווירונאוטיקה והחלל בישראל ובוגריה ממלאים תפקידים בכירים בתחום. היא הוקמה בראשית ימי המדינה ביוזמתם של נשיא הטכניון הראשון יעקב דורי, ראש הממשלה דוד בן גוריון והמשנה לנשיא הטכניון, פרופ’ סידני גולדשטיין, זאת מתוך הבנה שהמדינה הצעירה תידרש לכונן תעשיות תעופה וחלל חזקות. ואכן, בוגרי ובוגרות הפקולטה הם המנהיגים המובילים תעשיות אלה בישראל – תעשיות המקיימות קשר הדוק עם חוקרי הפקולטה במגוון רחב של תחומים. בינואר 2024 נכנסה בוגרת הפקולטה פרופ’ דניאלה רווה לתפקיד דיקנית הפקולטה והיא מובילה אותה בתהליכי צמיחה ופיתוח מתקדמים.

הדמיה : קימל אשכולות אדריכלים

הדמיה : קימל אשכולות אדריכלים

בשנים האחרונות גדלה הפקולטה הן מבחינת מספר חברי הסגל והיקפי המחקר והן מבחינת מספר הסטודנטים, ולכן נחוץ לה בניין חדש שיתאים לצורכי המאה ה-21. הבניין החדש יוקם בסמוך למבנה ההיסטורי, וישלב אלמנטים של חדשנות ושל שימור. יהיו בו שמונה קומות, שטחו הכולל ישתרע על פני 7200 מ”ר, ויפעלו בו מעבדות מתקדמות ותשתיות מחקר ופיתוח. הבנייה תיעשה תוך הקפדה על עמידה באמות מידה סביבתיות ושילוב אדריכלי עם הנוף והמבנים ההיסטוריים והמודרניים הסמוכים. מתחם הכניסה לבניין החדש ישתלב עם אזור ההוראה המשופץ של הבניין הישן.

הבניין החדש יאפשר לפקולטה לקלוט חוקרים חדשים, ליזום תחומים חדשים במחקר ובהוראה, להרחיב את פעילותה במחקר ובפיתוח ולשמר את מעמדה הבין-לאומי במחקר ובחינוך הנדסי. הבניין החדש יאפשר להגדיל משמעותית את מספר הסטודנטים בכל התארים ולשפר את תשתיות ההוראה והמחקר. כבר השנה פתחה הפקולטה את שנת הלימודים תשפ”ה בעלייה חדה במספר הסטודנטים החדשים המתחילים את לימודיהם בטכניון. מדובר בעלייה בשיעור 25% ביחס לשנה שעברה (תשפ”ד) ו-40% ביחס לשנה שקדמה לה (תשפ”ג).

שבוע היזמות הבינלאומי: חדשנות הטכניון במוקד

כחלק ממוסד הטכניון למו”פ, שואפת זרוע T3 למנף את העומק המדעי של הטכניון ולחבר בין האקדמיה לתעשייה, במטרה לתרגם ידע וטכנולוגיות עתירות ידע לפתרונות יישומיים ברי-קיימא.

 

מצוינות במדע, יזמות והשפעה גלובלית

ליבת פעילותה של T3 כוללת הגנה על קניין רוחני, קידום שיתופי פעולה עם התעשייה, האצת יזמות והקמת חברות סטארט-אפ. מאז 2019 נחתמו מעל 300 הסכמי מסחור, בהם למעלה מ-70 סטארט-אפים ויותר מ-200 רישיונות טכנולוגיים ומחקר משותף, בהיקף של עשרות מיליוני דולרים.

הישגים אלו מצטרפים לדירוגו של הטכניון במקום הראשון בישראל ובאירופה, מבין 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם, במספר הפטנטים שאושרו בארה”ב בארבע השנים האחרונות. נתון זה משקף את המצוינות הטכנולוגית של הטכניון ואת תרומתו המרכזית להייטק הישראלי.

 

תשתית יזמית פורצת דרך

T3 פועלת להרחבת החדשנות הטכנולוגית בטכניון ולהעצמת יזמות בקמפוס. בין התוכניות שהוקמו בשנים האחרונות: מאיץ מדעי T-Start , החממה הטכנולוגית NGT II  עם דגש על שילוב המגזר הערבי, ותוכניות נוספות המשלימות את מאיץ הסטארט-אפים DRIVE  וקרנות השקעה כמו AMIT  במדעי החיים ו- TIOF, התומכות כולן בחברות הטכניון מהשלבים המוקדמים ועד לבגרותן.

אקוסיסטם היזמות של הטכניון כולל כיום כ-140 חברות פעילות בשווי מצטבר של כ-20 מיליארד דולר. חברות אלו גייסו מעל 4.5 מיליארד דולר ומעסיקות כ-4,600 עובדים, למעלה ממחציתם בישראל.

 

פיתוחים פורצי דרך המובילים לשינוי עולמי

הטכניון מקים כתריסר חברות מידי שנה בתחומי הרפואה, אנרגיה, מזון, סביבה, תקשורת ובינה מלאכותית. בין החברות המבטיחות:

  • H2OLL: הפקת מים מהאוויר למדינות עולם שלישי באמצעות תהליך ספיחה בהובלת פרופ’ דוד ברודאי, פרופ’ ערן פרידלנד (הפקולטה להנדסה אזרחית).
  • Aleph Farms:  בשר מתורבת בהדפסת תלת מימד בהובלת פרופ’ שולמית לבנברג (הפקולטה להנדסה ביו-רפואית).
  • H2Pro: טכנולוגיה חדשנית לייצור מימן ירוק, תוך הפחתת פליטות פחמן וחיסכון באנרגיה בהובלת פרופ’ אבנר רוטשילד (הפקולטה למדע והנדסה של חומרים), פרופ’ גדעון גרדר (הפקולטה להנדסה כימית).
  • Lava Energy: מנועים המסייעים בהמרת חום מבוזבז לחשמל בהובלת פרופ’ כרמל רוטשילד (הפקולטה להנדסת מכונות).
  • RedCurrents: כבלים מוליכים חזקים גמישים ואולטרא-קלים בהובלת פרופ’ יאיר עין אלי (הפקולטה למדע והנדסה של חומרים).
  • Optorhythem: אופטוגנטיקה לטיפול בקיצוב הלב בהובלת פרופ’ ליאור גפשטיין (הפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט).
  • Electric Algae: ייצור תאי דלק מאצות – פרופ’ נעם אדיר (הפקולטה לכימיה ע”ש שוליך), פרופ’ גדי שוסטר (הפקולטה לביולוגיה).
  • Shield Dome Systems: פיתוח מערכות מכ”מ בהובלת יעקב רמז וארז בן ארי.
  • Aduro Ossteo Materials: שתלים רפואיים בהובלת פרופ’ בועז פוקרוי (הפקולטה למדע והנדסה של חומרים).
  • Spinodal Robotics: קטטר רובוטי ליישומים רפואיים בהובלת פרופ’ אמיר גת (הפקולטה להנדסת מכונות).

 

רונה סמלר

רונה סמלר, מנכ”לית T3 :
“האנושות מתמודדת עם אתגרים משמעותיים בתחומים חברתיים, כלכליים וסביבתיים. כדי לסייע למדינות להתמודד עם אתגרים אלו ולמצוא פתרונות בני-קיימא, הגדיר האו”ם את יעדי הפיתוח לשנת 2030, הכוללים מיגור עוני ורעב, קידום חינוך איכותי, שוויון מגדרי, צמצום אי-שוויון ואנרגיה נקייה. חדשנות טכנולוגית היא המפתח לצמיחה, והטכניון ממלא תפקיד מרכזי בעיצוב ההון האנושי ובהפקת ידע מדעי מגוון, תוך הובלת האקו-סיסטם הטכנולוגי של ישראל והשפעה על הכלכלה העולמית. התקדמות מדעית וטכנולוגית דורשת שיתופי פעולה רב-תחומיים בין האקדמיה לתעשייה. בשנים האחרונות, משקיע הטכניון רבות בקידום הוראה ומחקר משותפים עם התעשייה, לצד טיפוח יזמות חדשנית. שיתופי פעולה אלו מאפשרים לנו לפתח פתרונות פורצי דרך לאתגרים גלובליים ומבטיחים את חוסנה הכלכלי, החברתי והביטחוני של מדינת ישראל.”

בין הפיתוחים הבולטים ב”צנרת” המסחור:

  • דה-מינרליזציה והסרת זיהומים ביולוגים ממים תוך לכידת פחמן – ד”ר שרלוט ווגט (הפקולטה לכימיה) ,ימוסחר למיזם: Ceal Minerals
  • ממברנות אניוניות יציבות לתאי דלק ואלקטרולייזרים להוזלת הטכנולוגיה ותרומה לאיתנות שוק המימן-פרופ’ דריו דקל (הפקולטה להנדסה כימית) ופרופ”ח צ’ארלס דיזנדרוק (הפקולטה לכימיה) ימוסחר למיזם: Conduce.
  • טיפול במי הובלת מזון ימי להארכת משך ההובלה ללא פגיעה באיכות המזון –פרופ’ אורי להב (הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית) ימוסחר למיזם: Distansea
  • אוליגוג’לים מחלבון צמחי המשמשים תחליפי שומן ושומן טראנס – פרופ”ח מאיה דוידוביץ  (הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגית ומזון)
  • שיקום והדפסת אלמוגים-פרופ’ עזרי טרזי (הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים),ימוסחר למיזם: Reefugia
  • מערכות תרמואקוסטיות להמרת חום לאנרגיה ירוקה- פרופ’ אמריטוס יהודה עגנון ופרופ”ח גיא רמון (הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית), ימוסחר למיזם: Thermagix

 

T3 מובילה בגאווה את העשייה הטכנולוגית והמדעית של הטכניון בישראל, בשיתוף פעולה עם התעשייה המקומית והבינלאומית.

היחידה שואפת להרחיב את פעילותה בשנים הקרובות, ולהמשיך לטפח חדשנות פורצת דרך ולהשפיע על פיתוח פתרונות ברי-קיימא לרווחת האנושות כולה.

לפרטים נוספים על פעילות T3 פורטפוליו החברות וסיפורי ההצלחה, בקרו באתר: T3 – Success Stories .

 

מה משותף לאספרסו, נפט ומיקרו-ג’לים?

חוקרים בפקולטה למדע והנדסה של חומרים בטכניון פיתחו שיטה חדשנית לייצור חלקיקי מיקרוג’ל מבוססי-חלבון. ההישג, בהובלת ד”ר לואי חורי והדוקטורנטית טינה ח’יראללה, פורסם לאחרונה בעיתון המדעי היוקרתי Advanced Materials. לשיטה שפיתחו חוקרי הטכניון יתרונות רבים ובהם יעילות, מהירות, פשטות ייצור ואפשרות לשימוש בסדרי גודל קטנים כגון חלבונים ומולקולות ביולוגיות. יתרונות אלה הופכים אותה לחלופה חסכונית לשיטות קיימות, העשויה לחולל שיפור דרמטי בתחומים רבים ובהם תרופות, חיישנים ביולוגיים, מזון, הנדסת רקמות ומדעי הסביבה.

הדוקטורנטית טינה ח'יראללה וד"ר לואי חורי
הדוקטורנטית טינה ח’יראללה וד”ר לואי חורי

מיקרוג’לים, חלקיקים השייכים למשפחת החומרים הרכים, מעוררים עניין רב במגוון רחב של תחומים ובהם ביו-רפואה, פרמצבטיקה, הנדסת סביבה וקולינריה. עם זאת, הטכניקות הקיימות לייצורם מתמודדות עם אתגרים רבים כגון בקרה ושליטה על גודל החלקיקים, הרחבת הייצור לכמויות גדולות, צורך במכשור מתקדם, התאמה לחומרים ביולוגיים ודרישת השוק למחירים תחרותיים. 

