כימיה מנצחת

פרופ' עודד רבינוביץ' המשנה הבכיר לנשיא הטכניון העניק את המדליות של אולימפיאדת הכימיה הבין-לאומית 2021 לנוער לארבעת הישראלים הזוכים - תלמידי תיכון שהוכשרו בטכניון. חלוקת המדליות נערכה במסגרת טקס סיום הכימיאדה, שהיא גם שלב הגמר למתחרים על ארבעת המקומות למשלחת ישראל לאולימפיאדת הכימיה הבין-לאומית 2022. איתמר שטייניץ, שזכה בשנה שעברה במדליית כסף, הוא חבר בצוות המאמנים לשנה הנוכחית

בשבוע שעבר נערך טקס הוקרה לחברי משלחת ישראל לאולימפיאדת הכימיה הבין-לאומית לנוער. באולימפיאדה, שנערכה בשנת 2021 במתכונת מקוונת, זכו כל חברי המשלחת הישראלית במדליות: ניר כהן ממושב נטעים זכה במדליית זהב, איתמר שטייניץ מרמת השרון זכה במדליית כסף ונטע איידר מקיבוץ טירת צבי וטל ששון מחדרה זכו במדליות ארד.

מימין לשמאל: המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ' עודד רבינוביץ', ראש תוכניות הנוער בפקולטה פרופ' זאב גרוס ואיתמר שטייניץ - זוכה מדליית כסף באולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה לשנת 2021 מימין לשמאל: נטע דוד אייגר, נעם ברש בירם, ליאורה קרני, פרופ' זאב גרוס, פרופ' עודד רבינוביץ, מרק צ'חאידזה, ד"ר איזנה ניגל אטינגר, נויה דישון, מקסים סבוסטיאנוב, שון חנץ ופחרי ג'יאדי

מימין לשמאל: המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ עודד רבינוביץ’, ראש תוכניות הנוער בפקולטה פרופ’ זאב גרוס ואיתמר שטייניץ – זוכה מדליית כסף באולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה לשנת 2021 מימין לשמאל: נטע דוד אייגר, נעם ברש בירם, ליאורה קרני, פרופ’ זאב גרוס, פרופ’ עודד רבינוביץ, מרק צ’חאידזה, ד”ר איזנה ניגל אטינגר, נויה דישון, מקסים סבוסטיאנוב, שון חנץ ופחרי ג’יאדי

הכנתם של המתחרים לאולימפיאדה נערכת בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון. את טקס ההוקרה הנחה פרופ’ זאב גרוס, ראש תוכניות הנוער וחבר סגל בפקולטה, והשתתפו בו המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ עודד רבינוביץ’, דיקן הפקולטה לכימיה פרופ’ נעם אדיר, מנהלת האולימפיאדות מטעם תוכנית “מדעני העתיד” ד”ר שירה הירש ומפמ”ר כימיה במשרד החינוך ד”ר דורית טייטלבאום, שהוקירה את חשיבותם של המורים בהצלחת התלמידים.

פרופ’ רבינוביץ’ בירך את התלמידים והעניק להם את המדליות יחד עם פרופ’ אדיר והמאמנת הראשית של הנבחרת ד”ר איזנה ניגל אטינגר. וורד יחיא, כיום סטודנט מן המניין בטכניון (מגמת חומרים-פיזיקה), סיפר על חוויותיו באימונים ובתחרויות לקראת אולימפיאדת הכימיה הקודמת (2020), שבה הוא זכה במדליית ארד.

בהמשך האירוע נערך טקס סיום הכימיאדה – תחרות הכימיה הלאומית לתלמידי תיכון, שבמסגרתה נבחרים הנציגים לאולימפיאדה הבין-לאומית. לשלב הגמר הגיעו 31 תלמידים, שחלקם יזכו גם להיות חלק מהנבחרת הישראלית לשנת 2022. אחד ממאמני הנבחרת יהיה איתמר שטייניץ, שזכה כאמור במדליית כסף באולימפיאדה האחרונה.

אלה הזוכים בשלב הגמר:

במקומות הראשונים זכו נויה דישון, כיתה י”ב מביה”ס אורט פסגות, כרמיאל, ונטע דוד אייגר, כיתה י”א מביה”ס תיכון שק”ד דרכא, שדה אליהו. במקומות השניים זכו ליאורה קרני, כיתה י”ב מתיכון ע”ש יצחק רבין עי”ס, מודיעין מכבים, ונעם ברש בירם, כיתה י”א מביה”ס מקיף שפיה. במקומות השלישיים זכו פחרי ג’יאדי, כיתה י”א מתיכון טרה סנטה יפו, תל אביב, ושון חנץ, כיתה י”א מביה”ס גבעול, חדרה.

בנוסף הוענקו שני מקומות שלישיים מיוחדים כהוקרה לתלמידים הצעירים שהגיעו להיבחן בשלב הגמר של הבוגרים:

במקום שלישי מיוחד לכיתה י’ זכו מקסים סבוסטיאנוב מביה”ס מקיף ג’ ע”ש רוגוזין באשדוד ומרק צ’חאידזה מביה”ס קריית חינוך ע”ש רבין בגן יבנה. מרק זכה גם באות הצטיינות על הציון הגבוה ביותר בבחינה המעשית.

פרופ’ זאב גרוס הודה למאמנת הראשית של התלמידים ד”ר איזנה ניגל אטינגר ולוות המאמנים שתחת חסותה שכולל את אסף מעודה (זכה במדליות זהב באולימפיאדות של 2009 ו-2010 וסיים שני תארים שניים של הטכניון בכימיה ובמדעי המחשב), איתמר שטייניץ (זכה במדליית כסף באולימפיאדת 2021 ומתגייס בסוף החודש), לראש מינהל הפקולטה לכימיה חנה אולשטיין, למהנדסות המעבדה אמה גרץ וגבריאלה הלוי ולכל צוות הפרופסורים והדוקטורנטים של הפקולטה שתרמו מזמנם וממרצם להעלאת רמת התלמידים.