כנס ה”סייברטק” הראשון לתלמידי תיכון

כ- 1,000 תלמידי תיכון השתתפו בכנס ראשון מסוגו שיזמו אגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה”ל, הטכניון ועיריית חיפה

כנס ה"סייברטק" הראשון לתלמידי תיכוןבכנס ה”סייברטק” שהתקיים באולם צ’רצ’יל בטכניון השתתפו מאות מתלמידי בתי הספר התיכוניים בחיפה, אשר לוקחים חלק בתכניות המצוינות במתמטיקה ומדעים שמובילה עיריית חיפה.

בכנס ה”סייברטק” שהתקיים ב-28 בנובמבר בטכניון השתתפו מאות מתלמידי בתי הספר התיכוניים בחיפה, אשר לוקחים חלק בתכניות המצוינות במתמטיקה ומדעים שמובילה עיריית חיפה.

את הכנס פתחה סיגל ציוני, מחזיקת תיק החינוך בעיריית חיפה, שבירכה בשם ראש העיר עינת קליש-רותם: “שדה הקרב הקלאסי השתנה ממלחמה פרונטלית למלחמת סייבר. המדינה אמנם זקוקה מאוד ללוחמי שטח מצוינים, אבל עלינו להיערך גם למלחמת המוחות. אנו זקוקים לאלה המפעילים מערכות חכמות וחדשניות כדי לעמוד בסטנדרטים נדרשים במציאות משתנה. השילוב בין האקדמיה לבין החינוך העל-יסודי החל לפני שנים בעיריית חיפה בהובלתה של רחל מתוקי ז״ל, שהאמינה בבניית שותפויות, ואת התוצרים של חזונה אנו רואים היום. צה”ל והטכניון הם שותפים משמעותיים ואסטרטגיים במערכת החינוך. אנו רואים בכם את העתיד ואני מאחלת לכם הצלחה רבה.”

כנס ה"סייברטק" הראשון לתלמידי תיכוןאל”מ ע’, מפקד ממר”ם באגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה”ל, תיאר בפני התלמידים את היחידות המובילות בתחום התקשוב והסייבר בצה”ל ואת דרכי ההרשמה למיונים. הוא אמר ש”להיות ממר״מניק זה לא רק להיות חלק ממשפחה, זה להיות חלק מקהילת הדיגיטל הישראלית, קהילה של מצוינות. האחריות שלנו היא להשיג עליונות במידע כדי לאפשר לצה״ל את חופש הפעולה המבצעי. כדי לממש את האחריות הזו אנו זקוקים לכם – היצירתיים, הסקרניים, היוזמים – שתצטרפו לצוות של הטובים ביותר באגף התקשוב וההגנה בסייבר.״

פרופ’ כרמל דומשלק, דיקן הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול ע”ש דוידסון בטכניון, הציג את “אלונים” – תוכנית עילית חדשה במסגרת העתודה האקדמית של צה”ל. מדובר בתוכנית שנפתחה השנה בטכניון ומאפשרת למשתתפיה להשלים בזמן קצר מאוד, 4.5 שנים בלבד, תואר ראשון ושני בהנדסת נתונים ומידע.

במסגרת המושבים שהתקיימו בכנס סיפר ארז ליבנה, יזם ויועץ שייסד את חברת הביוטק הישראלית vecoy, על טכנולוגיות עתידניות: “העולם נע מהר מאוד, ויש יגידו אפילו מהר מדי. אינטרנט וסלולר, גנטיקה ורובוטיקה, רשתות חברתיות ומהפכת המידע – במאה ה-21 מהפיכות הן היום-יום שלנו ונראה שהעולם משתנה לנגד עינינו.”

לאחר ההרצאה הוזמנו התלמידים לסייר בתצוגה של אגף התקשוב והסייבר של צה”ל, שבה הוצגו אפליקציות ופיתוחים טכנולוגיים של מצפן וממר”ם, הגנה בסייבר מחשב, אמצעים מבצעיים ללוחמה מבוססת רשת, מציאות מדומה וכלים מבצעיים.

תוכנית המצוינות במתמטיקה ומדעים, שעיריית חיפה מובילה בבתי הספר התיכוניים בעיר, כוללת תגבורים לימודיים בקבוצות קטנות והתנסות בלמידת חקר באקדמיה, תוך הכרות עם עולם ההייטק. מטרתה לעודד תלמידים לסיים עם תעודת בגרות הכוללת 4 או 5 יחידות לימוד במתמטיקה ומקצוע מדעי אחד לפחות. בשנת הלימודים תשע”ח, 46% מבוגרי י”ב בחיפה סיימו מתמטיקה ברמות הגבוהות – 4 ו- 5 יחידות לימוד.