נשיא אינטל ישראל, מולי אדן: “בשנים הבאות נסתובב עם צ’יפ (שבב) שנמצא בתוכנו”
5000 צעירות וצעירים השתתפו בטכניון ב”ליל המדענים”, ונהנו מעשרות אירועים בהשתתפות חוקרים ואנשי תעשייה מובילים. מגוון רחב של מיצגים ופעילויות, ביניהם שדרת ביתנים של חברות ההיי-טק המובילות בארץ, רובוטים, אולם משחקי מחשב מתקדמים, הרצאות אינטראקטיביות וסימולאטור של ירי טילים הועמדו לרשות באי האירוע. הטכניון הפך לערב אחד לפסטיבל מדע ענק עבור משפחות, ילדים בני נוער, חיילים, סטודנטים ומבוגרים, שהגיעו לטכניון כדי לחגוג את “ליל המדענים”, להכיר, לחוות וללמוד על חזית הטכנולוגיה הישראלית מפי ראשי האקדמיה והתעשייה הישראלית.
נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, ופרופסור אלי ביהם, דיקן הפקולטה למדעי המחשב אירחו בפקולטה למדעי המחשב של הטכניון את שר המדע, פרופ’ דניאל הרשקוביץ’, שגריר האיחוד האירופאי, אנדרו סטנדלי, מייסד Comigo ו- M-Systems דב מורן ונשיא אינטל ישראל, מולי אדן.
נשיא הטכניון, פרץ לביא בירך את אלפי המשתתפים שהגיעו לאירוע ואמר שהוא שמח לפתוח בפני הקהל הצעיר הרב את שערי הטכניון.
שר המדע, דניאל הרשקוביץ אמר “מדינת ישראל היא מעצמה מדעית טכנולוגית ולא באופן יחסי לגודלה. כאן בטכניון אנחנו רואים את ההון האנושי שעושה את זה”.
מולי אדן התייחס לקשר של בני אדם עם מחשבים. לדברי אדן, הקשר עם המחשבים צפוי להיות דומה בשנים הבאות לקשר שקיים כיום בין בני אדם. לדבריו הקשר בין אדם למכונה יהיה טבעי ואינטואיטיבי. ולא רק זאת אלא שמחשבים יהיו חלק אינטגרלי מבני האדם. “המחשב עבר להיות ממחשב מרכזי למחשב שולחני. ומכאן למחשב נייד שכל אדם סוחב איתו ולטלפון נייד שנמצא עם כל אחד מאיתנו. בשנים הבאות נסתובב עם צ’יפ (שבב) שנמצא בתוכנו”, הסביר אדן.
בהמשך דבריו התייחס נשיא אינטל לקשר של לימודי טכנולוגיה לאומת הסטארט-אפ הישראלית. “הנוער שנמצא כאן בליל המדענים הם אותם אנשים שיצטרכו לשאת בנטל האחריות של צמיחת תעשיית ההיי-טק בישראל. עלינו להשקיע בחינוך הטכנולוגי כדי למצב את בוגרי בתי הספר התיכוניים בעמדה תחרותית יותר ביחס ליתר מדינות העולם”. אדן ציין בנאומו כי “מקום טוב באמצע הוא לא מקום טוב”. לדבריו, מגמת החדשנות בשנים האחרונות מואצת במידה רבה. “האתגר הגדול שעומד בפני התלמידים הוא אתגר גדול יותר מהאתגר שדור היי-טק הנוכחי עומד בפניו”, הסביר אדן בנאומו.
שגריר האיחוד האירופי אנדרו סטנדלי חתם את האירוע ואמר שהוא נרגש מאוד להיות בטכניון וכי היחסים בין האיחוד האירופי לישראל חמים והדוקים, ובתחום המדע הם לאין ערוך חמים יותר. הוא אמר “אנחנו חוגגים כאן הערב חגיגה כפולה: 100 שנים לטיורינג ו-100 שנים לטכניון”.
