כימאי העתיד

רון שפרינץ ורון רפאלי הם הזוכים בתחרות הכימיאדה לשנת תשע”ט – 2018

בגמר הכימיאדה ה-20, שהתקיים ב-27 בדצמבר בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון, זכו 7 תלמידים מכיתות י”א וי”ב. לשלב הראשון של התחרות ניגשו אלפי תלמידים מכל רחבי הארץ ובשלב הגמר התמודדו 29 מהם. הפרס לזוכים הוא מלגת לימוד מלאה או חלקית (על פי הזכייה) לשנת הלימודים הראשונה בטכניון.

הכימיאדה היא תחרות שנתית בכימיה שנועדה לעודד תלמידי תיכון להעמיק את הידע שלהם באחת משלוש אבני הבניין של המדע והטכנולוגיה – מתמטיקה, פיזיקה וכימיה – הדרושות להבנה מעמיקה של תהליכים כימיים. דיקן הפקולטה לכימיה פרופ’ נעם אדיר אמר כי “אתם, המשתתפים בכימיאדה, נמצאים בשלבים הראשונים של לימוד הידע הקיים כדי להשפיע בעתיד על כיוונים חדשים של גילוי ידע. האינטגרציה של תחומים שונים תאפשר לכם לעסוק בעתיד בתחום המרתק והרחב שנקרא כימיה.”

מקרב תלמידי י”א זכו במקום הראשון רון שפרינץ ממקיף ג’ אשדוד, במקום השני בר שפר מקריית החינוך דרור בבני דרור ובמקום השלישי וורד ג’מיל יחיא מבית הספר הרב תחומי בטייבה ואלון סוטמן מעירוני ה’ בחיפה. מקרב כיתות י”ב זכו במקום הראשון רון רפאלי מרופין, במקום השני הלל שוחט מהתיכון שליד האוניברסיטה בירושלים ובמקום השלישי יואב לב מהכפר הירוק.

בראש תוכנית הכימיאדה עומד פרופ’ זאב גרוס מהפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון, שהנחה גם את אירוע הגמר. להיבטים הניהוליים אחראית ד”ר אביטל להב ומאמנת התוכנית היא ד”ר איזנה ניגל אטינגר. בפרויקט תומכים חברי סגל, משתלמים ועובדים מהפקולטה.

המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ אדם שוורץ, דיקן הפקולטה לכימיה נעם אדיר ומנכ”ל מרכז מדעני העתיד מר אלי פריד בירכו את הזוכים. עוד השתתפו באירוע ד”ר גלעד פורטונה ממוסד נאמן, שקודם לכן נתן הרצאה מרתקת לתלמידים, מפמ”רית הכימיה במשרד החינוך ד”ר דורית טייטלבאום ומנהלת תוכניות אלפא ונבחרות ישראל במדעים ד”ר נעמה בני.

מימין לשמאל: בר שפר, מאיה טויבנשלק, טומי ויינטראוב, הלל שוחט, ד"ר איזנה ניגל אטינגר, אסף מעודה, רון שפרינץ, רון רפאלי, אלון סוטמן ורז לוטן

מימין לשמאל: בר שפר, מאיה טויבנשלק, טומי ויינטראוב, הלל שוחט, ד”ר איזנה ניגל אטינגר, אסף מעודה, רון שפרינץ, רון רפאלי, אלון סוטמן ורז לוטן

מימין לשמאל: פרופ' זאב גרוס, וורד ג'מיל יחיא, מאיה טויבנשלק, טומי ויינטראוב, הלל שוחט, ד"ר איזנה ניגל אטינגר, ד"ר אביטל להב, רון שפרינץ, רון פראלי, אלון סוטמן, בר שפר ויואב לב

מימין לשמאל: פרופ’ זאב גרוס, וורד ג’מיל יחיא, מאיה טויבנשלק, טומי ויינטראוב, הלל שוחט, ד”ר איזנה ניגל אטינגר, ד”ר אביטל להב, רון שפרינץ, רון פראלי, אלון סוטמן, בר שפר ויואב לב