מחווה למצוינות

שירה לוי, דוקטורנטית בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, זכתה באות המצוינות של מועדון רוטרי חיפה

שירה לוי

שירה לוי

שירה לוי, דוקטורנטית מצטיינת בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, זכתה ב”אות רוטרי למצוינות” מטעם מועדון רוטרי חיפה. את האות מעניק המועדון לחיפאים בולטים בתחומם, והיא קיבלה אותו מידיהם של נשיא המועדון ארז יששכרוב ויו”ר ועדת ההוקרה טובה גילת.

שירה לוי, בת 27, גדלה באשדוד והיא הבת הבכורה במשפחה והראשונה במשפחתה שהגיעה לאקדמיה. “כבר מגיל צעיר ידעתי שהמדע מסקרן אותי,” היא מספרת. “בבית הספר היסודי השתתפתי בתוכנית המחוננים באשדוד, שם נחשפתי לראשונה ליופי שבמדע, ובתיכון השתתפתי במגמת ביוטכנולוגיה, וכך ביקרתי לראשונה במעבדות מחקר באוניברסיטת בן גוריון. ידעתי שאני רוצה לעשות משהו שיחולל שינוי לטובה בעולם, ומבחינתי הבחירה בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הייתה ברורה.”

לקראת תום התואר הראשון הצטרפה לוי לפרויקט  iGEM – תחרות בין-לאומית יוקרתית המעודדת מחקר מדעי ויישומי בעולם הביולוגיה הסינתטית. הקבוצה הטכניונית הציגה בתחרות את  BEE FREE – טכנולוגיה לייצור דבש ללא דבורים. “ההשתתפות בתחרות הייתה חלום שלי מתחילת הלימודים בטכניון,” היא אומרת. “פגשתי שם חברים מדהימים וזכיתי לייצג את הטכניון בכנס Giant Jamboree בבוסטון – חוויה שקשה לתאר. הפרויקט זכה במדליית זהב בתחרות והיה מועמד לזכייה בפרס המעורבות החברתית והחינוך. לאחר התחרות זכינו גם בפרס הרשל ריץ’ לחדשנות לשנת 2020. כיום אני מנטורית לנבחרת הטכניון לתחרות 2022 iGEM ואני מתרגשת ובטוחה שגם הם יגיעו להישגים מדהימים”.

בתמונה, מימין לשמאל: יו"ר ועדת ההוקרה ברוטרי חיפה טובה גילת, הזוכה שירה לוי ונשיא רוטרי חיפה ארז יששכרוב

בתמונה, מימין לשמאל: יו”ר ועדת ההוקרה ברוטרי חיפה טובה גילת, הזוכה שירה לוי ונשיא רוטרי חיפה ארז יששכרוב

כיום, במחקר הדוקטורט, עוסקת שירה לוי בפיתוח בשר מתורבת – בשר ללא שחיטה. “כטבעונית, הבחירה שלי בתחום הזה באה מתשוקה גדולה מאוד ומאמונה שלמה בנושא ובחשיבותו. ההשפעה האקולוגית של תעשיית הבשר, ומשבר המזון הצפוי ב-2,050, הם נושאים קרובים לליבי והיו חלק מהשיקולים בבחירה בתחום הפודטק ובפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. מזון הוא המשאב הבסיסי ביותר שכולנו זקוקים לו כדי לחיות, והמצב הנוכחי אינו בר-קיימא. אם לא נמצא פתרונות חלופיים לא נוכל להמשיך לקיים את האנושות – וכאן אנחנו כחוקרים נכנסים לתמונה. הפרויקט שלי בא להציע פיתרון לאחת הבעיות המרכזיות בתהליך הייצור של בשר מתורבת – יצור פיגומים לגידול תאים באופן בר קיימא, אכיל, זול ומותאם לייצור בקנה מידה תעשייתי. זה נושא מאוד מורכב שיש בו עוד המון מה לחקור, ואני מאמינה בלב שלם שזה העתיד ונרגשת להיות חלק מההתהוות שלו.”

אות המצוינות של מועדון רוטרי חיפה הוא יוזמה של חבר הנהלת המועדון דני פסלר, ובחודש דצמבר זכה בו נגן הטרומבון הצעיר מילן ליחוקון, זוכה מלגת קרן שרת למוסיקאים מצטיינים ונגן בתזמורת הביט-בנד הצעירה. עד סוף השנה, מידי חודש,  תציג ועדת ההוקרה נבחרים נוספים בתחומים נוספים. בוועדת הוקרת המצטיינים של מועדון רוטרי חברים טובה גילת, דני פסלר (יו”ר רשת עתיד), ברכה סלע (מזכירת העיר לשעבר), משה גן צבי, עו”ד יורם נאומן, יוכי פלר וחביבה רוגר (דוברת הטכניון לשעבר). ועדת ההוקרה דנה במועמדים כמו גם בפרס הכספי הנלווה לאות המצוינות.