הטכניון אירח את הכנס הבין-לאומי במדעי המחשב

מדובר באחד מהכנסים הגדולים בעולם בתחום מדעי המחשב ומשתתפים בו יותר מאלף מרצים וסטודנטים מעשרות מדינות

החודש התקיים בטכניון הכנס הבין-לאומי הגדול ביותר במדעי המחשב – FloC – The Federated Logic Conference  – שנמשך עד 12 באוגוסט. זהו כנס על המארח בתוכו 12 כנסים שונים ויותר מ-60 סדנאות ועוסק בממשק בין לוגיקה מתמטית ומדעי המחשב. הלוגיקה המתמטית מספקת למדעי המחשב בסיס מאחד וכלי למידול בתחומים מגוונים ובהם בינה מלאכותית, מורכבות חישובית, חישוב מבוזר, תכן חומרה, שפות תכנות והנדסת תוכנה.

כנס FLoC מתקיים אחת לארבע שנים והכנס הקודם התקיים באוקספורד בשנת 2018. הכנס שהתקיים בטכניון הוא הכנס השמיני ומשתתפים בו אלפי מומחים מהאקדמיה ומהתעשייה ובהם נציגים מ- meta (פייסבוק), אינטל, אמזון ו- nvidiaומאוניברסיטאות מובילות ובהן אוקספורד וסטנפורד.

את הכנס אירחה הפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב בטכניון, ויושבי הראש הם חברי הפקולטה פרופ’ ארנה גרימברג ופרופ’ ערן יהב. הכנס כלל מאות הרצאות, פאנלים בנושאים שונים ו”משחקים אולימפיים” בנושאים שונים הקשורים בלוגיקה חישובית (בהנחיית ד”ר דנה דרקסלר כהן מהפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע”ש ויטרבי).

בין המרצים :

פרופ’ משה ורדי מאוניברסיטת רייס ירצה בנושא “כיצד להיות מדען מחשב אתי?”

זיאד חנא, סגן נשיא Cadence ופרופסור אורח באוקספורד, ירצה על האפשרות לרתום את הכוח של אימות מסוג פורמל לתעשיית השבבים ששוויה טריליון דולר.

פאנל בנושא עתיד התחבורה האוטונומית. מרצה עיקרי – פרופ’ שי שלו שוורץ (מובילאיי והאוניברסיטה העברית). אחר כך פאנל עם גילה קמחי (אינטל) סנג’יט סשיה (UC ברקלי). מנחה: ג’ורג’ וויסנבכר.

לאתר הכנס: https://www.floc2022.org/

לתמונות נוספות – לחצו כאן