הישג ישראלי: מדליה לתלמיד רז לוטן באולימפיאדת הכימיה הבינלאומית

הנבחרת הישראלית הוכשרה בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון

נבחרת ישראל בכימיה

הישג מרשים לנבחרת ישראל בכימיה באולימפיאדת Mendeleev שהתקיימה במינסק, בלארוס: מדליית ארד לרז לוטן מתל אביב. רז זכה במדליה בתום תחרות מאתגרת המורכבת מחלק עיוני וחלק מעשי. בתחרות השתתפו שלושה תלמידים נוספים מישראל: רועי פאר, נועה קרסק וחן גלשטיין.

אולימפיאדת Mendeleev ה-52 היא אולימפיאדה בין-לאומית לכימיה, שבה משתתפים  תלמידי בתי ספר תיכוניים מכל רחבי אסיה ומזרח אירופה. ישראל משתתפת בה מאז שנת 2016, והשנה השתתפו בתחרות במינסק 135 תלמידים מ-22 מדינות.

משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס מובילים את הכשרת התלמידים להשתתפות באולימפיאדות המדעיות הבינלאומיות השונות במסגרת מיזם משותף שהחל השנה (תשע”ח).

הנבחרת הישראלית הוכשרה לקראת האולימפיאדה בפקולטה לכימיה ע״ש שוליך בטכניון. בראש התוכנית עומד פרופ’ זאב גרוס והמאמנת הראשית היא ד”ר איזנה ניגל אטינגר, שהכשירה ואימנה עשרות תלמידים שמתוכם נבחרו חברי המשלחת. על הניהול האדמיניסטרטיבי ממונה ד”ר אביטל להב, ורבים מחברי הסגל בפקולטה סייעו בפרויקט. מהנדסת המעבדה גבריאלה הלוי, שהייתה מעורבת בהכשרת התלמידים לחלק המעשי באולימפיאדה, יצאה עם המשלחת.

רז לוטן