צוות החוקרים פיתח שיטה פשוטה ויעילה לייצור חלקיקי מיקרוג’ל. לדברי החוקרים, “השיטה שלנו פותחה בהשראת תהליכים כמו הכנת אספרסו והפקת נפט, המתבססים על יצירת תחליב (אמולסיה) משתי פאזות לא מסיסות בתוך מבנה נקבובי תלת-ממדי.” 

איור המציג את המערכת החדשה שפותחה לייצור מיקרו-ג'לים באמצעות תהליך אמולסיפיקציה בתווך נקבובי. (ב) תמונת מיקרוסקופ פלורסנטי של מיקרוג'לים מבוססי חלבון שנוצרו באמצעות המערכת. תמונה זו ממחישה את אחידות החלבון ושימור המבנה שלו
איור המציג את המערכת החדשה שפותחה לייצור מיקרו-ג’לים באמצעות תהליך אמולסיפיקציה בתווך נקבובי. (ב) תמונת מיקרוסקופ פלורסנטי של מיקרוג’לים מבוססי חלבון שנוצרו באמצעות המערכת. תמונה זו ממחישה את אחידות החלבון ושימור המבנה שלו

במאמר שפורסם מציגים החוקרים את האפשרות לשלוט באחידות החלקיקים ובגודלם על ידי שינוי מהירות הזרימה של שתי הפאזות בתוך התווך הנקבובי ועל ידי שליטה ביחס ביניהן. החוקרים התמקדו בייצור חלקיקים פונקציונליים מבוססי חלבון והצליחו לשמור על מבנה החלבון הדרוש. יתר על כן, החלקיקים הגיבו לגירויים חיצוניים שונים. חלקיקים אלה יכולים לתפקד גם כחיישנים ביולוגיים לזיהוי מולקולת מי חמצן (H2O2) בריכוזים שונים. מולקולות אלו יכולות לגרום נזק לדנ”א, לפגוע במבנים תאיים אחרים ואף יכולות לגרום למוות תאי, ומכאן החשיבות שבאיתורן. 

למאמר לחצו כאן

מערכת טכנולוגית מקורית שפותחה בטכניון מסייעת בשיבוץ הכיתות בהתאם למרחבים המוגנים בקמפוס

מערכת טכנולוגית מקורית שפותחה בטכניון מסייעת לנהל את שנת הלימודים באופן המיטבי עבור הסטודנטים, בדגש על הסטודנטים החדשים. המערכת המבוססת על פלטפורמת בינה עסקית (BI) מאפשרת לגורמים הרלוונטיים בהנהלת הטכניון לנהל את השיבוצים בכיתות ובמעבדות כך שסטודנטים וסטודנטיות חדשים יוכלו ללמוד בקמפוס עצמו ולא מרחוק וכך לפתח קשרים בינם לבין עצמם, להכיר את המרצים ולייצר רשתות למידה.

המערכת פותחה על ידי מוטי יגר, מנהל ספריות הטכניון, ביוזמת המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ עודד רבינוביץ’. ביישום המערכת לקחו חלק מרכזי סרגיי מיכלין, סגן ממונה הביטחון ביחידת ביטחון וחירום, רויטל ברוימן מהספרייה המרכזית ועובדות מדור ההוראה בלימודי הסמכה נורית ויגוצקי, לינה אשרפוב ורחל מובסיסיאן.

סטודנטים וסטודנטיות בטכניון
סטודנטים וסטודנטיות בטכניון

הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה, נכון להיום, מורות על רמת התגוננות 2. מדרג התגוננות זה אינו מאפשר לכלל הסטודנטים ללמוד בקמפוס הטכניון באופן פיזי (פנים אל פנים). לשינוי במדרג הכוננות השלכות נרחבות על מספר האנשים המקסימלי שיכולים לשהות יחד בכיתות, במעבדות, בבניינים ובמרחב הטכניון כולו. משתנים אלה חייבים להילקח בחשבון יחד עם הקירבה למרחבים מוגנים, המוגדרים באופן ברור על ידי פיקוד העורף.

עקב מורכבות הנושא פותחה בטכניון המערכת הייחודית, המספקת לגורמים הרלוונטיים תמונת מצב דינמית ומדויקת על שיבוץ הלומדים למרחבים השונים בטכניון ועל הקירבה למרחבים מוגנים. לדברי מוטי יגר, מפתח המערכת, מדובר ב”כלי תכנון מתקדם, מבוסס BI (בינה עסקית), שמספק מפה דינמית של המרחבים שאפשר לקיים בהם פעילות – בעיקר הוראה – בהתאם להנחיות פיקוד העורף. מה שיפה הוא שכאשר ישתנו הנחיות פיקוד העורף אפשר יהיה לעדכן את המערכת על פיהן, לקבל מיד מיפוי מעודכן ולשבץ הרצאות ותרגולים בהתאם.”

לדברי פרופ’ עודד רבינוביץ’, המשנה הבכיר לנשיא הטכניון, “המערכת מסייעת בשיבוץ של 4700 שיעורים לכ-15,000 סטודנטים ב-212 בניינים ברחבי הקמפוס. ההחלטה האסטרטגית שהתקבלה בהנהלת הטכניון מציבה בעדיפות ראשונה את הסטודנטים החדשים כמי שזכאים ללמידה פיזית בקמפוס. סטודנטים אלה עדיין אינם מכירים את חבריהם ואת המרצים, והיכרות זו חיונית להם כדי לייצר רשתות למידה ולחלוק את אתגרי הלימודים עם סטודנטים נוספים. בעדיפות הבאה – המעבדות. להתנסוּת במעבדות ההוראה אין תחליף, ולכן הטכניון עושה כמיטב יכולתו לקיים את הפעילות במעבדות הלימוד כסדרה. עבור מי שלא ישובץ ללמידה בקמפוס ינגישו המרצים והמתרגלים את הלמידה באופן מקוון, בין אם באופן אינטראקטיבי בזום ובין אם באופן אסינכרוני על בסיס הקלטות בשילוב סדנאות ומפגשים דיגיטליים. שיתוף הפעולה בין כלל הגורמים בקמפוס, כולל סגל אקדמי ומנהלי, יחידות הביטחון, ובעיקר הסטודנטיות והסטודנטים, חיוני להצלחת הלמידה בתנאים המורכבים הנוכחיים. וכמובן, אנחנו מחכים בכיליון עיניים לשיפור במצב שיאפשר חזרה מהירה וטובה לפעילות מלאה בקמפוסים.”

סטודנטים וסטודנטיות בטכניון
סטודנטים וסטודנטיות בטכניון

המערכת החדשה מבוססת על אינטגרציה של שני מקורות מידע – מצד אחד מפת המרחבים המוגנים ומצד שני מפת כיתות ההוראה והשיבוץ של השיעורים לכיתות. לדברי המזכירה האקדמית של לימודי הסמכה, ד”ר אפרת נתיב-רונן, אינטגרציה זו מספקת תמונת מצב מדויקת החיונית להקצאה מיטבית של הכיתות בקמפוס. עבור יחידת הביטחון והחירום מספקת המערכת תמונה של מספר האנשים הצפויים בקמפוס בכל רגע נתון, וכך יכולה היחידה לוודא שמספרים אלה אינם עולים על המותר על פי הנחיות פיקוד העורף. בזמנים בהם המערכת התריעה על שיבוץ עודף, תוקן השיבוץ מראש.

הקמפוס כולו שוּלַט כך שהמעבר למרחבים מוגנים יהיה ברור ומהיר. בנוסף הוקם עמוד אינטרנט שבו יכולים הסטודנטים והסגל לעקוב אחרי שיבוץ הקורסים בקמפוס.  המהלכים הנוכחיים מצטרפים לתגבור המתמשך של האבטחה והביטחון בקמפוס מאז פרוץ המלחמה – בעיבוי מערך האבטחה, בהכשרת  מקלטים, בחלוקת מכשירי קשר ובהכשרות רלוונטיות ליחידות השונות.

חוקרים בטכניון פיתחו תהליך כימי חדש: טריאזנוליזה

חוקרים בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון פיתחו תהליך כימי חדש להפקת חומרי גלם לייצור פולימרים, תרופות וחומרים לחקלאות. את המחקר שפורסם ב- Nature Chemistryהובילו, בהנחיית פרופ’ מרק גנדלמן, הדוקטורנטים אלכסנדר קורונטוב ודיפאק רנוליה והפוסט-דוקטורנט ד”ר פבל סחרוב.

בתמונה הקבוצתית, מימין לשמאל: דיפאק רנוליה, ד"ר פבל סחרוב, אלכסנדר קורונטוב ופרופ' מרק גנדלמן
בתמונה הקבוצתית, מימין לשמאל: דיפאק רנוליה, ד”ר פבל סחרוב, אלכסנדר קורונטוב ופרופ’ מרק גנדלמן

התהליך החדש, המכונה טריאזנוליזה (Triazenolysis), הופך אַלְקֵנׅים – תרכובות אורגניות נפוצות כגון נפט – לחומרים הנקראים אמינים רב תכליתיים השימושיים במחקרים ובתעשיות שונות.

התהליך שפותח בטכניון מחקה אוזונוליזה, טכנולוגיה ותיקה ונפוצה המשמשת ליצירת מולקולות שבמרכזה קשרי פחמן-חמצן. אוזונוליזה, שפותחה לפני יותר ממאה שנה, אכן יעילה ביצירת קשרי פחמן-חמצן, אולם היא לא מייצרת קשרי פחמן-חנקן. כאן נכנס לתמונה הטריאזנוליזה, המייצרת קשרי פחמן-חנקן הרלוונטיים למגוון רחב של יישומים תוך כדי ביקוע קשר C=C באולפינים.

חוקרי הטכניון לא הסתפקו בפיתוח התהליך החדש אלא ערכו אנליזה ממוחשבת שמסבירה את המנגנונים המאפשרים אותו ואת השלבים המרכזיים בתהליך.

באיור: טריאזנוליזה – יצירת אמינים על ידי שבירת אולפינים. קרדיט: Tatyana Savin
באיור: טריאזנוליזה – יצירת אמינים על ידי שבירת אולפינים. קרדיט: Tatyana Savin

המחקר נתמך על ידי הקרן הלאומית למדע (ISF).

למאמר ב- Nature Chemistry לחצו כאן

בדרך לטיפולים גנטיים בסרטן ובמחלות מוח

חוקרות בפקולטה לביולוגיה בטכניון מציגות בכתב העת Nucleic Acids Research גילויים חדשים העשויים להוביל לטיפולים גנטיים חדשים בסרטן ובמחלות מוח. את המחקר הובילו הדוקטורנטית ברטה אליעד והמסטרנטית נועה שניידר בהנחיית פרופ’ איילת לם, והוא נערך בשיתוף עם קבוצת המחקר של פרופ’ הת’ר הנדלי מאוניברסיטת אינדיאנה.

מימין: ירדן עמיכאן. מאחורה: ברטה אליעד. מלפנים: פרופ' חבר איילת לם. משמאל: ד"ר אורנה בן-נאים זגייר
מימין: ירדן עמיכאן. מאחורה: ברטה אליעד. מלפנים: פרופ’ חבר איילת לם. משמאל: ד”ר אורנה בן-נאים זגייר

הדנ”א הוא ספר ההוראות שעל פיו מייצר הגוף חלבונים, ואילו הרנ”א הוא מעין עותק של עמוד מהספר, והוא משמש ליצירת חלבון ספציפי. כדי להגדיל ולגוון את מספר ההוראות, כלומר את ה”מתכונים ליצירת חלבונים”, פועל בגופנו מנגנון לעריכת רנ”א. עריכה כזו משנה את רצף הרנ”א וכך מובילה לשינוי ה”מתכון”. העריכה הזאת מתרחשת באופן טבעי בתאים, אך היום נבחנת האפשרות לכוון את המנגנונים כך שיתקנו רנ”א שנפגם כתוצאה ממוטציות. 

