פרס המל”ג הוענק לפרופ’ אילת ברעם-צברי

"תרומה חלוצית ומעוררת השראה בעשייה למען החברה והקהילה בישראל"

פרופ’ אילת ברעם-צברי, חברת סגל בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון, קיבלה אתמול (ג’) פרס יוקרתי מהמועצה להשכלה גבוהה: פרס לחברת סגל אקדמי צעיר המשלבת בפעילותה האקדמית תרומה משמעותית לחברה ולקהילה. גובה הפרס 30 אלף שקל.

הפרס הוענק בכנס ההשכלה הגבוהה שהתקיים בירושלים במתכונת היברידית. ועדת הפרס ציינה כי פרופ’ ברעם-צברי “משלבת בעשייתה מחקר מרשים והוראה מצטיינת באקדמיה לצד תרומה חלוצית ומעוררת השראה בעשייה למען החברה והקהילה בישראל. יש לה תרומה חשובה בפיתוח מתודולוגיות הוראה חדשניות ובהנגשת ההשכלה הגבוהה, באמצעות הלמידה המקוונת, לציבור רחב ובמיוחד לאוכלוסיות חלשות. במקביל להצטיינותה במחקר והוראה היא פועלת בהצלחה רבה להנגשת המדע לקהל הרחב ובסיוע למדענים לחלוק עם הציבור תובנות ממחקריהם”.

נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון בירך את פרופ’ אילת ברעם-צברי ואמר שעבודתה “משלבת הוראה איכותית, שאף זיכתה אותה בפרס ינאי למצוינות בחינוך האקדמי, יחד עם מחקר נרחב ומעמיק ופעילות ציבורית משמעותית לקידום תקשורת המדע בישראל.  פרס המועצה להשכלה גבוהה ניתן לה על השילוב הייחודי בין עבודה אקדמית לתרומתה לחברה בישראלואנו מתברכים בהישגיה וגאים בה.

פרופ’ ברעם-צברי הצטרפה לסגל הטכניון בשנת 2008 והיא פועלת לגשר בין זכותו של הציבור לדעת לבין יכולתו להבין. במחקריה היא חוקרת דרכים המאפשרות להתבסס על העניין הספונטני של תלמידים ואזרחים בוגרים בכדי ללמד אותם מדע.

פרופ’ ברעם-צברי היא חברת האקדמיה הצעירה הישראלית וחברה בשני מרכזי מצוינות במחקר: לינקס (למידה בחברת המידע) ו-TCSS (מדע אזרחי בבית הספר). היא הישראלית הראשונה והיחידה שנבחרה להנהלה המדעית של PCST –  הארגון הבינלאומי לתקשורת המדע. היא  כלת פרס ינאי למצוינות בהוראה באקדמיה לשנת תשע”ו.

לסרטון מטקס הפרס. קרדיט: המל”ג