נחתם הסכם לשיתוף פעולה מחקרי-אקדמי נרחב

ההסכם יקדם שיתופי פעולה אקדמיים ומחקר משותף בין האוניברסיטאות ויכלול תוכנית מיוחדת לחילופי דוקטורנטים ופוסט-דוקטורנטים

נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון ונשיא אוניברסיטת טוקושימה נוג’י סומיהארה חתמו הבוקר (ג’) על הסכם שיתוף פעולה מחקרי ואקדמי ראשון מסוגו ובהיקפו בין הטכניון לאוניברסיטת טוקושימה ביפן. בטקס החתימה הווירטואלי השתתפו גם נשיא תאגיד ניצ’יה (Nichia Corporation) אוגאווה הירויושי, בכירים מאוניברסיטת טוקושימה ובכירים מהטכניון ובהם חתן פרס ישראל פרופ’-מחקר מוטי שגב, המשנה לנשיא הטכניון לעניינים אקדמיים פרופ’ שמעון מרום וסגן נשיא הטכניון לקשרי ציבור ופיתוח משאבים פרופ’ אלון וולף.

נשיא ניצ’יה הירויושי, שהיה שותף במגעים בין האוניברסיטאות, בירך על ההסכם והודה לשותפים.
נשיא הטכניון פרופ’ אורי סיון אמר כי “המדע הוא גשר נהדר לחיבור בין תרבויות ואנשים. יש לי תקוות רבות משיתוף פעולה זה ואני מחכה בקוצר רוח לראות בטכניון סטודנטים מאוניברסיטת טוקושימה ולבקר אצלכם בקמפוס, שכן אין תחליף לקשר האישי. אני מאמין ששיתוף הפעולה הזה יוביל להצלחות רבות ומאחל לכולנו דרך צלחה.”

ההסכם, שנועד לטפח שיתופי פעולה מחקרים וחינוכיים בין האוניברסיטאות, יעודד מחקרים משותפים ויקדם הבנה בין-לאומית ובין-תרבותית בין חוקרים מיפן ומישראל. במרכז ההסכם – תוכנית לחילופי סטודנטים לתארים מתקדמים ופוסט-דוקטורנטים, שיגיעו לתקופת מחקר והשתלמות בטכניון ובאוניברסיטת טוקושימה.

אוניברסיטת טוקושימה, הנמצאת בדרום יפן, נוסדה כאוניברסיטה לאומית בשנת 1949. המחקר באוניברסיטה מגוון ומתפרס על פני דיסציפלינות רבות. באוניברסיטה שש פקולטות לתואר ראשון, שמונה בתי ספר לתארים מתקדמים ומכוני מחקר המקדמים שיתופי פעולה בין האקדמיה לתעשייה והקמה של חברות סטארטאפ.

תאגיד ניצ’יה (Nichia Corporation), הנמצא במחוז טוקושימה בדרום יפן, הוא אחד הגופים המובילים בעולם בתחום המוליכים-למחצה, באופטיקה ובחומרים פונקציונליים. התאגיד ואוניברסיטת טוקושימה מקיימים ביניהם קשרי תעשייה, מחקר ופיתוח ענפים, ומרבית עובדי התאגיד הם בוגרי אוניברסיטת טוקושימה.

תאגיד ניצ’יה מקיים קשרים רבי שנים גם עם הטכניון ומעתה יסייע לשיתוף הפעולה בין שתי האוניברסיטאות במימון מחקרים משותפים ובמתן מלגות לדוקטורנטים ולפוסט-דוקטורנטים מצטיינים לצורכי נסיעה בין שתי האוניברסיטאות. בשיתוף הפעולה המחקרי עם הטכניון יתמוך גם המכון הבין-לאומי למדעים בטוקושימה (TISI), הפועל בניהול משותף של האוניברסיטה והתאגיד.

הטכניון ואוניברסיטת טוקושימה ירוויחו רבות משיתוף הפעולה המחקרי החדש בין המוסדות, שכן יפן וישראל הן מעצמות טכנולוגיות ושיתוף הפעולה החדש יזמן לסטודנטים לתארים מתקדמים משני המוסדות אפשרויות חדשות למחקר טכנולוגי מתקדם.