ברטה אליעד (מימין) ופרופ' חבר איילת לם
ברטה אליעד (מימין) ופרופ’ חבר איילת לם

אחד ממנגנוני עריכת הרנ”א הנפוצים ביותר בטבע הוא A-to-I RNA editing. במנגנון זה, האנזים ADAR משנה את אחת המולקולות שמרכיבות את הרנ”א והופך אותה ממולקולת אדנוזין (A) למולקולת אינוזין (I). שיבוש במנגנון זה עלול להוביל לסרטן, למחלות ניווניות ולפגיעה במערכת החיסון.

ד"ר אורנה בן-נאים זגייר (מימין) וברטה אליעד
ד”ר אורנה בן-נאים זגייר (מימין) וברטה אליעד

חוקרות הטכניון בחנו את האנזים האמור, ADAR, בתולעי C. elegans – חיות מודל שקופות המתפתחות במהירות ולכן נפוצות במחקרים ביולוגיים. החוקרות גילו כי ADAR ממוקם בתולעים אלה קרוב למולקולות הדנ”א במהלך חלוקת התא, והסיקו מכך שתהליך העריכה של הרנ”א מתרחש ממש בשעת יצירתו. עוד גילו החוקרות כי ADAR מבוטא בעוברים, בתאי ביצית ובתאי עצב, אך לא בתאי זרע ובתאים אחרים, כלומר – המנגנון סלקטיבי לרקמות מסוימות. בנוסף הן גילו חלבון נוסף המבקר את מיקומו של ADAR בתא וזיהו איזה רנ”א ADAR “מעדיף” לערוך.

נועה שניידר
נועה שניידר

לדברי החוקרות, “הממצאים שלנו, המגלים היכן מתרחשת עריכת הרנ”א ומהם הגורמים שמווסתים אותה, מאפשרים לנו להבין כיצד ניתן להשתמש בעריכת רנ”א לתיקון גנים פגועים. המחקר מספק תובנות חדשות ופורצות דרך בתחום הרפואה הגנטית, שעשויות להוביל לפיתוח טיפולים חדשניים למחלות קשות.”

המחקר נתמך על ידי הקרן הלאומית למדע (ISF), הקרן הדו-לאומית ישראל-ארה”ב, NSF-BSF Molecular and Cellular Biosciences ו-NIH.

למאמר לחצו כאן

בין אנטומיה לאקרובטיקה

אלמוג גרין, סטודנטית בפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט בטכניון, זכתה במקום השני באליפות העולם באקרובטיקה, שהתקיימה הקיץ בפורטוגל.

גרין מתאמנת ומתחרה באקרובטיקה בקטגוריה “זוג בנות”. בניגוד להתעמלות אומנותית, באקרובטיקה אין מכשירים – המתעמלים עובדים רק עם הגוף ומבצעים סלטות, פירמידות ועוד, כשעבודת הצוות היא מרכיב חשוב.

לעולם ההתעמלות היא נכנסה כבר בגיל שלוש – “חוג של ילדים חמודים קטנים שעושים גלגולים,” כדבריה. מנהלת אגודת האקרובטיקה דאז, שעברה בין חוגי ההתעמלות השונים כדי לאתר ילדים מוכשרים, פגשה אותה כשגרין הייתה בת ארבע והבהירה לאביה שמדובר בכישרון. “אבא שלי היה בשוק, אבל כבר בגיל שש הצטרפתי לאגודת מכבי דן ומשם התקדמתי עד נבחרת האקרובטיקה של ישראל וזכיתי באליפות ישראל ובתחרויות בין-לאומיות.”

אלמוג גרין (על הקרקע) ואוריין יהודה באליפות העולם. קרדיט: נויה גינדס
אלמוג גרין (על הקרקע) ואוריין יהודה. קרדיט: נויה גינדס

את שנת האימונים תשפ”ד, שבסופה התקיימה אליפות העולם, העבירה אלמוג במקביל ללימודי השנה הראשונה בפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט. “כבר מזמן ידעתי שאלמד רפואה בגלל האתגר שבמקצוע והאנשים שאפשר לפגוש – מטופלים ואנשי מקצוע. אני אוהבת אתגרים ומקפידה ללמוד ולהתפתח, והמקצוע הזה מתאים לי מאוד. גם אמא שלי ואחותי הבכורה הן רופאות, ואחי הקטן לומד רפואה בתוכנית העתודה צמרת.”

לפקולטה לרפואה היא התקבלה כבר לפני שנתיים אבל החליטה לדחות את הלימודים לטובת ההכנות לאליפות העולם. כדי לחסוך זמן היא החלה ללמוד ביולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ניגשה שוב לתהליך הקבלה לרפואה – והתקבלה לטכניון ולאוניברסיטה העברית. “משהו בטכניון מאוד משך אותי – המיקום , האווירה והאנשים – והודיעו לנו שאפשר לפגוש את הדיקן, פרופ’ עמי אהרונהיים, לפני שנת הלימודים. פגשתי אותו והסברתי לו שזו שנה תובענית שבה אתכונן לאליפות העולם באקרובטיקה. הוא הבהיר לי שעל דרישות אקדמית לא תהיה שום פשרה אבל הבטיח שבכל השאר הפקולטה תתחשב. וכך היה – לדוגמה, אם הפסדתי מועד א בגלל תחרות, קיבלתי מועד נוסף.”

את שנת הלימודים הראשונה היא מסכמת בחיוב, אפילו בהתלהבות. “הפקולטה חושפת את הסטודנטים לעולם הקליני האמיתי כבר בשנה הראשונה, בין השאר בקורסי אנטומיה וב’שלישי קליני’. זאת הייתה שנה מרתקת, וגם מהציונים אני מרוצה.”

במקביל ללימודים היא ניהלה שגרת אימונים תובענית – חמישה אימונים בשבוע, שש שעות כל אחד, ולקראת תחרויות גם יותר מזה. “ידעתי שאני צריכה ללמוד במהלך הסמסטר ולא להשאיר דברים לסוף, כי בתקופת המבחנים לא תהיה לי גמישות. בסופו של דבר נהניתי מאוד משני העולמות, הלימודים והאקרובטיקה, ובהחלט היו הרבה אתגרים – ולא מעט עייפות.”

גרין מתאמנת כיום באגודת בגין חולון, שבמסגרתה היא זכתה כעת באליפות העולם בדרגת סניור. “יש לי שש מדליות מאליפויות אירופה ושלוש מדליות מגביעי העולם, חלקן זהב, ומדליה מאליפות העולם הייתה החלום שלי. החלום הבא הוא ‘משחקי העולם’ – האולימפיאדה של הענפים הלא אולימפיים, שתתקיים בשנה הבאה, אבל זה מאוד תלוי בעומס הלימודים.”

עדכון יומי

מוצ”ש, 30.11.24, 19:00

למשפחת הטכניון שבוע טוב,

על פי ההנחיות המעודכנות של פיקוד העורף למרחב חיפה, אשר פורסמו הערב – הוסרו המגבלות על פעילות חינוכית ומדרג ההתגוננות בקמפוסי הטכניון בחיפה עודכן לרמה 1.

בהתאם לכך, אנו חוזרים לפעילות הוראה, למידה ועבודה מלאה בקמפוסים ממחר, יום א’, 1.12.2024.

  • הרצאות, תרגולים, פרויקטים, סטודיו, מעבדות וקורסי ספורט יתקיימו מחר פנים אל פנים בקמפוסים על פי המתכונת הרגילה. את שיבוץ ההוראה ניתן למצוא בקטלוג הלימודים המקוון

https://portalex.technion.ac.il/ovv/?sap-theme=sap_belize&sap-language=HE&sap-ui-language=HE#/studyfields

  • שימו ❤️ גם כעת, עלינו להישאר  ערניים וקשובים למקרה של התרעה. אם תישמע אזעקה, יש להגיע למרחב “הכי מוגן שיש” בזמן ההתגוננות של דקה אחת. מרחבים מוגנים מסומנים בשילוט ברחבי הקמפוס. אנא הקדישו זמן לאיתור המרחב המוגן הקרוב לסביבתכם.
  • העבודה בקמפוס תתקיים החל ממחר במתכונת שגרה מלאה.
  • שער נשר יפתח, גם בשבוע הבא, רק בימי חול בשעות 06:30 – 16:30. נחזור להפעיל אותו באופן מלא מיום ראשון הבא 8.12.

מאחלים המשך סמסטר מוצלח ושקט ומחכים לכם בקמפוס.

רביעי, 27.11.24, 17:15

ערב טוב למשפחת הטכניון,

הבוקר נכנסה הפסקת האש בצפון לתוקפה, ואנו ממשיכים לעקוב אחרי ההנחיות המחייבות של פיקוד העורף. לעת עתה, ההנחיות למרחב חיפה טרם עודכנו ואנחנו עדיין נמצאים במצב התגוננות 2.

  • ההוראה מחר (חמישי) תתקיים במתכונת מקוונת מרחוק.
  • בחינות במועדים מיוחדים, כולל מועדי מילואים,  שתואמו למחר יתקיימו כרגיל בקמפוס.
  • אנו נערכים לאפשרות של חזרה לשגרה מלאה של לימודים בקמפוסים החל מיום ראשון הקרוב, 1.12. נשוב ונעדכן מיד כאשר הדבר יתאפשר ויאושר על ידי פיקוד העורף. עם החזרה לשגרה, נחזור לשיבוץ כל הלמידה פנים אל פנים בקמפוסים – הרצאות, תרגולים, פרויקטים, סטודיו, מעבדות וקורסי ספורט, על פי המתכונת המקורית. את שיבוץ ההוראה ניתן למצוא בקטלוג הלימודים המקוון: 

https://portalex.technion.ac.il/ovv/?sap-theme=sap_belize&sap-language=HE&sap-ui-language=HE#/studyfields

  • בהמשך להודעות קודמות, בחני האמצע לא יתקיימו בסמסטר החורף תשפ”ה.
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר במתכונת בה עבדנו בימים האחרונים, בהתאם להנחיות פיקוד העורף.  אנו נערכים לחזרה לעבודה בקמפוס במתכונת מלאה מיום ראשון הקרוב.
  • כאשר יהיו שינויים נוספים במצב ההתגוננות ובהנחיות פיקוד העורף נשוב ונעדכן.

ערב טוב ושקט.

שני, 25.11.24, 18:20

ערב טוב למשפחת הטכניון,

בהמשך להודעת פיקוד העורף על עדכון בהנחיות לימים הקרובים במרחב חיפה. ובסיום הערכת המצב שקיימה הערב הנהלת הטכניון, להלן מספר עדכונים:

  • ההוראה בשלושת הימים הקרובים (שלישי עד חמישי, כולל) תתקיים במתכונת מקוונת מרחוק. השיעורים בכל הקורסים יעברו לזום. מעבדות הוראה שהיו מתוכננות להמשך השבוע יידחו ויתקיימו במועד מאוחר יותר. במהלך שלושת הימים הקרובים נשלים את ההתארגנות להוראה בשבוע הבא ונעדכן.
  • עצות שימושיות ללמידה מקוונת בזמן חירום אפשר למצוא כאןhttps://promoteach.technion.ac.il/wp-content/uploads/2024/11/Learning-Tips-Nov-2024.pdf
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • אם יהיו שינויים נוספים במצב ההתגוננות ובהנחיות פיקוד העורף נשוב ונעדכן.
  • אנא המשיכו להקפיד על הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, הן מצילות חיים.

