להמשיך ללמוד בלב שקט

הטכניון מרחיב משמעותית את מעטפת התמיכה בסטודנטים

הטכניון, המספק לסטודנטים את התמיכה הנרחבת ביותר גם בימי שגרה, הכריז על שורה של צעדים יוצאי דופן שיקלו על הסטודנטים בתקופת המשבר: הלוואות נוחות בהיקף של עד 20,000 ₪ לסטודנט, מלגות נוספות, גמישות בתשלום שכר הלימוד וסיום חוזה ללא קנס על מעונות

החזר הלוואות אחרי תום הלימודים, מלגות נוספות, גמישות בתשלום שכר הלימוד, וסיום חוזה ללא קנס על מעונות ומחשבים במחיר סמלי – אלה הצעדים שנוקט הטכניון כדי לסייע לסטודנטים בתקופה קשה זו. הצעדים חסרי התקדים הם תוצאה של שיתוף פעולה בין הנהלת הטכניון, דיקנית הסטודנטים ואגודת הסטודנטים בטכניון (אס”ט).

לדברי המשנה לנשיא ומנכ”ל הטכניון, פרופ’ בועז גולני, “מאז ומתמיד הצענו לסטודנטים הלוואות בתנאים טובים, אולם הן הותנו במבחני הכנסה. כעת, בעקבות המשבר, פתחנו ערוץ הלוואות מיוחד בהיקף של עד 20,000 ₪ לסטודנט המיועד לסטודנטים לתואר ראשון, כולל סטודנטים עד שנה שישית בפקולטות לרפואה ולארכיטקטורה, ואנחנו מאפשרים להם להחזיר את ההלוואה אחרי תום הלימודים ללא ריבית וללא הצמדה. ערוץ הלוואות מיוחד זה מצטרף למסלולי הסיוע האחרים שלנו ומציב את הטכניון במקום הראשון מבין האוניברסיטאות בישראל ברמת התמיכה הניתנת לסטודנטים בהתמודדות עם ההשלכות הכספיות של המשבר.”

“היה לנו ברור שנצטרך להתארגן אחרת לתקופה המיוחדת הזאת,” אומרת דיקנית הסטודנטים בטכניון פרופ’ אילת פישמן, “וקיבלנו כאן החלטות מרחיקות לכת כדי לאפשר לסטודנטים שלנו להמשיך ולהתמקד בלימודים בלי להיות טרודים יותר מדי בהישרדות כלכלית. כפי שהערכנו, הסטודנטים נענו להלוואות ולמלגות שהצענו; בחודש מרץ בלבד אישרנו הלוואות בסכום כולל של יותר מחצי מיליון שקלים, והיקף המלגות הטכניוניות הוכפל יחסית לשנה שעברה והסתכם עד כה ביותר מ-700,000 שקל. מלבד המלגות הטכניוניות השגנו אישורים מיוחדים להענקת מלגות מכמה קרנות חיצוניות, וכך נסייע לסטודנטים נוספים.”

“הסוגיות הראשונות שמטרידות את הסטודנטים בכל האוניברסיטאות הן שכר לימוד ומעונות,” אומרת יו”ר אס”ט לינוי נגר-שאול, “ולכן טיפלנו מיד בשני הנושאים האלה. בהקשר הראשון, שכר לימוד, הודענו לסטודנטים שעיכוב בתשלום לא יוביל להפסקת לימודיהם בסמסטר הזה, ובהקשר השני החלטנו שסטודנטים שעזבו את המעונות בעקבות המשבר יוכלו לסיים את החוזה ללא קנס, ובמילים אחרות – שחררנו אותם מהחוזה המחייב תשלום עד סוף הסמסטר. למרות המצב נקלטו בתחילת הסמסטר (מרץ 2020) סטודנטים חדשים במעונות, ובעקבות המגפה הקצה הטכניון כמה מהדירות לסטודנטים הנדרשים לשהות בבידוד. במסגרת פרויקט מל”ך (מחשבים לכולם) אנחנו מספקים לסטודנטים מחשבים במחיר סמלי של 100 שקל לסטודנט, ובמקרים של קושי כלכלי חריג אנחנו מעבירים לסטודנטים גם תרומה של מצרכי מזון. אם אתם סטודנטים בטכניון ונקלעתם למצב כלכלי קשה, אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו (social@asat.technion.ac.il) ונסייע ככל האפשר.”

היחידות השונות בלשכת דיקנית הסטודנטים אומנם פועלות במתכונות מצומצמת אך מספקות מענה לכל הפניות – בתמיכה נפשית ורגשית מקוונת, בהרצאות זום בנושא הפגת חרדה ותכנון קריירה, בטיפים ללמידה מרחוק, בפרסום תרגילי הרפיה ועוד. היחידה לסיוע מספקת מענה לצרכים החריגים והייחודיים שהמצב החדש מזמן לה ומלווה, כעת יותר מתמיד, אוכלוסיות מיוחדות ובהן סטודנטים שאין להם משפחה בארץ, חרדים ובני העדה האתיופית. במסגרת היחידה חונכים סטודנטים מהטכניון כ-200 תלמידי בתי ספר מהפריפריה החברתית-כלכלית באזור בחיפה, מכינים תלמידים לבגרות ומתנדבים בפרויקט “נוער לומד מדעים” לתלמידי חטיבת ביניים במגזר הערבי.

מידע והגשת בקשה להלוואה באתר דיקן הסטודנטים: