לראשונה: רכב חשמלי אוטונומי לקבוצת פורמולה טכניון

אחרי הניצחון בתחרות הישראלית בשנה שעברה נערכת הקבוצה לתחרות האירופית בקיץ

הרכב החדש של קבוצת פורמולה טכניון נחשף – לראשונה מציגה הקבוצה, לקראת עונת התחרויות של קיץ 2022, רכב חשמלי אוטונומי.

צוות פורמולה 2022 עם המכונית החדשה.

פרויקט פורמולה טכניון נוסד בשנת 2012 בפקולטה להנדסת מכונות וגדל מאז בהתמדה. כיום משתף הפרויקט סטודנטים ממגוון פקולטות בטכניון העובדים יחד לבנייית רכב המתחרה באליפויות “פורמולה סטודנט” באירופה. המכוניות שבנו צוותי פורמולה טכניון עד היום קצרו הצלחות רבות בתחרויות אלה, וכעת כאמור מציגה הקבוצה לראשונה רכב חשמלי אוטונומי.

לדברי ראש הקבוצה מואנס עומרי, מהפקולטה להנדסת מכונות “עולם הרכב מתקדם כיום לרכב חשמלי ואוטונומי, ותחרויות פורמולה סטודנט מאמצות מגמה זו. במכונית החדשה שחשפנו כעת שיקפנו את המהפך הטכנולוגי בשינוי צבע מאדום-שחור לצבעי כחול, לבן ואפור בהיר המייצגים כיום הנעה חשמלית. המעבר ממנוע שריפה פנימית למערכת הנעה חשמלית לא היה פשוט ודרש הרבה עבודה ולמידה, אבל אנחנו מאמינים בסיכוי שלנו להשיג תוצאות טובות בתחרויות הקרובות שיתקיימו בגרמניה ובספרד.”

תחרות פורמולה סטודנט היא פלטפורמה לפיתוחים טכנולוגיים חדשים. בתחרות נבחנות הקבוצות תוך התמקדות בשילוב בין אתגרים הנדסיים לבין יכולותיהם של הנהגים על מסלול המרוצים. מטרת הפרויקט היא לאפשר לסטודנטים להנדסה ומתחומים אחרים לצבור ידע מעשי גם בשלבי התכנון וגם בשלבי הייצור וכך להכין אותם לעולם העבודה.

בשנה שעברה, עקב מגבלות הטיסה בצל מגפת הקורונה, התקיימה לראשונה תחרות פורמולה סטודנט ישראלית בהשתתפות הטכניון, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון. קבוצת הטכניון זכתה במקום הראשון.