ערב שקט ובטוח.

חמישי, 21.11.24, 20:15

ערב טוב למשפחת הטכניון,

בסיום הערכת מצב, שקיימה הערב הנהלת הטכניון, להלן מספר עדכונים:

◀️ הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה לשבוע הבא נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2. הלימודים והעבודה יתקיימו בשבוע הבא בקמפוסים במתכונת בה פעלנו עד כה.

אנא המשיכו להקפיד על הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, הן מצילות חיים.

◀️ לאור הפעילות המיוחדת במצב התגוננות 2 והתפוסה המלאה של כיתות הלימוד בטכניון, בחני אמצע הסמסטר לא יתקיימו.

◀️ שימו ❤️ שער נשר יפתח, גם בשבוע הבא, רק בימי חול בשעות 06:30 – 16:30.

◀️ הערכות המצב תתקיימנה מעתה בתדירות שבועית, אלא, אם יהיו שינויים במצב ההתגוננות ובהנחיות פיקוד העורף. עדכונים יופצו לאחר הערכות המצב ובהתאם לצורך.

סוף שבוע שקט ובטוח.

מוצ”ש 16.11.24, 21:30

למשפחת הטכניון שלום,

אנו מעדכנים בעקבות ירי הרקטות לעבר אזור הצפון וחיפה הערב.

מבדיקתנו עם פיקוד העורף ומטה החירום של עיריית חיפה, עולה כי אין שינוי בהנחיות לגבי הפעילות מחר.

אנו נמשיך את פעילות הטכניון מחר במתכונת בה פעלנו בשבוע שעבר, אך במשנה זהירות.

 

אנא הקפידו על הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, הן מצילות חיים.

בין אם אתם בכיתות הלימוד, במעבדות, במשרדים או באזורים הציבוריים, אתרו את המרחב המוגן הסמוך אליכם וודאו שאתם יכולים להגיע אליו בזמן התגוננות של דקה. בזמן אזעקה, הכנסו למרחב המוגן והמתינו בו 10 דקות. בדרככם למרחב המוגן, אנא היו קשובים לסובבים אתכם וסייעו לפי הצורך.

לאחר היציאה מהמרחב המוגן, יש להתרחק ממקום נפילות או שברי יירוט ולהימנע ממגע עם השברים. אם נתקלתם בכאלו, אנא דווחו ליחידת הביטחון.

 

מאחלים המשך ערב שקט ובטוח ושבוע טוב.

ראשון, 10.11.24, 20:30

ערב טוב למשפחת הטכניון,

פתחנו היום את שנת הלימודים תשפ”ה בהצלחה וללא אירועים חריגים. נהדר לראות שוב את הקמפוס הולך ומתמלא.

  • הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה לשבוע הבא נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2. העבודה תתקיים מחר ובהמשך השבוע בקמפוסים בסמוך למרחבים מוגנים, במתכונת בה פעלנו עד כה.  
  • בחינות מועדי ב’ – יתקיימו מחר ובהמשך השבוע כמתוכנן בקמפוס ובתיכון נשר. שיבוץ הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכה. (https://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/).
  • שימו ❤️ לנוכח המצב – שער נשר יפעל גם בשבוע הקרוב בשעות 06:30 – 16:30.

בתיאום עם פיקוד העורף, אנו ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות במצב, ונפרסם הודעות עדכון נוספות לקמפוס בימים הקרובים, רק אם יתרחשו אירועים מיוחדים, המחייבים את עדכון ההנחיות.

שנת לימודים טובה ומוצלחת 

רביעי, 6.11.24, 21:00

ערב טוב למשפחת הטכניון,

  • הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה למחר נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2. העבודה והבחינות יתקיימו מחר בקמפוסים במתכונת בה פעלנו מתחילת השבוע.
  • אנו נערכים לפתיחת שנת הלימודים ביום ראשון, 10.11.2024. לאור המצב הביטחוני, ההוראה פנים אל פנים בקמפוס תתקיים באופן חלקי ושאר הקורסים יילמדו באופן מקוון. באתר לימודי הסמכה תוכלו למצוא את רשימת הקורסים המיועדים להוראה פנים אל פנים, לפי מספרי המקצועות.
  • לקראת פתיחת השנה הוצבו ברחבי הקמפוס 14 מיגוניות חדשות באזורי המעונות ובמרכז הקמפוס. בנוסף, אנו לקראת סיומו של תהליך הכשרת מרחבים מוגנים בחדרי המדרגות בבניין אולמן, ובמקומות נוספים בבנייני הפקולטות.

המשך ערב שקט ובטוח.

שלישי, 5.11.24, 19:20

ערב טוב למשפחת הטכניון,

  • הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה למחר נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2. העבודה והבחינות יתקיימו מחר בקמפוסים במתכונת בה פעלנו מתחילת השבוע.
  • ימי ההכוון יתקיימו מחר ומחרתיים בפקולטות תוך שמירה על הנחיות פיקוד העורף. נאחל לסטודנטים ולסטודנטיות החדשים ברוכים הבאים ובהצלחה.
  • חנכנו היום בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע”ש ויטרבי את המבואה ע”ש עוזיה גליל ז”ל, בוגר הטכניון, מאבות ההייטק הישראלי ומייסד אלביט מערכות. המבואה תשמש בהכשרת דור העתיד של תעשיית ההייטק הישראלית ואתם מוזמנים לבוא ולהתרשם.

המשך ערב שקט ובטוח.

שני, 4.11.24, 20:00

ערב טוב למשפחת הטכניון,

הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה למחר נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2. העבודה והבחינות יתקיימו מחר בקמפוסים במתכונת בה פעלנו מתחילת השבוע.

המשך שבוע שקט ובטוח.

ראשון, 3.11.24, 21:20

ערב טוב למשפחת הטכניון,

בהמשך להערכת מצב שקיימה הערב הנהלת הטכניון להלן העדכונים:

◀️ הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה לשבוע הקרוב, נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2.

◀️ שנת הלימודים תיפתח בראשון הבא, 10.11.2024, בנוכחות פיזית ככל שיתאפשר במסגרת המגבלות. ההרצאות שובצו באופן חלקי בקמפוס על פי הנחיות פיקוד העורף, תוך מתן עדיפות למעבדות בכל שנות הלימוד, לקורסי שנה א’ ולקורסי ליבה בכל פקולטה. לכל הקורסים המשובצים פנים אל פנים בקמפוס הותווה מסלול משולט מכיתת הלימוד למרחב המוגן הסמוך. שיעורים שלא שובצו ללמידה פנים אל פנים יתקיימו באופן מקוון במתכונת שתיקבע ותפורסם ע”י המרצה האחראי בקורס.

◀️ בשבוע הקרוב יתקיימו עבודות בינוי נרחבות בקמפוס למיגון חדרי המדרגות בבניין אולמן ולמיגון מרחבים נוספים בפקולטות. הכשרת מרחבי מיגון נוספים תסייע לנו לאפשר לסטודנטים ללמוד בקמפוס בביטחה.

◀️ העבודה בטכניון בשבוע הקרוב, מתקיימת פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.

◀️ מחר, יום שני, 4.11, ובמהלך כל השבוע הקרוב, יתקיימו הבחינות כמתוכנן בקמפוס. שיבוץ הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכה (https://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/).

◀️ במרכז לייעוץ ותמיכה בסטודנטים פועל מערך תמיכה לליווי סטודנטים שנפצעו במהלך שירותם. לקבלת התאמות תמיכה לימודית יש לפנות לסיגל בלום- sigal.blum@technion.ac.il. תמיכה לבני ובנות זוגם הלומדים בטכניון ניתנת על ידי יועצות הפקולטות במרכז לייעוץ ותמיכה במייל : counsel@technion.ac.il.

◀️ שימו ❤️ לנוכח המצב – שער נשר יפעל גם בשבוע הקרוב בשעות 06:30 – 16:30.

שיהיה שבוע שקט ובטוח.

חמישי, 31.10.24, 20:20

ערב טוב למשפחת הטכניון,

בהמשך להערכת מצב שקיימה היום הנהלת הטכניון עם נציגי פיקוד העורף, להלן העדכונים:

  • הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה לשבוע הבא, נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2.
  • העבודה בטכניון בשבוע הבא, תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • מחר, יום שישי, 1.11, ובמהלך כל השבוע הבא, יתקיימו הבחינות כמתוכנן בקמפוס. שיבוץ הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכה (https://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/).
  • בחינות מועד ב’ – אנו פועלים בשיתוף הפקולטות להקדמת מועדי היבחנות במקרים בהם המועד הבא נקבע לתקופת הבחינות של אביב תשפ”ה. מערכת הרישום למועדי ההיבחנות הבאים תפתח בסיום מועדי ב‘.
  • ימי ההכוון לסטודנטים ולסטודנטיות החדשים יתקיימו במהלך השבוע הבא בפקולטות – בימים שלישי, רביעי וחמישי, 5, 6, 7 בנובמבר 2024, תוך שמירה על הנחיות פיקוד העורף.
  • שימו ❤️ לנוכח המצב – שער נשר יהיה סגור בשישי ובשבת ויפתח שוב ביום א’, בשעה 06:30 .
  • במוצאי שבת (2.11.2024), לא נפרסם הודעת עדכון נוספת, אלא אם יתרחשו אירועים מיוחדים.

סוף שבוע שקט ובטוח.

רביעי, 30.10.2024, 19:00

ערב טוב למשפחת הטכניון,

על אף האזעקות וההתרעות שנשמעו במהלך היום במרחב חיפה, יום העבודה והבחינות עברו ללא אירועים מיוחדים. אנא המשיכו להישמע להנחיות פיקוד העורף ולעקוב אחר העדכונים.

  • כפי שעדכנו גם אתמול, אנו נערכים לאפשרות שנדרש לפתוח את סמסטר חורף תשפ”ה במדרג התגוננות 2. צוות לימודי הסמכה בונה שיבוץ חלופי למעבדות, להרצאות ולתרגולים בקמפוסים בהתאם להנחיות פיקוד העורף. עדיפות בשיבוץ בקמפוס לפעילות פנים אל פנים ניתנת למעבדות בכל שנות הלימוד, לקורסי שנה א’ ולקורסי ליבה. בשיעורים שלא ניתן יהיה לשבץ מפגש בקמפוס נעזר בכלים מקוונים ובהנגשה של חומרי הלימוד.
  • הבחינות מחר, יום ה’ 31.10, וביום שישי 1.11, תימשכנה במתכונת הרגילה. שיבוץ חדרי הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכהhttps://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • שימו ❤️ לנוכח המצב –  שער נשר ייסגר בתקופה הקרובה בשעה 16:30 מידי יום ויהיה סגור בשישי ושבת.

המשך ערב שקט לכולנו.

שלישי, 29.10.2024, 20:00

שלום למשפחת הטכניון,

בצער רב אנו מעדכנים על נפילתו של רס”ם (במיל.) שמואל הררי ז”ל, מצפת, מפקד כיתה בחטיבת כרמלי, שנפל בקרב בדרום לבנון בשבת האחרונה, בן 35 היה בנופלו. שמואל עלה לארץ ב-2010 מארה”ב והיה בוגר הטכניון בתואר שני בלימודי מקרקעין.

אנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה.  יהי זכרו ברוך.

