ארבע מדליות לחברי משלחת ישראל לאולימפיאדת מנדלייב בכימיה

ברכות לחברי המשלחת הישראלית לאולימפיאדת מנדלייב בכימיה על הישגיהם באולימפיאדה. הכשרת התלמידים לאולימפיאדות הכימיה נערכת בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בהובלת פרופ’ זאב גרוס ובניצוחה של המאמנת הראשית ד”ר איזנה ניגל אטינגר.

אולימפיאדת מנדלייב בכימיה התקיימה בטשקנט, אוזבקיסטן, בהשתתפות 91 מתחרים מ-16 מדינות. אלה חברי המשלחת הישראלית שהוכשרה בטכניון: נויה דישון, תלמידת כיתה י”ב בבית הספר אורט פסגות, כרמיאל; ליאורה קרני, תלמידת כיתה י”ב בבית הספר ע”ש יצחק רבין, מודיעין מכבים רעות; ניר כהן, תלמיד כיתה י”ב בבית הספר הגימנסיה הריאלית, ראשון לציון; טל ששון, תלמיד כיתה י”א בבית הספר גבעול, חדרה; נטע דוד אייגר, תלמיד כיתה י”א בבית הספר שק”ד דרכא, עמק המעיינות; ושון חנץ, תלמיד כיתה י”א מבית הספר קרית חינוך ע”ש רבין, גן יבנה.

הזוכה במדליית הזהב הוא ניר כהן, שזכה בשנה שעברה במדליית כסף בתחרות זו. במדליות ארד זכו ליאורה קרני, שון חנץ וטל ששון.

בנוסף, ראוי לציון כי נטע דוד אייגר מקיבוץ טירת צבי לא זכה במדליה על אף הצלחתו המרשימה במבחן התיאורטי, וזאת רק משום שכשומר שבת נבצר ממנו להשתתף במבחן המעבדה (השווה ל-40% מציון הבחינה כולה).

פרויקט האולימפיאדות לתלמידי תיכון הוא פרי מיזם משותף של עמותת מדעני העתיד (מיימונידיס) ומשרד החינוך. את חברי המשלחת ליוו מהנדסת המעבדה גבריאלה הלוי (ראש המשלחת) והדוקטורנט אלכס קורונטוב מהפקולטה לכימיה ע”ש שוליך ודגן אשש, היועצת החינוכית לנבחרות ישראל במדעים.

אולימפיאדת מנדלייב נערכת מזה 56 שנה, וישראל הצטרפה לתחרות בשנת 2016. לדברי פרופ’ גרוס, ראש תוכניות הנוער בפקולטה לכימיה, “חשיבות ההשתתפות באולימפיאדת מנדלייב גולשת מעבר לחוויה ולזכות, כי היא מכינה ומחשלת את התלמידים לקראת IChO – האולימפיאדה הבין-לאומית לכימיה, שבה משתתפות 84 מדינות. אנו גאים בתלמידים ומאחלים לכולם הצלחה דומה, או אף יותר, ב- IChO שתתקיים בעוד פחות מחודש.

בתמונה (מימין לשמאל): שון חנץ, נטע דויד אייגר, נויה דישון, ליאורה קרני, טל ששון וניר כהן