למידה חישובית: הישג גדול לטכניון

ICML 2020 LOGO

הישג מרשים לטכניון ב-ICML – הכנס החשוב בעולם בתחום הלמידה החישובית. בכנס International Conference on Machine Learning, שהתקיים הקיץ במתכונת מקוונת, דורגו אוניברסיטאות וחברות על פי מספר המאמרים שלהן שהתקבלו לכנס, והטכניון הוא המוסד הישראלי היחיד בין 30 המוסדות המובילים ברשימה.

את רשימת ה-30 היוקרתית, הכוללת אוניברסיטאות וחברות, מובילה גוגל, ואחריה בהפרש ניכר MIT. הטכניון מדורג באמצע הרשימה – במקום 15, לפני ענקי הייטק ובהם אמזון ו-IBM ולפני אוניברסיטאות מובילות ובהן קורנל ודיוק.

לצד רשימת המוסדות פורסמה גם רשימת המדינות המובילות על פי מספר המאמרים שתרמו מתוך 1,088 המאמרים שהתקבלו לכנס. את רשימת המדינות מובילה ארה”ב, אחריה בהפרש ניכר בריטניה וסין, וישראל מדורגת במקום השמיני – לפני יפן, סינגפור, הודו ואחרות – עם 42 מאמרים, רובם (23) מהטכניון.

לדברי פרופ’ עירד יבנה, דיקן הפקולטה למדעי המחשב בעבר ומנכ”ל מוסד שמואל נאמן בטכניון, “ישראל ממלאת תפקיד חשוב בתחום הלמידה החישובית, ונתוני כנס ICML מספקים ראיה כמותית לעובדה זו. לנו בטכניון חשוב מאוד להמשיך לפתח ידע בתחום חיוני זה, ולשם כך אנו מעודדים מחקרים בין-תחומיים ובין-פקולטיים. 23 המאמרים הטכניוניים שהתקבלו לכנס נכתבו על ידי חוקרים משלוש פקולטות -בטכניון הפקולטה למדעי המחשב ע”ש טאוב, הפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי והפקולטה להנדסת תעשייה וניהול ע”ש דוידסון – והם משתרעים על טווח רחב של נושאים.”

לאתר הכנס, לחצו כאן

לרשימת המוסדות המובילים בכנס ICML, לחצו כאן