נשיא הטכניון, פרופ’ פרץ לביא, אירח פאנל בנושא “מאקדמיה למנהיגות בתעשייה – מושב מנכ”לים בוגרי הטכניון” בהשתתפות נשיא “אינטל ישראל” שמואל (מולי) אדן, מנכ”ל “מלאנוקס” אייל וולדמן ונשיא “רד תקשורת מחשבים” זהר זיסאפל. הפאנל נערך במסגרת וועידת ההיי-טק המרכזית של ישראל, בהובלת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI, ועסק בין היתר באיכות המהנדסים הישראלים לעומת עמיתיהם ברחבי העולם, הובלת בוגרי הטכניון את תעשיית ההיי-טק הישראלית, והקמת מרכז מחקר הנדסי-מדעי-יישומי בניו יורק, עם אוניברסיטת קורנל.
מנכ”ל “מלאנוקס”, אייל וולדמן, שסיים את לימודיו בטכניון בשנת 1986, התייחס לשאלתו של פרופ’ פרץ לביא, בנוגע לתרומת הטכניון להמשך הקריירה שלו, ואמר כי “הטכניון עיצב את הדרך בה אני חושב. העובדה שהלימודים מחברים בין תיאוריות וניסיון פרקטי הנה משמעותית מאוד להמך הדרך. למהנדסים מהטכניון יש ניסיון ממשי, דבר שמייחד אותם מבוגרי מוסדות אחרים”.
נשיא “אינטל ישראל”, שמואל (מולי) אדן, התייחס לסוגיית איכות המהנדסים הישראלים, ואמר כי התרבות הישראלית יוצרת מהנדסים שמוכנים לקחת סיכונים ולעמוד מול אתגרים: “מניסיוני באינטל, יש קורלציה גבוהה בין מנהלים בכירים לאנשים ששירתו בתפקידי פיקוד וקצונה בצבא. לצד זאת, התרבות הישראלית היא תרבות של הטלת ספק בסמכות וקושי עם היררכיה, מה שהופך את המהנדסים הישראלים למובילים בהקמת סטארט אפים מצליחים”.
נשיא “רד תקשורת מחשבים”, זהר זיסאפל, אמר כי המהנדסים הישראלים הם הטובים בעולם, אך העובדה שישראל מצטיינת בהקמת סטארט-אפים, ולא חברות גדולות, היא בעייתית: “אנחנו צריכים להשתפר בבנייה של חברות גדולות. בסוף היום, כשאתה מוכר את הסטארט-אפ, אתה מוכר את הבכורה תמורת נזיד עדשים. אם היינו מפתחים חברות גדולות בארץ, התרומה לכלכלה הייתה הרבה יותר משמעותית, הן מבחינת תעסוקה והן מבחינת הרווח של החברה לטווח ארוך”.
פרופ’ פרץ לביא סיפר במהלך הפאנל על שיתוף הפעולה החדש עם אוניברסיטת קורנל בניו יורק, שבחרה בטכניון מתוך עשרות אוניברסיטאות מובילות בעולם להקים ביחד איתה תכנית ייחודית ומשולבת למען קידום תעשיה עתירת ידע בניו יורק: “מכון המחקר החדש ישלב בין אקדמיה לתעשייה. קורנל מתעתדת להשקיע בפרויקט כשני מיליארד דולר, והטכניון יהיה אחראי לבניית תכנית הלימוד האקדמית”.
במהלך הפאנל, הוקרנה ברכתו של ראש עיריית ניו יורק מייקל בלומברג, לרגל מאה שנים להנחת אבן הפינה של הטכניון. בין היתר אמר בלומברג כי הוא נרגש לקראת שיתוף הפעולה בין קורנל לטכניון. בנוסף הוא ציין 11 שנים לפיגוע במגדלי התאומים, והודה לישראל על הסיוע שהגישה לניו יורק בזמ הפיגוע ואחריו.
