מדליות לישראל באולימפיאדת הכימיה הבינלאומית

המשלחת הישראלית, שכללה ארבעה תלמידי תיכון, הוכשרה בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון

המשלחת הישראלית לאולימפיאדת הכימיה הבינלאומית, שהורכבה מארבעה תלמידי תיכון ושלושה מלווים מהטכניון שבה אתמול (א’) ארצה מצ’כיה.

התלמידים בנבחרת ישראל בכימיה שייצגה את מדינת ישראל הם:

רז לוטן מתל אביב, ביה”ס עירוני א’– זכה במדליית כסף.

רועי פאר ממושב גן חיים, ביה”ס הכפר הירוק- זכה במדליית ארד.

חן גלשטיין מחיפה, ביה”ס הריאלי העברי.

נועה קרסק מראש העין, ביה”ס אחד העם.

בתמונה, מימין לשמאל: מימין לשמאל : נועה קרסק, חן גלשטיין, רז לוטן, המאמנת הראשית דר׳ איזנה ניגל אטינגר, רועי פאר, ראש התוכנית פרופ׳ זאב גרוס, הדוקטורנט המלווה אסף מעודה קרדיט תמונה: מרכז מדעני העתיד

קרדיט תמונה: מרכז מדעני העתיד

משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס מובילים את הכשרת התלמידים להשתתפות באולימפיאדות השונות במסגרת מיזם משותף שהחל השנה (תשע”ח).

האולימפיאדה הבינלאומית לכימיה מציינת השנה 50 שנה להיווסדה וישראל משתתפת בה משנת 2006. השנה התקיימה האולימפיאדה בברטיסלבה, סלובקיה ובפראג, צ’כיה ולקחו בה חלק 300 נערות ונערים מ- 76 מדינות ברחבי העולם.

המשתתפים באולימפיאדה הבינלאומית נבחרים מדי שנה מתוך אלפי תלמידים המשתתפים בכימיאדה – תחרות הכימיה הארצית לתלמידי תיכון המתקיימת בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון.

כאמור, נבחרת התלמידים שהשתתפה באולימפיאדה לכימיה הוכשרה בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון. הכשרה זו מתבצעת בסיוע חברי סגל ודוקטורנטים בכירים, מהנדסות המעבדה גבריאלה הלוי ואמה גרץ, מנהלת תכניות הנוער ד”ר אביטל להב, הדוקטורנט אסף מעודה, המאמנת הראשית ד”ר איזנה ניגל אטינגר וראש התוכנית פרופ’ זאב גרוס, כאשר שלושת האחרונים גם ליוו את המשלחת לחו”ל.

“הלב מתמלא בגאווה ובנחת מהישגי התלמידים בשנה זו, שהינם המשך ישיר למסורת ההצלחות של תלמידי נבחרות ישראל בכימיה, אמר פרופ’ זאב גרוס, ראש התוכנית, מהפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון. “היכולות הגבוהות, כוח הרצון וההתמדה אינם מובנים מאליהם והמדליות הינן הדובדבן שבקצפת. ההישגים מושתתים על הכנה נרחבת ומעמיקה על ידי הצוות מהפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון, בהיבטים התאורטיים וביצוע ניסויי מעבדה. בנוסף למדליה, זוכים התלמידים למלגת שכר לימוד בטכניון.”

פרופ’ פרץ לביא, נשיא הטכניון בירך את התלמידים ואמר:
“התלמידים הישראלים המתמודדים באולימפיאדות הכימיה הבינלאומיות עוברים מיון והכנה בתוכנית מיוחדת המתנהלת מזה שנים בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון בניהולו של פרופ’ זאב גרוס. ההשתתפות והזכייה בתחרות הבינלאומית הן הישג גדול ואני מברך את התלמידים שהשקיעו רבות מזמנם בהכנה התיאורטית והמעשית, בסיוע הצוות התומך בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך. אנו בטכניון גאים להכשיר את דור העתיד של מדעני ישראל.”

המשלחת הישראלית, שכללה ארבעה תלמידי תיכון, הוכשרה בפקולטה לכימיה ע"ש שוליך בטכניוןשר החינוך, נפתלי בנט: ״הלב מלא גאווה, מדובר בתלמידים שהם הפנים היפות ביותר של הנוער הישראלי. הם השקיעו שעות ומאמץ רב והביאו כבוד גדול למדינת ישראל בזירה הבינלאומית.

בנט הוסיף כי ״חשוב לזכור – המדליות יפות ומלאות כבוד, אך הן לא העיקר. הסיפור האמיתי הוא החריצות, ההתמדה והעבודה הקשה של התלמידים כדי להגיע להישגים מרשימים ולעמוד בשורה אחת עם תלמידים מצטיינים מכל רחבי העולם.

כשאני מביט באייל, יונתן, אביב, אלון, עמרי, רז, רועי, חן ונועה – אני רגוע לדעת שאלו פני העתיד של התעשייה והכלכלה בישראל. אני גאה להיות שר החינוך של התלמידים האלו. מזל טוב!״

יו”ר מרכז מדעני העתיד, ד”ר שמשון שושני: “ביום בו אנו מתבשרים על הישגים כה מרשימים של התלמידים שלנו, זהו יום בו אנו צריכים לזקוף קומה ולהיות גאים בהם, בכישרון הרב שלהם ובמאמץ וההשקעה האדירים שלהם, שהביאו אותם להצלחות האלה. יש להמשיך להשקיע ולפעול למען מימוש האתגר הגדול של מדינת ישראל- מימוש הפוטנציאל של תלמידי ישראל”.

מנכ”ל משרד החינוך, שמואל אבואב:
“במאמצים בלתי נדלים תוך דבקות במשימה הצליחו התלמידים להציב את ישראל בחזית המדעים. רצף ההישגים המרשים שלהם והיכולות הגבוהות שהוכיחו לאורך האולימפיאדות יוצר תשתית איתנה שתבטיח למדינת ישראל בעתיד פריצות דרך בתחום הפיסיקה והכימיה. אנחנו נמשיך להשקיע ולהוביל את מערכת החינוך להישגים נוספים בתחום המדעים כדי להבטיח את חוסנה של החברה, הכלכלית והמדעית של מדינת ישראל.  אני מברך את התלמידים הזוכים ואת הצוות אשר הוביל אותם לכל אורך הדרך”.

מנכ”ל מרכז מדעני העתיד, אלי פריד: “נבחרות ישראל במדעים מגיעות להישגים מרשימים, המעידים על היכולות הגבוהות של התלמידים שלנו, המשתתפים בתחרויות. ההישגים באולימפיאדות הם פרי של נחישות, השקעה ומאמץ בנוסף לכישרון האדיר בו התברכו התלמידים, חברי המשלחות.

החל מהשנה מרכז מדעני העתיד שותף מלא של משרד החינוך במטרה להעניק לתלמידים המצטיינים שלנו את ההכשרה ברמה הגבוהה ביותר ואת הכלים האיכותיים ביותר, שיסייעו להם להמשיך לפרוץ הדרך ולהגיע להישגים”.