 

  • אנו נערכים לאפשרות שנדרש לפתוח את סמסטר חורף תשפ”ה במדרג התגוננות 2. צוות לימודי הסמכה בונה שיבוץ חלופי למעבדות, להרצאות ולתרגולים בקמפוסים בהתאם להנחיות פיקוד העורף. עדיפות בשיבוץ בקמפוס לפעילות פנים אל פנים ניתנת למעבדות בכל שנות הלימוד, לקורסי שנה א’ ולקורסי ליבה. בשיעורים שלא ניתן יהיה לשבץ מפגש בקמפוס נעזר בכלים מקוונים ובהנגשה של חומרי הלימוד.
  • בחינות מועדי ב’ התחדשו אתמול בקמפוס בנוכחות יפה של נבחנות ונבחנים. אנחנו גאים מאוד באלו שהגיעו, ומאחלים בהצלחה לאלו שעוד צריכים להיבחן. אנו פועלים בשיתוף הפקולטות להקדמת מועדי היבחנות במקרים בהם המועד הבא נקבע לתקופת הבחינות של אביב תשפ”ה. מערכת הרישום למועדי ההיבחנות הבאים תפתח בסיום מועדי ב‘.
  • הבחינות מחר, יום ד’ 30.10, ובהמשך השבוע תימשכנה במתכונת הרגילה. שיבוץ חדרי הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכהhttps://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • שימו ❤️ לנוכח המצב – שער נשר ייסגר בתקופה הקרובה בשעה 16:30 מידי יום ויהיה סגור בשישי ושבת.

 

המשך שבוע שקט לכולנו.

שני, 28.10.2024, 19:45

שלום למשפחת הטכניון,

בהמשך להערכת מצב שקיימה הערב הנהלת הטכניון, ובהתייעצות עם פיקוד העורף, להלן העדכונים:

  • הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה, נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2.
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • מחר, יום שלישי, 29.10, הבחינות יתקיימו כמתוכנן בקמפוס. שיבוץ הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכה (https://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/
  • סמסטר חורף תשפ”ה יפתח ב-10.11.2024 ויכלול 12 שבועות הוראה. ימי ההכוון לסטודנטים ולסטודנטיות החדשים יתקיימו במהלך השבוע הבא בפקולטות – בימים שלישי, רביעי וחמישי, 6, 7, 8 בנובמבר 2024, תוך שמירה על הנחיות פיקוד העורף. הזמנה תשלח לסטודנטים בהמשך.
  • שימו ❤️ לנוכח המצב – בשבוע הקרוב שער נשר יהיה פתוח בין השעות 06:30 – 16:30 בלבד .

המשך שבוע שקט לכולנו.

ראשון, 27.10.2024, 20:15

שלום למשפחת הטכניון,

הבוקר התבשרנו בצער רב על נפילתו של סרן (מיל׳) עמית חיות, בן 29 מחיפה, מפקד מחלקה בגדוד 8207, חטיבת ‘אלון’, שנפל בדרום לבנון. עמית סיים השנה את לימודיו בפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב. אנו משתתפים בצערם הכבד של בני המשפחה והחברים. יהי זכרו ברוך.

היום התקיים בטכניון טקס זיכרון לנופלים ולנרצחים במתקפת הטרור של 7 באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל. לנאום נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון בטקס לחצו– https://youtu.be/hbRWFQ6PQwQ

  • הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה, נותרו ללא שינוי, ומורות על המשך הפעילות במדרג התגוננות 2.
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • מחר, יום שני, 28.10, הבחינות יתקיימו כמתוכנן בקמפוס. שיבוץ הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכה (https://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/).
  • שימו ❤️ לנוכח המצב – בשבוע הקרוב שער נשר יהיה פתוח בין השעות 06:30 – 16:30 בלבד .

המשך שבוע שקט לכולנו.

מוצ”ש, 26.10.2024, 22:00

שלום למשפחת הטכניון,

בצער רב אנו מעדכנים על נפילתו של סרן (מיל׳) אלון ספראי, בן 28 מירושלים, קצין מגדוד 89, חטיבת ‘הזקן’ (8), שנפל שלשום בדרום לבנון. אלון היה סטודנט שעמד להתחיל את שנת הלימודים הרביעית שלו בפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט. אנו משתתפים בצערם הכבד של המשפחה והחברים. יהי זכרו ברוך.

מחר, יום ראשון 27.10.2024, הוא יום אבל לאומי למתקפת הטרור של 7 באוקטובר ולמלחמת חרבות ברזל. בשעה 11:00 נתכנס לטקס זיכרון באולם קוגן, בפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע”ש ויטרבי. הטקס יתקיים בהתאם להנחיות פיקוד העורף והצריך רישום מראש. האולם מלא וקישור לצפייה מרחוק יישלח מחר בשעות הבוקר.

  • הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה, המורות על פעילות במדרג התגוננות 2, השתנו לאחרונה במספר פרמטרים שתומכים בפעילות המוסדות להשכלה גבוהה. השינויים יוטמעו במתכונת הפעילות שלנו בימים הקרובים.
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • מחר, יום ראשון 27.10.24, לא יתקיימו בחינות. הבחינות יתחדשו ביום ב’, 28.10.
  • סמסטר חורף תשפ”ד יפתח ב-10.11.2024 ויכלול 12 שבועות הוראה.

שבוע טוב ושקט לכולנו.

רביעי, 23.10.2024, 15:00

מועדים לשמחה למשפחת הטכניון,

 

הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה, המורות על פעילות במדרג התגוננות 2, השתנו במספר פרמטרים שתומכים בפעילות המוסדות להשכלה גבוהה. נעבד ונפרסם את השינויים לקראת השבוע הבא.

  • חופשת סוכות נמשכת, וכולנו מקווים כי תעבור בבטחה.
  • הבחינות יתחדשו לאחר החג, ביום שישי, 25.10.2024.
  • העבודה בטכניון תתחדש ביום ראשון 27.10.2024, בו נקבע יום אבל לאומי לטבח 7 באוקטובר ולמלחמת חרבות ברזל. ביום זה לא יתקיימו בחינות. אם לא יהיה שינוי בהנחיות פיקוד העורף ובמצב הבטחוני, העבודה תתקיים במתכונת בה פעלנו בימים שלפני החופשה.
  • סמסטר חורף תשפ”ד יפתח ב-10.11.2024 ויכלול 12 שבועות הוראה.

 

שימו ❤️ – במוצאי שבת (26.10.2024), נפרסם הודעת עדכון נוספת, אלא אם יתרחשו אירועים מיוחדים. 

חג שמח ושקט.

הודעת עדכון מהטכניון

שני, 14.10.2024, 20:00

 

ערב טוב למשפחת הטכניון,

 

הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה, המורות על פעילות במדרג התגוננות 2 נשארו ללא שינוי. אנו נמשיך את הפעילות בטכניון בהתאם לכך.

  • המתכונת בה פעלנו היום תימשך גם מחר, יום ג’ ה-15.10.2024. העבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • מחר, יום ג’, 15.10.24, הבחינות יתקיימו בקמפוס במתכונת המתוכננת. שיבוץ הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכה (https://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/).
  • ביום רביעי, 16.10, נצא לחופשת סוכות. הבחינות יתחדשו לאחר החג ביום שישי, 25.10.2024. העבודה בטכניון תתחדש ביום ראשון 27.10.2024, בו נקבע יום אבל לאומי לטבח 7 באוקטובר ולמלחמת חרבות ברזל. ביום זה לא יתקיימו בחינות.
  • סמסטר חורף תשפ”ד יפתח ב-10.11.2024 יכלול 12 שבועות הוראה.

 

שימו ❤️ – במהלך חופשת סוכות לא נשלח הודעות עדכון, אלא אם יתרחשו אירועים מיוחדים.

המשך שבוע שקט.

 

מוצאי שבת, 12.10.2024, 21:00

ערב טוב למשפחת הטכניון,

ירי הרקטות והטילים למרחבי הצפון נמשך גם במהלך יום הכיפורים. אנו מקווים שהמשך הערב והמשך השבוע יהיו שקטים יותר.

הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה, המורות על פעילות במדרג התגוננות 2 נשארו ללא שינוי. אנו נמשיך את הפעילות בטכניון בהתאם לכך.

  • בהמשך למתכונת בה פעלנו בשבוע שעבר מחר, יום א’ ה-13.10.2024, העבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • על פי תכנון לוח הבחינות, מחר, יום א’, 13.10.24 לא תתקיימנה בחינות. הבחינות יתחדשו ביום ב’ 14.10.24 במתכונת ימי הבחינות של השבוע שעבר. שיבוץ הבחינות מופיע באתר לימודי הסמכה (https://ugportal.technion.ac.il/moad-b-2024/). 
  • מתווה מילואים לתשפ”ה – דיקן לימודי הסמכה ודיקן בית הספר לתארים מתקדמים הפיצו את מתווה ההתאמות למשרתי המילואים בשנת הלימודים תשפ”ה. עותק של המתווה, אשר אומץ ע”י למעלה מחמישים מוסדות אקדמיים בכל הארץ, מצורף.
  • דחיית פתיחת הסמסטר – במענה לצורך בהשלמת ימי ההיבחנות שנדחו, סמסטר חורף תשפ”ה יחל ב-10.11.2024 ויכלול 12 שבועות הוראה.

גמר חתימה טובה, ושבוע שקט.

יום חמישי, 10.10.2024, 20:00

שלום למשפחת הטכניון,

לקראת יום הכיפורים, ירי הטילים למרחבי הצפון נמשך גם היום. עד למועד ההודעה לא בוצע ירי לכיוון מרחב חיפה, ונקווה כי כך ימשכו הדברים גם בימים הקרובים.  הבחינות והעבודה התנהלו היום בקמפוסים כסדרם.

הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה לא השתנו, והפעילות במרחב נשארת במדרג התגוננות 2.

•              מחר, יום ו’ ה-11.10.2024, ערב יום הכיפורים, לא תתקיים עבודה בקמפוס. היה והנחיות פיקוד העורף לא ישתנו, נחזור לעבודה ביום א’, 13.10.2024 במתכונת בה פעלנו בימים האחרונים.

•              ביום ו’, 11.10.24 וביום א’, 13.10.24 לא תתקיימנה בחינות. הבחינות יתחדשו ביום ב’ 14.10.24 במתכונת ימי הבחינות האחרונים. 

•              מתווה מילואים לתשפ”ה – דיקן לימודי הסמכה ודיקן בית הספר לתארים מתקדמים הפיצו אתמול את מתווה ההתאמות למשרתי המילואים בשנת הלימודים תשפ”ה. המתווה גובש בשיתוף עם כל אוניברסיטאות המחקר, המכללות האקדמיות הציבוריות, המכללות האקדמיות לחינוך, ואגודות הסטודנטים, ובסה”כ אומץ ע”י למעלה מחמישים מוסדות אקדמיים בכל הארץ.

•              דחיית פתיחת הסמסטר וקיצורו ל-12 שבועות הוראה- במענה לצורך בהשלמת ימי ההיבחנות שנדחו, סמסטר חורף תשפ”ה יחל ב-10.11.2024 ויכלול 12 שבועות הוראה.

גמר חתימה טובה וסוף שבוע שקט.

יום רביעי, 9.10.2024, 20:15

שלום למשפחת הטכניון,

ירי הטילים למרחבי הצפון וחיפה נמשך גם היום, ללא פגיעות בקמפוסי הטכניון. האיום על חיפה, על הקריות ועל אזור הצפון כולו יצר מציאות חדשה. כולנו שותפים לחשש לביטחוננו האישי ולביטחון היקרים לנו, לקושי הטמון באי הוודאות ובהתמשכות המלחמה. חלקנו מתמודדים עם קשיים שונים ונמשיך לתמוך בהם ולעשות ככל יכולתנו כדי להקל עליהם.