וועידת ההיי-טק נפתחה אתמול בביקור של עשרות אורחים מהארץ ומחו”ל במעבדות הטכניון, ולאחריו אירוע הוקרה לציון 100 שנים לטכניון. דיוני הוועידה נמשכים במרכז הקונגרסים שבבנייני האומה בירושלים עד יום רביעי, 12.9.
בין הדוברים הבולטים בכנס: נשיא ומנכ”ל eBay, ג’ון דוניהו; נשיא Samsung סמיקונדקטורס, ד”ר נאם סונג וו; מנכ”ל Singtel, אלן ליו; נשיא אינטל ישראל, מולי אדן; נשיא רד, זוהר זיסאפל, נשיא Cadence, לי-בו טאן; מנכ”ל מלאנוקס, אייל וולדמן; מנכ”ל Y&R, דיוויד סייבל, מנכ”לית בנק לאומי רקפת נוסק עמינח – בנוסף לשורה ארוכה ומפוארת של סגני נשיא בכירים לענייני טכנולוגיה, ומיזוגים ורכישות מהחברות – Microsoft, יבמ, גוגל, eBay, SAP, Citibank, אריקסון, נוקיה סימנס, אלקטל לוסנט, ZTE ועוד.
בתמונה: הפאנל- מימין זהר זיסאפל, שמואל (מולי) אדן, אייל וולדמן ופרופ’ פרץ לביא. קרדיט צילום: חזי חוג’סטה, דוברות הטכניון
הוועידה נפתחה אמש בהצדעה לטכניון לכבוד 100 שנים להנחת אבן הפינה לבנינו ההסטורי בהדר הכרמל
וועידת ההיי-טק המרכזית של ישראל, בהובלת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI, נפתחה אתמול בביקור של עשרות אורחים מהארץ ומחו”ל, במעבדות הטכניון. אמש התקיים באולם קריגר בכרמל הצרפתי אירוע הוקרה לציון 100 שנים לטכניון. דיוני הוועידה יימשכו בירושלים, במרכז הקונגרסים שבבנייני האומה.
בוועידה השנה יש ריכוז חסר תקדים של טכנולוגיות משבשות disruptive technologies ישראליות ובינלאומיות. בוועידה יהיה מיצג ייחודי Invented in Israel ובו יוצגו פיתוחים חדישים של מרכזי המו”פ הישראליים של חברות רב לאומיות. בנוסף יש מיצג ראשון מסוגו בישראל של מאיצי הסטארטאפים ((Startup Accelerators הישראלים המובילים, וכבכל שנה מיצג של סטארט-אפים ישראלים חדשים ומעניינים. הכנס גם ישמש במה למפגש פסגה ייחודי בתחום הטלקום עם נציגים בכירים מהחברות המובילות בעולם – אריקסון, נוקיה סימנס, ZTE, אלקטל לוסנט וסינגטל.
בין הדוברים הבולטים בכנס: נשיא ומנכ”ל eBay, ג’ון דוניהו; נשיא Samsung סמיקונדקטורס, ד”ר נאם סונג וו; מנכ”ל Singtel, אלן ליו; נשיא אינטל ישראל, מולי אדן; נשיא רד, זוהר זיסאפל נשיא Cadence, לי-בו טאן; מנכ”ל מלאנוקס, אייל וולדמן; מנכ”ל Y&R, דיוויד סייבל, מנכ”לית בנק לאומי רקפת נוסק עמינח – בנוסף לשורה ארוכה ומפוארת של סגני נשיא בכירים לענייני טכנולוגיה, ומיזוגים ורכישות מהחברות – Microsoft, יבמ, גוגל, eBay, SAP, Citibank, אריקסון, נוקיה סימנס, אלקטל לוסנט, ZTE ועוד.
בכנס ישתתפו בכירים בממשלה, באקדמיה ובשלטון המקומי, נשיא המדינה, שמעון פרס, ראש העיר חיפה, יונה יהב, ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, מנכ”ל משרד האוצר לשעבר חיים שני, ועוד. יושבי הראש של הוועידה הם יהל זילקה ויוסי ורדי.
