רז לוטן והלל שוחט – הזוכים בתחרות הכימיאדה

שניהם יקבלו מלגה מלאה לשנת לימודים בטכניון. גמר הכימיאדה התקיים בטכניון ב-22 במרץ

בתמונה הזוכים עם מנהלי התכנית. מימין לשמאל: שורה תחתונה: אביטל להב, איזנה ניגל אטינגר, זאב גרוס, הלל שוחט, רון רפאלי, נועה קרסק,חן גלשטיין. שורה עליונה: רז לוטן, שחר הסלטון, מקסים מורשין

ב-22 במרץ התקיים בטכניון גמר הכימיאדה – התחרות הארצית בכימיה לתלמידי תיכון. הפרס בתחרות הוא מלגת לימוד מלאה או חלקית לשנת הלימודים הראשונה בטכניון (תלמידי י”א יקבלו מלגה לפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בלבד). המלגות מדורגות על פי הזכייה: מלגה מלאה לזוכים במקום הראשון, 75% מלגה למקום השני ו-50% מלגה למקום השלישי.

במקום הראשון מקרב תלמידי י”ב זכה רז לוטן מחמד״ע – מרכז לחינוך מדעי ובית הספר עירוני א׳ בתל אביב. במקום השני והשלישי בהתאמה זכו חן גלשטיין מהריאלי העברי בחיפה ומקסים מורשין משבח מופת. מקרב תלמידי י”א זכו הלל שוחט מתיכון ליד האוניברסיטה ירושלים (מקום ראשון), רון רפאלי מקרית חינוך ע״ש בן גוריון בעמק חפר (מקום שני) ונועה קרסק מתיכון אחד העם בפתח תקוה (מקום שלישי). בתעודת הצטיינות זכה שחר הסלטון ממקיף א׳ בבאר שבע.

בראש תוכנית הכימיאדה עומד פרופ’ זאב גרוס מהפקולטה לכימיה ע”ש שוליך בטכניון, שהנחה את אירוע הגמר, ולהיבטים הניהוליים והפדגוגיים אחראים ד”ר אביטל להב וד”ר איזנה ניגל אטינגר. לשלב הראשון של התחרות ניגשו כ-6,000 תלמידים מכל רחבי הארץ ובשלב הגמר התמודדו 27 מהם. באירוע הגמר בירכו אותם המשנה הבכיר לנשיא הטכניון פרופ’ אדם שורץ, דיקן הפקולטה לכימיה  פרופ’ נעם אדיר ומנכ”ל מרכז מדעני העתיד מר אלי פריד.

קהל המשתתפים באירוע