 

הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה לא השתנו, והפעילות במרחב נשארת במדרג התגוננות 2.

  • מחר, יום ה’ ה-10.10.2024, העבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אחרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • הבחינות מחר וביום שישי תתקיימנה באותה מתכונת כמו היום, ובהתאם להנחיות המיגון של פיקוד העורף. חדרי הבחינות שובצו כך שניתן להגיע למרחב המוגן התקני תוך דקה אחת. בנוסף, אנו ערוכים למקרה של אזעקה במהלך בחינה, למעבר למרחב המוגן ולהתארגנות מחודשת בכיתות לפי הנחיות לימודי הסמכה.
  • סטודנטיות וסטודנטים שיבחרו שלא לגשת למועד ב׳ יהיו זכאים להיבחנות מיוחדת במועד הסדיר הבא, מבלי שהדבר יעכב את הלמידה וההיבחנות בקורסי המשך. האפשרות להיבחנות מיוחדת תינתן רק לסטודנטים שבחרו שלא להיבחן במועד ב’.
  • סטודנטים לתארים מתקדמים – מועדי היעד למימוש דרישות אקדמיות שנקבעו לספטמבר 2024 נדחו לסוף חודש אוקטובר 2024 על פי הפירוט שנשלח על ידי בית הספר לתארים מתקדמים.
  • הנחיות מפורטות ומלאות לגבי הבחינות ולגבי לוחות הזמנים למימוש דרישות אקדמיות נשלחו ע”י לימודי הסמכה ובית הספר לתארים מתקדמים. אנא קראו אותן בעיון.
  • מתווה מילואים לתשפ”ה – דיקן לימודי הסמכה ודיקן בית הספר לתארים מתקדמים הפיצו היום את מתווה ההתאמות למשרתי המילואים בשנת הלימודים תשפ”ה (מצורף). המתווה גובש בשיתוף עם כל אוניברסיטאות המחקר, המכללות האקדמיות הציבוריות, המכללות האקדמיות לחינוך, ואגודות הסטודנטים, ובסה”כ אומץ ע”י למעלה מחמישים מוסדות אקדמיים בכל הארץ.
  • דחיית פתיחת הסמסטר – במענה לצורך בהשלמת ימי ההיבחנות שנדחו, סמסטר חורף תשפ”ה יחל ב-10.11.2024. שיבוץ הבחינות בשבוע שבין ה-3.11 ל- 8.11 יפורסם ע”י לימודי הסמכה.

בברכת לילה שקט

יום שלישי, 8.10.2024, 20:00

שלום למשפחת הטכניון,

ירי הטילים למרחבי הצפון וחיפה נמשך גם היום, ללא פגיעות בקמפוסי הטכניון. הנחיות פיקוד העורף למרחב חיפה לא השתנו, והפעילות במרחב נשארת במדרג התגוננות 2.

 

  • מחר, יום ד’ ה-9.10.2024, העבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובמקרים אותם יאשר ראש היחידה, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • היום חידשנו את בחינות מועדי ב’ בקמפוסים בחיפה. הבחינות מחר תתקיימנה באותה מתכונת, ובהתאם להנחיות המיגון של פיקוד העורף. חדרי הבחינות שובצו כך שניתן להגיע למרחב המוגן התקני תוך דקה אחת. בנוסף, אנו ערוכים למקרה של אזעקה במהלך בחינה, למעבר למרחב המוגן ולהתארגנות מחודשת בכיתות לפי הנחיות לימודי הסמכה.
  • סטודנטיות וסטודנטים שיבחרו שלא לגשת למועד ב׳ יהיו זכאים להיבחנות מיוחדת במועד הסדיר הבא, מבלי שהדבר יעכב את הלמידה וההיבחנות בקורסי המשך. האפשרות להיבחנות מיוחדת תינתן רק לסטודנטים שבחרו שלא להיבחן במועד ב‘.
  • סטודנטים לתארים מתקדמים – מועדי היעד למימוש דרישות אקדמיות שנקבעו לספטמבר 2024 נדחו לסוף חודש אוקטובר 2024 על פי הפירוט שנשלח על ידי בית הספר לתארים מתקדמים.
  • הנחיות מפורטות ומלאות לגבי הבחינות ולגבי לוחות הזמנים למימוש דרישות אקדמיות נשלחו ע”י לימודי הסמכה ובית הספר לתארים מתקדמים. אנא קראו בעיון!

בתקווה לימים שקטים ובהצלחה בבחינות.

יום שני , 7.10.2024, 20:00

שלום למשפחת הטכניון,

במלאת שנה לשבעה באוקטובר, בית הטכניון התייחד היום עם זכרם של הנרצחים בשבת הנוראה ועם זכרם של הנופלים וההרוגים במלחמת חרבות ברזל.

על רקע ימים אלו, אשר קשים לכולנו, אנו מבקשים להביע הערכתינו לכל בנות ובני משפחת הטכניון על ההתגייסות לשימור ולהמשך הפעילות בטכניון.

בהתאם להנחיות פיקוד העורף הפעילות במרחב חיפה נשארת במדרג התגוננות 2.

  • מחר, יום ג’ ה-8.10.2024, נמשיך בפעילות במתכונת בה פעלנו מתחילת השבוע. העבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובתיאום ואישור ראשי היחידות, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • אנו ערוכים לחידוש הבחינות מחר, תוך עמידה בהנחיות המיגון של פיקוד העורף ובאופן שיבטיח את ביטחונם של כל המשתתפים. חדרי הבחינות שובצו כך שניתן להגיע למרחב המוגן התקני תוך דקה אחת. בנוסף, אנו ערוכים למקרה של אזעקה במהלך בחינה, למעבר למרחב המוגן ולהתארגנות מחודשת בכיתות לפי הנחיות לימודי הסמכה.
  • סטודנטיות וסטודנטים שיבחרו שלא לגשת למועד ב׳ יהיו זכאים להיבחנות מיוחדת במועד הסדיר הבא מבלי שהדבר יעכב את הלמידה וההיבחנות בקורסי המשך. האפשרות להיבחנות מיוחדת תינתן רק לסטודנטים שבחרו שלא להיבחן במועד ב‘.
  • סטודנטים לתארים מתקדמים – מועדי היעד למימוש דרישות אקדמיות שנקבעו לספטמבר 2024 נדחו לסוף חודש אוקטובר 2024 על פי הפירוט שנשלח על ידי בית הספר לתארים מתקדמים.
  • הנחיות מפורטות ומלאות לגבי הבחינות ולגבי לוחות הזמנים למימוש דרישות אקדמיות נשלחו ע”י לימודי הסמכה ובית הספר לתארים מתקדמים. אנא קראו בעיון!

בתקווה לימים שקטים ובהצלחה בבחינות.

ראשון , 6.10.2024, 20:45

שלום למשפחת הטכניון,

מחר נתייחד עם זכרם של הנרצחים בשבת הנוראה של השבעה באוקטובר ועם זכרם של הנופלים וההרוגים במלחמת חרבות ברזל. הטקס יערך באופן מקוון בשעה 09:00.

למרות האזעקה שנשמעה במרחב חיפה הבוקר, הנחיות פיקוד העורף נותרו ללא שינוי, והפעילות במרחב חיפה נשארת במדרג התגוננות 2.

  • מחר, יום ב’ ה-7.10.2024, נפעל באותה מתכונת בה פעלנו היום. העבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובתיאום ואישור ראשי היחידות, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • מחר לא מתוכננות להיערך בחינות בקמפוסי הטכניון. אנו נערכים לחידוש הבחינות בקמפוסים ביום שלישי, (8.10.24) תוך עמידה בהנחיות המיגון של פיקוד העורף. אנא היערכותכם לכך.
  • סטודנטים לתארים מתקדמים – מועדי היעד למימוש דרישות אקדמיות שנקבעו לספטמבר 2024 נדחו לסוף חודש אוקטובר 2024 על פי הפירוט שנשלח על ידי בית הספר לתארים מתקדמים.

בתקווה לימים שקטים

מוצאי שבת , 5.10.24, 20:00

שלום למשפחת הטכניון, שנה טובה,

בהתאם להנחיות פיקוד העורף, הפעילות במרחב חיפה נערכת במדרג התגוננות 2.

  • מחר ננהג במתכונת בה פעלנו ערב היציאה לחופשת החג – העבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובתיאום ואישור ראשי היחידות, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • בימים ראשון (6.10.24) ושני (7.10.24) לא מתוכננות להיערך בחינות בקמפוסי הטכניון. אנו נערכים לחידוש הבחינות ביום שלישי, (8.10.24) בקמפוסים תוך עמידה בהנחיות המיגון של פיקוד העורף. אנא היערכותכם לכך.
  • סטודנטים לתארים מתקדמים – מועדי היעד למימוש דרישות אקדמיות שנקבעו לספטמבר 2024 נדחו לסוף חודש אוקטובר 2024 על פי הפירוט שנשלח על ידי בית הספר לתארים מתקדמים.

בתקווה לימים שקטים

שני, 30.9.24, 18:00

שלום למשפחת הטכניון,

בהמשך להנחיות פיקוד העורף מאתמול הפעילות במרחב חיפה נשארת במדרג התגוננות 2 עד מחר, יום שלישי, 1.10.24, בשעה 20:00.

  • שמחנו על שובם של מאות סטודנטים וחברי סגל מנהלי ואקדמי היום לקמפוס. מחר ננהג כפי שנהגנו היום, והעבודה בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובתיאום ואישור ראשי היחידות, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • יום הבחינות הראשון בתל אביב עבר בהצלחה רבה ומחר יתקיים שם יום בחינות נוסף (למועדי א’) תוך עמידה במגבלות ההתקהלות שקבע פיקוד העורף, ועל פי השיבוץ שנשלח על ידי לימודי הסמכה.
  • כפי שכבר פרסמנו, בחינות מועדי ב’ שתוכננו להתקיים מחר (יום ג’, 1.10) בקמפוסי הטכניון בחיפה נדחו למועד מאוחר יותר. אנו נערכים לחידוש הבחינות בקמפוסי חיפה לאחר החג ב-8.10.2024 ובהתאם להנחיות פיקוד העורף. אנא הערכו בהתאם.
  • ניתן לקיים פעילות לימודית במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני תוך דקה.
  • סטודנטים לתארים מתקדמים – מועדי היעד למימוש דרישות אקדמיות שנקבעו לספטמבר 2024 נדחו לסוף חודש אוקטובר 2024 על פי הפירוט שנשלח על ידי בית הספר לתארים מתקדמים.

בתקווה לימים שקטים.

ראשון, 29.9.24, 19:30

ערב טוב למשפחת הטכניון,

בהמשך לעדכון הנחיות פיקוד העורף מהערב, הפעילות במרחב חיפה עודכנה למדרג התגוננות 2 עד מחר, יום שני, 30.9.24, בשעה 20:00.

  • בחינות מועד א’ שנקבעו למחר, יום ב’ 30.9, וליום ג’, 1.10, בגני התערוכה בתל אביב יתקיימו כסדרן תוך עמידה במגבלות ההתקהלות שקבע פיקוד העורף, ועל פי השיבוץ שנשלח על ידי לימודי הסמכה.
  • בהמשך להודעת הטכניון במוצ”ש, בחינות מועדי ב’ שתוכננו להתקיים מחר (יום ב’, 30.9) ומחרתיים (יום ג’, 1.10) בקמפוסי הטכניון חיפה נדחו למועד מאוחר יותר.
  • ניתן לקיים פעילות לימודית במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני תוך דקה.
  • העבודה מחר בטכניון תתקיים פיזית בקמפוסים, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה, ובתיאום ואישור ראשי היחידות, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.
  • שער נשר יהיה פתוח מחר כרגיל.
  • חדר הכושר במרכז הספורט בקמפוס יפעל ממחר בהתאם להוראות פיקוד העורף ובנוכחות מצומצמת. יש להירשם מראש לפעילות דרך אפליקציה של מרכז הספורט.