זהו כנס ההיי-טק הבינלאומי הגדול ביותר המתקיים בישראל זו השנה השלישית, בהשתתפות מאות מנהלים בכירים מהחברות המובילות בארץ ובעולם, ועשרות חברות סטארט-אפ ישראליות שישתתפו בפאנלים ויציגו טכנולוגיות חדשניות בפני נציגי חברות מכל העולם. באיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות צופים שכ- 4,000 משתתפים מהארץ ומחו”ל יגיעו גם השנה לשלושת ימי הוועידה; משלחות בינלאומיות של בכירי תעשיית ההיי-טק מהאיחוד האירופי, הודו, סין, ארה”ב ועוד, נציגי קרנות הון סיכון, בכירי חברות טכנולוגיה מובילות מהארץ ומהעולם, מנכ”לי חברות סטארט אפ המובילות בישראל, יזמים, ושותפים נוספים לתעשייה ולעשייה בתחום ההיי-טק.
בנוסף, משלחות של חברות בינלאומיות מובילות יגיעו השנה לוועידה בהרכבים מורחבים, על מנת לחפש הזדמנויות עסקיות בהיי-טק הישראלי, ובכדי להתרשם מהתעשייה והיזמות המקומית באופן אישי. הכנס יעסוק בסוגיות הבוערות בהיי-טק העולמי והמקומי, בהן: מגמות בגיוסי הון, השקעות, קרנות ואנג’לים, חידושים טכנולוגיים מרמת השבב ועד מבט אל הצפוי בממשק שבין אדם למחשב, שוק הטלקום והמעבר ל- LTE, עולם המדיה החברתית והפרסום המקוון, ועוד.
אהרון מנקובסקי, היו”ר יוצא של IATI ושותף מנהל בקרן פיטנגו: “וועידת ההיי-טק הבינלאומית המתקיימת זו השנה השלישית בירושלים, הצליחה לבסס עצמה כאחת הוועידות הבינלאומיות המרכזיות בתחום, ולהביא בכירים מהחברות המובילות בעולם לקחת בה חלק. בשנה שעברה היוותה הוועידה השנתית של תעשיית ההיי-טק מצע למפגשים וליצירת קשרים מקצועיים ועסקיים בין יזמים וחברות ישראליות לגופים מובילים ברמה העולמית, אשר הולידו הסכמים, עסקאות ופיתוחים משותפים.”
יהל זילקה, יו”ר משותף של הוועידה ושותף מנהל בקרן מאגמה: “השנה מגיע לישראל ריכוז חסר תקדים של בכירים עולמיים בתחום האינטרנט, טלקום, שבבים, ושוק ההון – מסין, הודו, ארה”ב ומדינות האיחוד האירופי. מפגש פסגה זה עם שחקני מפתח מהעולם, תחת קורת גג אחת, מהווה הזדמנות אדירה ליצירת מנוע צמיחה משותף להיי-טק הישראלי”
קרין מאיר רובינשטין, מנכ”ל האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI: “במהלך הוועידה ייחתמו הסכמי שיתופי פעולה של האיגוד עם גורמים בינלאומיים שיוסיפו ערך לחברי האיגוד, זאת בהמשך להסכמי שיתופי פעולה שהאיגוד חתם בשנה שעברה עם משלחות מהודו, אשר הובילו לחיזוק הקשר עם תעשיית ההיי-טק ההודית.”
אודות האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI)
איגוד IATI משמש ארגון גג לתעשיית ההיי-טק, הון הסיכון ומדעי החיים בישראל, ובכלל זה ליחידים וחברות הקשורים במחקר, פיתוח ושיווק בתחומים עתירי ידע כגון חומרה, תוכנה, אינטרנט, תקשורת, ביו-פארמה, ומכשור רפואי. האיגוד יוזם ומסייע בפיתוח מדיניות ופעולות לקידום תעשיית ההיי-טק ומדעי החיים בישראל. זאת, באמצעות קידום נושאים מול רשויות השלטון, יצירת שיתוף פעולה בין חברי האיגוד, קידום חדשנות וטכנולוגיה, וייצור הזדמנויות ליצירת קשרים עסקיים בישראל ובעולם.
