בטיחות, ביטחון ורגולציה בייצור מזון

הם הנושאים שיידונו השנה בכנס יום המזון השנתי של הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

ביטחון תזונתי, היכולת לספק לאנושות את התזונה המיטבית באופן מקיים, עלה והתגבר בשנים האחרונות. משבר הקורונה והמלחמה באוקראינה המחישו את הסכנות בתחום זה ואת הצורך למצוא פתרונות יעילים. בטיחות מזון עלתה לאחרונה לכותרות בישראל בעקבות כמה תקלות רחבות היקף בענף המזון – תקלות שהתרחשו במוצרי יסוד ובהם ירקות קפואים ושוקולד. ואילו, רגולציה הינו נושא קריטי ביותר עבור מוצרי המזון החדשניים בדרכם למדפים כגון מוצרי חלב ללא פרה, בשר מתורבת ועוד.

ב-21 בספטמבר תקיים הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון את כנס יום המזון השנתי, שיתמקד השנה בבטיחות, ביטחון, ורגולציה בייצור מזון (Safety and Security of Food Production). מידי שנה מקיימת הפקולטה אירוע לכבוד יום המזון העולמי, המצוין בעולם ב-16 באוקטובר. יום המזון העולמי נוסד על ידי האו”ם כדי לסייע בביעור הרעב בעולם, וכדי להאיר נושאים שונים הדורשים פעולה ומיקוד עולמי.

את הכנס בטכניון תפתח דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון פרופ’ סימה ירון. בכנס יתקיימו הרצאות של מומחים מובילים מהאקדמיה ומהתעשייה ובהם פרופ’ אסתי סגל מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, פרופ’ אלכסנדר מת’יס מ-ETH Zurich, איתמר וילן מהלשכה לבטיחות מזון במזרח התיכון, פרופ’ אנט רזק ג’מברק מאוניברסיטת זגרב, פרופ’ אוהד גל-מור מאוניברסיטת תל אביב, פרופ’ צבי חיוקה מהאוניברסיטה העברית, ד”ר זיוה חממה – ראש היחידה לניהול בטיחות מזון במשרד הבריאות, עו”ד קרן שיינמן – יו”ר הוועדה הרגולטורית באיגוד תעשיות המזון וליאם שרון, מנהל המחקר והפיתוח ב-Remilk (חברה המפתחת מוצרי חלב אמיתיים שיהיו זהים בהרכבם למוצרי החלב המוכרים, אך מקורם אינו בבעלי חיים). אלה כמה מהנושאים שיעלו בהרצאות: בטחון תזונתי בראי עולמי ושימוש במקורות מתחדשים, עיבוד מזון והתקדמות תעשיית המזון במאה הקרובה, טכנולוגיות חדשניות לאריזת מזון, ואבולוציה ואפידמיולוגיה של סלמונלה. בנוסף יוצגו במהלך היום סטרטאפים בתחום המזון.

לתוכנית המלאה של הכנס לחצו כאן