ברכות לפרופ’-אמריטוס ישעיהו (אישי) טלמון

הטכניון מברך את פרופ'-אמריטוס ישעיהו (אישי) טלמון מהפקולטה להנדסה כימית ע״ש וולפסון על בחירתו כחבר חדש באקדמיה הישראלית למדעים.

פרופ'-אמריטוס ישעיהו (אישי) טלמון

פרופ’-אמריטוס ישעיהו (אישי) טלמון

פרופ’ טלמון השלים תואר ראשון (בהצטיינות יתרה) ותואר שני בפקולטה להנדסה כימית ע”ש וולפסון בטכניון ודוקטורט באוניברסיטת מינסוטה, וב-1979 חזר לפקולטת האם שלו בטכניון, הפעם כחבר סגל. במהלך השנים מילא תפקידים בכירים בטכניון ובהם דיקן הפקולטה להנדסה כימית וראש מכון ראסל ברי לננוטכנולוגיה (RBNI). בין השנים 2019-2013 כיהן כחבר ות”ת – הוועדה ולתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה. הוא זכה בפרסים ובתארים יוקרתיים ובהם Overbeek Gold Medal, תואר דוקטור במדעים לשם כבוד באוניברסיטת לונד בשוודיה וחברות כבוד באגודה הישראלית למיקרוסקופיה ובאגודה הישראלית להנדסה כימית.

פרופ’ טלמון עוסק בחקר מבנים ננומטריים של נוזלים מורכבים סינתטיים וביולוגיים, במיקרוסקופיית אלקטרוניים של מבנים ננומטריים ושל מערכות נוזליות וביולוגיות, בפיתוח שיטות מיקרוסקופיית אלקטרונים בטמפרטורות נמוכות (Cryo-EM), באינטראקציה בין פולימרים וחומרים פעילי-שטח ועוד.

עם בחירתו מצטרף פרופ’ טלמון לרשימה המכובדת של תשעה חברי סגל הטכניון הנמנים עם חברי האקדמיה הישראלית.

קבלת שבעת החברים החדשים לאקדמיה הישראלית למדעים אושרה במליאת האקדמיה ב-15 ביוני, וטקס הקבלה הרשמי יתקיים בחנוכה.

ברכות!