הטכניון ואינטל חונכים מרכז משותף לבינה מלאכותית

מימין לשמאל: אורן גרשון, פרופ' וויין קפלן, ד"ר מייק מייברי, פרופ' בועז גולני ונאבין ראו

מימין לשמאל: אורן גרשון, פרופ’ וויין קפלן, ד”ר מייק מייברי, פרופ’ בועז גולני ונאבין ראו. צילום: שיצו צלמים, דוברות הטכניון

מרכז חדשני לבינה מלאכותית, המשותף לטכניון ולחברת אינטל, נחנך ביום שני בטכניון. המרכז החדש יקדם מחקרים בבינה מלאכותית ושיתופי פעולה בין חוקרי הטכניון וחוקרים באינטל.

מנהל הטכנולוגיה של אינטל העולמית ד”ר מייקל מייברי ומנהל תחום הבינה המלאכותית בחברה מר נאבין ראו יצגו את אינטל בטקס חנוכת המרכז החדש. מהטכניון השתתפו באירוע סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ’ בועז גולני, המשנה לנשיא למחקר פרופ’ וויין קפלן, דיקן הפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי פרופ’ נחום שימקין, דיקן הפקולטה למדעי המחשב פרופ’ דן גייגר ודיקן הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול פרופ’ כרמל דומשלק.

בראש המרכז יעמוד פרופ’ שי מנור, חבר סגל בפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי, שאמר כי “הטכניון הוא האוניברסיטה המובילה בישראל בתחום הבינה המלאכותית ונמנה עם עשר האוניברסיטאות המובילות בעולם בתחום. בשנת 2018 דורג הטכניון במקום ה-7
ב-CSRankings: Computer Science Rankings. בטכניון יש כ-20 חברי סגל שתחום המחקר העיקרי שלהם הוא למידה חישובית ועוד כ-40 העוסקים בתחומים הקשורים לנושא. רוב החוקרים מגיעים מהפקולטה למדעי המחשב, מהפקולטה להנדסת חשמל ומהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול וחלקם מפקולטות אחרות ובהן רפואה וביולוגיה.”

אנשי אינטל והטכניון

אנשי אינטל והטכניון. צילום: שיצו צלמים, דוברות הטכניון

פרופ’ מנור הוסיף כי ” במסגרת שיתוף הפעולה עם אינטל תתמוך החברה בפרויקטים של חברי סגל בטכניון החוקרים יחד עם חוקרי אינטל נושאים בלמידה חישובית ובבינה מלאכותית. מחקרים אלה יכסו ספקטרום רחב של נושאים ובהם עיבוד שפה טבעית, למידה עמוקה ואופטימיזציה של חומרה לאלגוריתמים לומדים.”

“אנחנו גאים על שיתוף הפעולה עם הטכניון, שיקדם את הטכנולוגיה הישראלית ואת המובילות הטכנולוגית של אינטל בתחום הבינה המלאכותית,” אמר מנכ”ל אינטל ישראל יניב גרטי. “אינטל מובילה בתחום זה ומרכז המחקר יקדם את החדשנות בתחום הבינה המלאכותית. אין לי ספק שפריצות הדרך שיתרחשו במרכז יובילו לפיתוחים משמעותיים בשנים הקרובות. מאז ומעולם מקיימות אינטל והאקדמיה הישראלית שיתופי פעולה שכוללים תרומות רבות, תמיכה בתוכניות הוראה, מלגות לסטודנטים מצטיינים ומחקרים משותפים.”

“הטכניון מתכוון להרחיב בשנים הקרובות את פעילותו בתחומים של טכנולוגיות חכמות המבוססות על למידה חישובית,” אמר סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ’ בועז גולני, “והפעילות המשותפת עם אינטל היא אחת הסנוניות הראשונות בכיוון זה. אנחנו פועלים לגיוס משאבים בהיקפים חסרי תקדים כדי לתמוך במחקר הבסיסי בתחום זה, ובה בעת שואפים לעבוד עם חברות מובילות דוגמת אינטל כדי לקדם יישומים בשורה ארוכה של תחומים ובהם מערכות בריאות, רכב אוטונומי, סביבה חכמה ורובוטים ביתיים ותעשייתיים.”

אינטל והטכניון מקיימים קשרים הדוקים ביניהם זה שנים רבות. עוד בשנת 2009 העניקה אינטל לטכניון את “אות אינטל” כהוקרה לטכניון, שבוגריו היו הגרעין המייסד של שלוחת החברה שהוקמה בחיפה בשנת 1974. אינטל תומכת במעבדות בטכניון ומממנת מלגות רבות לסטודנטים, ובין השאר תומכת במלגות לסטודנטיות מצטיינות בהנדסת חשמל ובמדעי המחשב.

מימין לשמאל: דיקן הפקולטה להנדסת חשמל פרופ' נחום שימקין, דיקן הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול פרופ' כרמל דומשלק, ד"ר מייק מייברי , פרופ' בועז גולני, דיקן הפקולטה למדעי המחשב פרופ' דן גייגר ונאבין ראו

מימין לשמאל: דיקן הפקולטה להנדסת חשמל פרופ’ נחום שימקין, דיקן הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול פרופ’ כרמל דומשלק, ד”ר מייק מייברי , פרופ’ בועז גולני, דיקן הפקולטה למדעי המחשב פרופ’ דן גייגר ונאבין ראו. צילום: שיצו צלמים, דוברות הטכניון

סגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ' בועז גולני (מימין) ומנהל תחום הבינה המלאכותית באינטל נאבין ראו

סגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ופיתוח משאבים פרופ’ בועז גולני (מימין) ומנהל תחום הבינה המלאכותית באינטל נאבין ראו. צילום: שיצו צלמים, דוברות הטכניון