בתקווה לימים שקטים.

מוצ”ש, 28.9.2024, 20:30

ערב טוב למשפחת הטכניון, שבוע טוב,

  • בעקבות האירועים הביטחוניים במהלך סוף השבוע ולאור העדכון בהנחיות פיקוד העורף לימים הקרובים, אנו נאלצים לדחות את בחינות מועד ב’ שתוכננו להתקיים בימים א’ (29.9), ב’ (30.9) ו-ג’ (1.10) בקמפוסי הטכניון חיפה.
  • בחינות מועד א’ שנקבעו לימים ב’ (30.9) ו-ג’ (1.10) בגני התערוכה בתל אביב מתוכננות להתקיים כסדרן ותוך עמידה במגבלות ההתקהלות שקבע פיקוד העורף.

פרטים על שיבוץ הבחינות בתל אביב וכן על שיבוץ מחדש של בחינות מועדי ב’ ימסרו על ידי לימודי הסמכה בהקדם.

  • העבודה בקמפוסי הטכניון בחיפה תתקיים מחר במתכונת עבודה מרחוק. הגעה פיזית לקמפוסים תתאפשר לטובת פעילויות חיוניות, ובתנאי שממקום העבודה ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. ההגעה לקמפוסים בתיאום ואישור ראשי היחידות.

 

בתקווה לחזרה לימים שקטים בקרוב.

יום רביעי, 25.9.2024, 19:00

ערב טוב למשפחת הטכניון,

בהמשך לעדכון הנחיות פיקוד העורף, הפעילות במדרג התגוננות 3 (פעילות מצומצמת) הוארכה עד ליום שישי 27.9.24 בשעה 18:00.

 

שימו ❤️ – הנחיות פיקוד העורף מצילות חיים:

◀️ בעת הישמע אזעקה יש להיכנס מיד למרחב המוגן ולשהות בו 10 דקות לפחות.

◀️ אם ראיתם נפל או חפץ בלתי מזוהה ברחבי הקמפוס – אנא התרחקו מהמקום, הרחיקו סקרנים ודווחו מיד למוקד יחידת ביטחון וחירום, הזמין 24 שעות ביממה בטלפון 04-8292222.

 

◀️ הבחינות שתוכננו להיום (25.9), למחר (26.9) וליום שישי (27.9), נדחות למועד מאוחר יותר. הודעה מפורטת לגבי המשך הפעילות תישלח בימים הקרובים.

 

◀️ ניתן לקיים עבודה ונוכחות פיזית בקמפוסי הטכניון, בתיאום ואישור ראשי היחידות, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. במקרים בהם לא ניתן להגיע תוך דקה למרחב מוגן תקני, העבודה תתקיים במתכונת עבודה מרחוק.

 

בתקווה לחזרה לימים שקטים בקרוב.

יום רביעי, 25.9.2024, 10:00

בוקר טוב,

בהתאם להערכת המצב, ועל פי הצפי של פיקוד העורף, הבחינות שתוכננו להיום (25.9), למחר (26.9) וליום שישי (27.9), נדחות למועד מאוחר יותר.

הודעה מפורטת לגבי המשך הפעילות תישלח בהמשך היום.

בתקווה לימים שקטים.

יום שלישי, 24.9.2024, 19:30

ערב טוב למשפחת הטכניון,

בהמשך להארכת הנחיות פיקוד העורף להתגוננות עד למחר, יום רביעי, 25.9 בשעה 18:00 הפעילות במדרג התגוננות 3 (פעילות מצומצמת) הוארכה.

שימו ❤️ – הנחיות פיקוד העורף מצילות חיים:

 בעת הישמע אזעקה יש להיכנס מיד למרחב המוגן ולשהות בו 10 דקות לפחות.

אם ראיתם נפל או חפץ בלתי מזוהה ברחבי הקמפוס – אנא התרחקו מהמקום, הרחיקו סקרנים ודווחו מיד למוקד יחידת ביטחון וחירום, הזמין 24 שעות ביממה בטלפון 04-8292222.

 

  • הבחינות שתוכננו למחר יום ד’ 25.9, נדחות למועד מאוחר יותר.
  • העבודה בקמפוסי הטכניון בחיפה תתקיים מחר במתכונת עבודה מרחוק. הגעה פיזית לקמפוסים תתאפשר רק לטובת פעילויות חיוניות, ובתנאי שממקום העבודה ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. ההגעה לקמפוסים בתיאום עם ראשי היחידות.
  • יחידת המעונות מודיעה שמועד הזיכוי על המעונות שנקבע עד ליום חמישי, 26.9, יוארך עד 13.10. צוות המעונות נמצא בקמפוס וזמין עבורכם בשעות העבודה.
  • צוות המרכז לייעוץ ותמיכה בסטודנטים זמין בכל עת. ניתן לפנות באמצעות המיילים:

Counseling-director@technion.ac.il

counsel@technion.ac.il

או בוואטסאפ  https://wa.me/message/MTWCFMOC3YN7B1

בתקווה לחזרה לימים שקטים בקרוב.

יום שני, 23.9.2024, 21:15.

ערב טוב למשפחת הטכניון,

במהלך מתקפת הטילים מוקדם יותר הערב אותרה נפילה של חלק מיירט בקמפוס הטכניון. הנפילה לא גרמה לנפגעים או לנזק. אנא הישמעו להנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף. הכניסה המהירה למרחב המוגן והשהייה בו 10 דקות מתום האזעקה מצילות חיים.

כוחות החירום פרוסים בקמפוס ובכל דבר ועניין יש לפנות למוקד יחידת הביטחון, הזמין 24 שעות ביממה בטלפון 04-8292222.

 

בעקבות הירי לאזור חיפה ועל פי הודעת פיקוד העורף מהערב, הפעילות במדרג התגוננות 3 (פעילות מצומצמת) הוארכה עד ליום רביעי, 25.9 בשעה 18:00. לאור זאת:

  • הבחינות שתוכננו ליום ג’ 24.9 וליום ד’ 25.9, נדחות למועד מאוחר יותר.
  • הפעילות בקמפוסי הטכניון בחיפה תתקיים מחר, יום ג’ 24.9, במתכונת עבודה מרחוק.
  • הנחיות לגבי מתכונת העבודה ביום רביעי תפורסמנה בהמשך.

בתקווה לחזרה לימים שקטים.

יום ב’, 23.9.24, 16:45

למשפחת הטכניון שלום,

לאור הנחיות פיקוד העורף, הטכניון פועל מאתמול במדרג התגוננות 3 (פעילות מצומצמת).

  • הבחינות שתוכננו למחר, יום ג’ 24.9, נדחות למועד מאוחר יותר.
  • העבודה בטכניון תתקיים מחר במתכונת עבודה מרחוק. העבודה בקמפוסים מותרת במקומות בהם ניתן להגיע למרחב מוגן תקני תוך דקה. ההגעה לקמפוסים בתיאום עם ראשי היחידות.
  • משתלמים וצוות מחקר, שמתכוונים להגיע למעבדה נדרשים ליידע את מנהל המעבדה.
  • מרכז הספורט סגור עד להודעה חדשה.
  • פעילות הרכבלית הופסקה עד להודעה חדשה.
  • שער נשר סגור עד להודעה חדשה.
  • אנא בדקו היכן נמצאים המרחבים המוגנים הסמוכים לכם.

לרשימת חדרי הביטחון והמקלטים בקמפוס >  https://bit.ly/46geCBg

לסרטון הדרכה להתנהגות בשעת חירום >  https://bit.ly/46m5efp

בתקווה לימים שקטים.

יום א’, 22.9.24, 16:00

למשפחת הטכניון שלום,

לאור עדכון הנחיות פיקוד העורף הטכניון פועל מהבוקר במדרג התגוננות 3 (פעילות מצומצמת).

  • הבחינות שתוכננו להיום (יום א’ 22.9) ולמחר (יום ב’ 23.9) נדחות.
  • טקס הבוגרים המרכזי למחזור צ”ה והטקסים ביחידות שתוכננו למחר נדחו. פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.
  • הפעילות בקמפוסים מחר, יום ב’, 23.9, תתבצע במתכונת עבודה מרחוק, למעט צוותי חירום. נוכחות פיזית בקמפוסים מותנית באפשרות הגעה למרחב מוגן תקני תוך דקה.
  • מרכז הספורט סגור עד להודעה חדשה.
  • פעילות הרכבלית הופסקה עד להודעה חדשה.
  • שער נשר סגור עד להודעה חדשה.
  • אנא אתרו את המרחבים המוגנים הסמוכים לכם.

לרשימת חדרי הביטחון והמקלטים בקמפוס > https://bit.ly/46geCBg
לסרטון הדרכה להתנהגות בשעת חירום > https://bit.ly/46m5efp

יום א’, 22.9.24, 13:30

שלום לכולן ולכולם,

לאור המצב הבטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף, אנו נאלצים לדחות את טקס הבוגרים שתוכנן למחר, יום ב’, 23.9.24.

צר לנו שלא נוכל לחגוג מחר יחד עם בוגרות ובוגרי מחזור צ”ה ועם בני משפחותיהם את סיום התואר.

נעדכן בפרטים נוספים בהמשך.

כולנו תקווה לימים טובים יותר.

יום א’, 22.9.2024, 6:00

בוקר טוב,

לאור עדכון הנחיות פיקוד העורף והמעבר למדרג התגוננות 3 (פעילות מצומצמת) הבחינות ופעילויות לימודיות אחרות אשר תוכננו להיערך היום, 22.9.2024, לא תתקיימנה. שיבוץ הבחינות למועד חדש יפורסם בהקדם.

פעילות בקמפוס תתבצע במתכונת עבודה מרחוק, למעט צוותי חירום.

הטכניון מדורג במקום הראשון בישראל בשמונה תחומי מחקר

 חודשים ספורים אחרי פרסום המדד הכללי התפרסם בסוף השבוע שעבר מדד שנחאי הנושאי, ולפיו הטכניון נכלל במאייה הפותחת בעולם לא רק במדד שנחאי הכללי אלא גם בחמישה תחומי מחקר ספציפיים: כימיה, הנדסת אווירונוטיקה וחלל, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת משאבי מים ומתמטיקה. את הדירוגים הגבוהים ביותר בטבלה העולמית קיבל הטכניון בכימיה – מקום 32 בדירוג העולמי (עלייה חדה מהמקום ה-61 ב-2023) ומקום רביעי באירופה – ובהנדסת אווירונוטיקה וחלל – מקום 40 בדירוג העולמי ומקום 12 באירופה.

בזירת האקדמיה הישראלית, הטכניון מוביל בארץ בשמונה תחומי מחקר: כימיה, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה כימית, ננו-מדע וטכנולוגיה, הנדסת משאבי מים, מדעי והנדסת מזון והנדסת אוירונאוטיקה וחלל.

