בדרך לעולם האמיתי

סטודנטים בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל הציגו באירוע חגיגי את הפרויקטים שלהם: ערכה אווירודינמית למכונית מרוץ, נחיל רחפנים לגילוי שריפות, ננו-לוויין המונע על ידי מנוע פלזמה ועוד

פרופ' גיל יודלביץ'

פרופ’ גיל יודלביץ’. קרדיט צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון

הפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל קיימה ב-26 ביוני את תערוכת הפרויקטים של הסטודנטים לתואר ראשון. דיקן הפקולטה פרופ’ יצחק פרנקל אמר לסטודנטים: “הפרויקטים המוצגים כאן הם התנסות ראשונה שלכם באינטגרציה בכל ההיבטים של הנדסת אווירונוטיקה וחלל. אין לי ספק שלמדתם מהם המון, ושבעבודתכם בתעשייה תלמדו עוד הרבה. אני מזכיר לכם שתעשייה אינה האופציה היחידה ומזמין אתכם להמשיך כאן לתואר שני – בין אם תמשיכו אחר כך באקדמיה ובין אם תצאו לשוק.”

מרכז הפרויקטים בפקולטה, פרופ’ גיל יודלביץ, אמר לסטודנטים כי “הפרויקטים העניקו לכם הזדמנות להתנסות בעבודה מערכתית מא’ ועד ת’, בדומה לעבודה בתעשייה. בפעילות זו פיתחתם את הראייה המערכתית הנדרשת בהנדסת מערכות. חוויתם גם קשיים רבים באינטגרציה, בניסויים, בהמראות ובנחיתות, ועל כך אני אומר – ברוכים הבאים למציאות! כך נראה העולם האמיתי, ואין לי ספק שהקשיים והתקלות רק מעצימים את חווית הפרויקט.”

באירוע הוצגו הפרויקטים השונים – פרויקטים  חדשים ופרויקטי-המשך משנים קודמות – שהסטודנטים ערכו בהנחיית מומחים מהתעשייה. הפרויקטים החדשים שהוצגו באירוע הם הכטב”ם הסילוני האוטונומי Aeolus; כטב”ם הריסוס iSplane שפעילותו אינו נפגעת בתנאי חשיכה, אובך ועננות; והכטב”ם האווירואלסטי A3. אלה הפרויקטים שהמשיכו עבודות של שנים קודמות: Fire Fly – נחיל רחפנים אוטונומי לגילוי שריפות יער בשלב מוקדם; VITO – רחפן Ducted-Fan לטווח רחוק; DriveSat – ננו לוויין המתמרן באמצעות טכנולוגיית הנעת פלזמה חדשנית; Cornetto – מערך לשיגור ומעקב אחרי טילים, שפותח עם האוניברסיטה הטכנית של מינכן; ומערכת אווירודינמית המשפרת את מכונית הפורמולה הנבנית בטכניון על ידי צוות סטודנטים בין-פקולטי.

פרויקט ייחודי הוא Front Viewer – כטב”ם מהיר הממריא ונוחת אנכית, שפותח בשיתוף אוניברסיטת סן דייגו. הודות ליכולותיו הייחודיות בהמראה ובנחיתה הוא מתאים לשיגור מספינה למשימות של תצפית ואיתור.

פרויקט: כטב"ם סילוני. מימין לשמאל: אלירן לוי, נעם ברודי, גיא ולדנר, גל כהן ועדי גרין (מנחה: מר שלמה שפונד)

פרויקט: כטב”ם סילוני. מימין לשמאל: אלירן לוי, נעם ברודי, גיא ולדנר, גל כהן ועדי גרין (מנחה: מר שלמה שפונד). קרדיט צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון

פרויקט: Vito. מימין לשמאל: רוני יונש, ניב צוקרמן, טל גולדברג, דור גונדה, עדן שזר, אלעד שיסל ושיר קוזלובסקי (מנחה: ד"ר יצחק קדושין)

פרויקט: Vito. מימין לשמאל: רוני יונש, ניב צוקרמן, טל גולדברג, דור גונדה, עדן שזר, אלעד שיסל ושיר קוזלובסקי (מנחה: ד”ר יצחק קדושין). קרדיט צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון