הדור הבא בכימיה: גמר ה”כימיאדה” בטכניון

התלמידים רומי צ'סנר, מקסים סבוסטיאנוב ויונתן גונטמכר זכו במקומות הראשונים

תמונה קבוצתית (מימין לשמאל) : גב׳ גבריאלה הלוי, ד"ר איזנה ניגל-אטינגר, התלמיד הזוכה יונתן גונטמכר, נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון ופרופ' זאב גרוס

תמונה קבוצתית (מימין לשמאל) : גב׳ גבריאלה הלוי, ד”ר איזנה ניגל-אטינגר, התלמיד הזוכה יונתן גונטמכר, נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון ופרופ’ זאב גרוס

גמר הכימיאדה – התחרות הלאומית בכימיה לבני נוער נערכה לאחרונה בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון. לשלב הגמר הגיעו 36 תלמידים מרחבי הארץ, שעברו מבחן תיאורטי ומבחן מעשי ושמעו הרצאה על התעשייה הכימית בישראל מפי ד”ר גלעד פורטונה ממוסד שמואל נאמן בטכניון. בשעות הערב התקיים טקס חגיגי לזוכים בהשתתפות התלמידים, מורים, הורים ואורחים בכירים בהנחיית פרופ’ זאב גרוס – ראש תוכניות הנוער וחבר סגל בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך.

הטקס נפתח בדברי ברכה של נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון,  סמנכ”ל משרד החינוך שייח’ מוהנא פארס, דיקן הפקולטה לכימיה ע”ש שוליך פרופ’ נעם אדיר, מנהלת האולימפיאדות מטעם מרכז “מדעני העתיד” ד”ר שירה הירש וראש תוכנית הטכניון למצוינים פרופ׳ איתן יעקבי. את הפרסים העניקו נשיא הטכניון פרופ’ סיון, פרופ׳ גרוס וראשות צוות המאמנים ד”ר איזנה ניגל-אטינגר וגב’ גבריאלה הלוי.

הזוכים בגמר לכיתות י״ב הם: במקום הראשון רומי צ’סנר מביה”ס מקיף כפר סילבר, חוף אשקלון, במקום השני שהם עסיס מתיכון אורט פסגות, כרמיאל, ובמקום השלישי נעם ברש בירם מבית ספר מקיף שפיה, חוף הכרמל.

הזוכים בגמר לכיתות י”א הם: במקום הראשון מקסים סבוסטיאנוב ממקיף ג’ ע”ש רוגוזין, אשדוד, במקום השני גיא צימרמן מבית הספר הכפר הירוק, רמת השרון, ובמקום השלישי מרק צ’חאידזה מתיכון קרית חינוך ע”ש רבין, גן יבנה.

מימין לשמאל: פרופ' זאב גרוס, ראש תוכנית הטכניון למצוינים פרופ׳ איתן יעקבי, הזוכה רומי צ'סנר ודיקן הפקולטה לכימיה פרופ' נעם אדיר

מימין לשמאל: פרופ’ זאב גרוס, ראש תוכנית הטכניון למצוינים פרופ׳ איתן יעקבי, הזוכה רומי צ’סנר ודיקן הפקולטה לכימיה פרופ’ נעם אדיר

השנה נרשמה השתתפות רחבה גם של תלמידי כיתה י׳ בשלב הגמר של הבוגרים, וחלקם הצטיינו במיוחד וחלקו מקומות עם תלמידי י״א: במקום הראשון יונתן גונטמכר מהגימנסיה הריאלית, ראשון לציון, ובמקום השני  עמית נבו מביה”ס רעות לאומנויות, חיפה. עמית נבו זכה גם באות הצטיינות על הציון הגבוה ביותר בבחינה המעשית מתוך כלל המשתתפים.

פרופ’ זאב גרוס הודה למאמנת הראשית של התלמידים, ד”ר איזנה ניגל אטינגר, לצוות המאמנים שתחת חסותה שכולל את אסף מעודה (זוכה מדליות הזהב באולימפיאדות של 2009 ו-2010 ובוגר שני תארים שניים של הטכניון בכימיה ובמדעי המחשב), את ניר כהן (זוכה מדליית הזהב באולימפיאדת 2022) ואת טל ששון (זוכה מדליית הארד באולימפיאדת 2022), לראש מינהל הפקולטה לכימיה חנה אולשטיין, למהנדסת המעבדה גבריאלה הלוי ולכל צוות הפרופסורים והדוקטורנטים של הפקולטה שתרמו מזמנם וממרצם להעלאת רמת התלמידים.

הזוכה בגמר לכיתות י״ב רומי צ'סנר מביה"ס מקיף כפר סילבר

הזוכה בגמר לכיתות י״ב רומי צ’סנר מביה”ס מקיף כפר סילבר