“הטכניון מתמודד בזירה העולמית עם אוניברסיטאות ותיקות, גדולות ועשירות הרבה יותר,” אמר נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון, “והשמירה על מקומנו בצמרת האוניברסיטאות העולמית נובעת מעבודה מאומצת ומסורה של חברות וחברי הסגל האקדמי והמנהלי, המשתלמים, דיקניות ודיקני הפקולטות, הדיקנים הכלל טכניוניים והנהלת הטכניון. מדינת ישראל עדיין נמצאת במלחמה קשה וממושכת, והאקדמיה הישראלית מתמודדת עם עוינות ועם חרמות גלויים וסמויים, אבל ישראל והאקדמיה הישראלית חזקות ונחושות להמשיך בנתיב המצוינות. לטכניון, שפתח את שעריו לפני מאה שנה, בנה את התשתיות למדינה שבדרך ופעל תמיד מתוך שליחות לאומית, יש כעת תפקיד חשוב בהתנעה מחדש של מדינת ישראל ובשיקום החברה הישראלית.” נשיא הטכניון הוסיף כי “ההכרה הבין-לאומית במצוינותו של הטכניון מספקת לנו רוח גבית להמשך החתירה להגשמת יעדינו המדעיים, הטכנולוגיים, החינוכיים והלאומיים.”  

פרופ’ אפרת ליפשיץ, דיקנית הפקולטה לכימיה ע”ש שוליך, אמרה כי “הישג מרשים זה הוא עדות לעשייה המחקרית המצוינת של הפקולטה ושל אנשי הצוות המרכיבים אותה. הפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון דוגלת במצוינות מקצועית, מחקרית וחינוכית לאורך כל הדרך. הדבר בא לידי ביטוי בזכייה בפרסים יוקרתיים, בחברות בארגונים מקצועיים מובילים בכימיה בעולם, בעריכת כתבי עת מובילים, בזכייה מכובדת במענקי מחקר, בפרסומים בכתבי עת מובילים, בשיתופי פעולה עם תעשיות וחברות מובילות ובחינוך דור צעיר של מדענים ומובילי תעשייה. הפקולטה מתאפיינת ברבגוניות ובמחקר בין תחומי. פסיפס מדעי זה משך אלינו בשנים האחרונות מדענים צעירים וחברי סגל חדשים ומבריקים, ואנחנו גאים בתרומתם העצומה לקידום הידע האנושי ולחינוך הדור הבא של מדענים פורצי דרך ושל מובילי התעשייה.”

בחודש אוגוסט פורסם דירוג שנחאי, שהציב את הטכניון ברשימת 100 המוסדות האקדמיים המובילים בעולם ובמקום ה-11 מבין האוניברסיטאות הטכנולוגיות. מדד שנחאי, הנערך על ידי ארגון Shanghai Ranking Consultancy, הוא המדד המוביל בעולם לדירוג מוסדות להשכלה גבוהה, ומאז 2012 (למעט בשנת 2020) הוא מציב את הטכניון בהתמדה ברשימת ה-Top 100 של מדד שנחאי, בטווח הדירוגים שבין 69 ל-94. המדד הנושאי מציב את הטכניון במאייה הפותחת גם בחמישה תחומי מחקר מובילים.

לדירוג המלא לחצו כאן

מעיינות יצירה

 

התוכנית אמן בקמפוס, הממומנת על ידי קרן הנשיא והגב’ סוניה מרשק ומנוהלת על ידי המחלקה ללימודים הומניסטיים ואומנויות, משלבת בין האומנות, התרבות ומדעי הרוח עם תחומי המדע ההנדסה והטכנולוגיה. שני האמנים, ד”ר מעיין צדקה ומר מעיין אליקים, הנגשו לסטודנטים אלמנטים בסיסיים ישימים מעולם האמנות.

ד”ר מעיין צדקה, היא מלחינה, אמנית סאונד, מאלתרת ומרצה בעולמות המוסיקה החדשה והניסיונית.  היא חוקרת את טבע הצליל ואת תפקידיו המגוונים. ד”ר צדקה מוצאת השראה בכל הצלילים הרוטטים בין הארכיטקטורה של האוזן להרמוניה של הספירות.

מר מעיין אליקים, הוא אמן רב-תחומי ובוגר אקדמיית בצלאל לאמנות ועיצוב, המביא עמו נסיון עשיר הכולל פיסול, מיצגים, צילום, וידאו והדפס. מר אליקים פועל במגוון סוגי מדיה, עבודתו נעה בין דו-מימד לתלת-מימד ובין פיסול ומיצב לוידאו-ארט.

הרמוניה פרהיסטורית

תחום הוראתה של ד”ר צדקה, בקמפוס, כלל עיסוק בסאונד כמתווך בין המרחב לאדם, עם יצירות המעודדות השתתפות פעילה של הקהל.

הקורס ״הרמוניה פרהיסטורית״ בחן את נושא ההרמוניה המוסיקלית מפרספקטיבה רחבה המשלבת היבטים אקוסטיים, אקולוגיים, חברתיים, ביולוגיים ואבולוציוניים.

במהלך הקורס אספו הסטודנטים.ות הקלטות שונות בנות דקה כל אחת, המהוות מעין יומן צלילי ותיעוד מנקודת מבט אישית של המציאות סביבנו.  ההקלטות מחולקות לצלילים ממקורות סאונד גיאולוגיים (כמו רוח, ים ונהר), מקורות סאונד ביולוגיים (בע״ח וצומח) ומקורות סאונד אנושיים. צלילים אלה ואחרים תורגמו מאודיו לויז’ואל באמצעות ספקטוגרף.

הספקטרוגרף מתאר את ספקטרום התדרים, העוצמות והתבניות. לכל עבודת סאונד הסטודנטים ייצרו את הספקטרוגרף המתרגם את מימד העבודה מהאוזן אל העין.

תערוכת סיום הקורס כללה מיצגים אודיו ויזואליים הממחישים את נקודות מפגש בין סאונד, אימג’ וסביבה.

להתרשמות מעבודות התערוכה ניתן להקליק בקישור הבא: Imaginary SoundScapes 

ולסרוק את קוד ה-QR:

המשתתפים בקורסי התוכנית אינם נזקקים לרקע באומנות אלא לגלות פתיחות מחשבתית, יצירתיות ונכונות לרכוש מיומנויות אסתטיות להעשרת והמחשת עולמות התוכן הפרטיים שלהם.

עולם פנימי

האמן השני במסגרת התוכנית אמן בקמפוס, מעיין אליקים, לימד במהלך השנה את הקורס “עולם פנימי”. הקורס העמיק במקומה של היצירה בחוויית הקיום האנושי. במסגרת הקורס הנחיל מעיין ידע תאורטי ומעשי, לצד הדגמות ותרגולים, כיצד ניתן לנצל באופן המקסימלי חומרי גלם וכיצד ניתן להשחיז את טכניקות העיצוב, הציור והפיסול בכדי לשפר את היצירות הסופיות.

ההשתתפות בקורס הקנתה לסטודנטים.ות חדוות יצירה אשר התחברה עם נושא הקורס ואפשרה להם.ן לבטא באופן מוחשי את תחומי עניינם. את תוצריהם השיקו בתערוכת ציורים ומיצגים אשר נחשפה בקמפוס, בסוף שנת הלימודים.

בין הטכניקות המסורתיות אשר נלמדו היו:

איקבנה – אחת האומנויות היפניות הקלאסיות לסידור פרחים המדגישה את חזות הפרח.

הגללת נייר – טכניקת ציור על פני מים ותיקה ממזרח אסיה בעזרת גיליונות נייר, מגשים ייחודיים לספיקת מים ואצות.

סומינגאשי – טכניקת ציור מדויקת המזוהה עם התרבות היפנית בה משטח הציור הוא מגש נוזלי והאביזרים הם שני מכחולים.

 

יציקות ותבניות – התנסות ביצירת תבניות ויציקות מסוגים שונים עם רכיבים מותאמים לנושא ולתבנית.

ההתנסות בטכניקות שנלמדו לא רק העמיקה את הבנת תהליך היצירה האמנותי אלא השליכה על הבנת היצירה בתחומים מקצועיים רחבים יותר ובממשקי המדע, הטכנולוגיה, האדריכלות ועוד..

 

הזוכים ב”אמן בקמפוס” לשנה”ל תשפ”ה הם:

מר אמיר יציב- יוצר סרטים ואמן חזותי
מר שי אריק – אמן בין תחומי
תהילה חכימי – סופרת, משוררת

שלושתם מלמדים כבר בסמסטר חורף קורסים מתחום אומנותם.

המספרים ממריאים

הפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל פתחה את שנת הלימודים תשפ”ה בעלייה חדה במספר הסטודנטים החדשים, המתחילים את שנה א’ בטכניון. מדובר בעלייה של כ- 25% יחסית לשנה שעברה (תשפ”ד) וכ -40% יחסית לשנה שקדמה לה (תשפ”ג).

בניין הפקולטה
בניין הפקולטה

השנה מתחילים ללמוד בפקולטה 128 סטודנטים חדשים, מהם 27 נשים ומספר שיא של עתודאים (47). גם במסלול המשותף אווירונוטיקה-פיזיקה נרשם גידול, עם 23 סטודנטים חדשים.

לדברי דיקנית הפקולטה פרופ’ דניאלה רווה, “השנה האחרונה, מהמאתגרות בתולדות המדינה, הדגישה את האתגרים בתחומי האווירונוטיקה ואת משמעותם לביטחונה של מדינת ישראל. בתחום החלל מתרחשת בעולם מהפכה חסרת תקדים עם כניסתן של יוזמות פרטיות לשיגורים ולטיסות לחלל, ובישראל לבדה פועלות יותר ממאה חברות פרטיות בתחום זה. הפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל בטכניון היא היחידה בתחומה בישראל ובוגריה הם ממובילי תעשיות האווירונוטיקה וחלל הישראליות. הסטודנטים שלנו יודעים שבלימודיהם כאן הם רוכשים כלים שיעשו אותם למהנדסים בעלי תרומה משמעותית להגנת המדינה ולמנהיגים טכנולוגיים בעולמות התעופה והחלל.”

נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון אמר: “לפני כחודש, כשנפלו שברי מיירט בקמפוס הטכניון, וגם במהלך מטחי הטילים מאירן, ובכל פעם שצפיתי מחלונות משרדי ביירוטים הרבים, חלפה בראשי המחשבה – וגם הגאווה – שהטכניון הוא כנראה האוניברסיטה היחידה בעולם המוגנת ישירות באמצעות טכנולוגיות שפותחו על ידי בוגריה – וכיפת ברזל, קלע דוד וחץ הן רק דוגמאות ספורות לכך. לבוגרי הפקולטה לאווירונוטיקה וחלל תרומה אדירה למדינה.”

קרדיט: אינה חזנוב
קרדיט: אינה חזנוב

הפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל הייתה הפקולטה הראשונה שהוקמה בקמפוס הטכניון החדש בנווה שאנן בשנות ה-50. הפקולטה מכשירה מהנדסים ומהנדסות המאיישים את תעשיות האווירונוטיקה והחלל בישראל ובוגריה ממלאים תפקידים בכירים בתחום.

הקמתה של הפקולטה נהגתה זמן קצר אחרי קום המדינה בתמיכתו של ראש הממשלה דוד בן-גוריון, שהבין את חיוניותה לביטחון ישראל. ב-1953 הונחה אבן הפינה לבניין הפקולטה – הבניין הראשון בקמפוס הטכניון החדש בנווה שאנן.

לאחרונה, בעקבות תרומה נדיבה של סטיבן קליין, מידידיו הגדולים של הטכניון, תיקרא הפקולטה על שמו. התרומה הנדיבה תאפשר לפקולטה לבנות בניין חדש לפעילותה, לשפר את מעמדה הבין-לאומי במחקר, לגייס ולשמר חברי סגל מובילים, להגדיל את מספר הסטודנטים בכל התארים ולשפר את תשתיות ההוראה והמחקר.

קרדיט: אינה חזנוב
קרדיט: אינה חזנוב