האיגוד הישראלי לתעשיות המתקדמות IATI הוא ארגון הגג הגדול ביותר בישראל שמייצג למעלה מ-300 חברות וארגונים מכל גווני התעשייה שפועלים בישראל – היי-טק, מדעי החיים, הון סיכון, סטארט אפים, חממות טכנולוגיות, חברות המיסחור ונותני שירותים – שמעסיקים מאות אלפי עובדי היי-טק ומדעי החיים בישראל.
צוות של שלושה סטודנטים מהטכניון, אשר זכה לפני כשבועיים במקום הראשון באזור המזרח התיכון ואפריקה בתחרות של גוגל (Google Online Marketing Challenge) , זכה עתה במקום הראשון בעולם בקטגוריה נוספת בתחרות של גוגל – Social Impact Award, על הקמפיין הטוב ביותר עבור ארגון ללא כוונת רווח. בנוסף למחשבים ניידים והזמנה להציג את האסטרטגיה הזוכה במשרדי גוגל בלונדון, בהם הצוות זכה בתחרות האזורית, יקבל עתה ארגון פר”ח פרס בסך 15,000$.
שלושת הסטודנטים – אלכס ז’יטניצקי, סטודנט להנדסת תעשיה וניהול, אושרי רוזנהק, סטודנט להנדסת אווירונאוטיקה וחלל ובוריס פרידמן, סטודנט לפיזיקה, והמנחה פרופ’ משנה שרית מולדובן מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול – קידמו במשך שלושה שבועות את פרויקט החונכות פר”ח ע”י פרסום דיגיטלי באמצעות Google AdWords. במהלך הפעילות השיגו חשיפה רחבה לעמותה, ותרמו לצירוף של יותר מ-150 מתנדבים חדשים לארגון.
במסגרת התחרות כל צוות, שכלל עד ששה סטודנטים, קיבל תקציב של 250 דולר לפרסום של עסק או ארגון ללא כוונת רווח ב-Google AdWords, למשך שלושה שבועות.
פרופ’ משנה שרית מולדובן מספרת: “מתוקף עיסוקי בתחום השיווק אני מכירה את התחרות, אך עד לשנה זו אף סטודנט לא פנה אליי בנושא. השנה, אלכס, שעובד כעוזר המחקר שלי, ביקש שאנחה אותו ואת הצוות וכמובן ששמחתי לעשות זאת. בתור התחלה הפניתי אותם למאמר אקדמי שממנו יוכלו ללמוד ולהסיק מסקנות לגבי דרך העבודה בקמפיין שלהם” ( המאמר: Kronrod, Grinstein,and Wathieu, Journal of Marketing, 76(1), 2012 ).
http://www.journals.marketingpower.com/doi/pdf/10.1509/jm.10.0416
אלכס ז’יטניצקי מספר: “כשחשבנו על עסק שאנחנו יכולים לעבוד איתו חיפשנו היבט של תרומה לקהילה, ופר”ח הוא הארגון הראשון שעלה בדעתנו, כאשר המטרה שלנו הייתה לגייס סטודנטים שייקחו חלק בתוכנית. בניסוח המודעות הסתמכנו על מסקנות כותבי המאמר שקיבלנו מפרופ’ מולדובן- שעיקרן הוא שכאשר מילת החיפוש מראות על עניין קודם בנושא, מודעות בעלות ניסוח אסרטיבי הינן אפקטיביות יותר, וכאשר מילות החיפוש כלליות יותר, עדיף להשתמש בניסוח נייטרלי. לכן, במילות חיפוש ספציפיות כמו “מלגות” או “התנדבות” השתמשנו בניסוחים אסרטיביים, ובמילים כלליות יותר, כמו שמות של אוניברסיטאות- בנסוחים נייטרליים”.