ברוכים הבאים!

29 חברי סגל חדשים הצטרפו למשפחת הטכניון

נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא: “אתם נכנסים ל’טכניון חדש’, שמחצית מחברי הסגל האקדמי שבו הצטרפו אליו בעשור האחרון”

הנהלת הטכניון עם חברי הסגל החדשים

בשנת 2017 הצטרפו לטכניון 19 חברי סגל חדשים ו-10 רופאים הצטרפו כחברי סגל אקדמי לפקולטה לרפואה ע”ש רפפורט (סגל בתי חולים). חברי הסגל החדשים עוסקים במגוון רחב של תחומים ובהם אבטחה במטבעות וירטואליים, בינה מלאכותית, רשתות נוירונים מלאכותיות, חומרים דו-ממדיים, מחשוב קוונטי, התנגשויות פרוטון-פרוטון במאיץ החלקיקים LHC בשוויץ, הכשרה והערכה בהוראת המתמטיקה, השפעת המיקרוביום (חיידקי המעי) על מערכת החיסון, מחלות עור תורשתיות ורפואת האם והעובר.

ביום ההכוון שנערך לחברי הסגל החדשים אמר נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא כי “עבורנו זהו יום חג המציין את התחדשותו המתמדת של הטכניון בשנים האחרונות. יותר ממחצית מחברי הסגל האקדמי בטכניון הצטרפו אלינו בעשור האחרון. למעשה אפשר לומר שאתם מצטרפים ל’טכניון חדש’.”

פרופ’ לביא ציין כי “עם שישית מהתקציב של אוניברסיטאות גדולות כגון MIT אנחנו מצליחים להצטיין ולהוביל הודות לחיבור בין מצוינות ללא פשרות ותחושת שליחות. השנה חנכנו את שתי השלוחות הבינלאומיות שלנו – מכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס בניו יורק ומכון גואנגדונג-טכניון-ישראל לטכנולוגיה בסין. הבחירה האמריקאית והסינית בטכניון נבעה לא רק מהמצוינות הטכניונית אלא מהצלחתו של הטכניון ‘להפוך תפוזי יפו למוליכים למחצה’ ולהוביל את פיתוחה של מדינת ישראל.”

המשנה לנשיא ומנכ”ל הטכניון מתניהו אנגלמן ציין את המאמץ המתמיד להגדלת מספר הסטודנטים לתארים גבוהים, את מספר הפוסט-דוקטורנטים וכמובן את מספר חברי הסגל בטכניון. “היעד שלנו הוא לגייס מדי שנה כ-30 חברי סגל חדשים, מה שמצריך השקעה עצומה. בכל שנה אנחנו משקיעים כ-60 מיליון שקל רק בהקמת מעבדות לחברי הסגל המצטרפים אלינו.”

המשנה לנשיא הטכניון לעניינים אקדמיים פרופ’ חגית עטיה אמרה כי הטכניון בוחר את חברי הסגל החדשים בקפידה רבה, וראייה לכך היא המלגות והפרסים הרבים שבהם זכו חברי הסגל המצטרפים לטכניון השנה. פרסים אלה כוללים את מלגת אלון, מלגת עזריאלי, פרס קריל, פרס ברונו, פרס בלוונטניק וחברות באקדמיה הישראלית הצעירה. פרופ’ עטיה אמרה לחברי הסגל החדשים כי “במסלול הקידום בטכניון אנחנו מעריכים אתכם על סמך מחקר אך גם על סמך רמת ההוראה שלכם, שכן הטכניון הוא אוניברסיטת מחקר האחראית גם להכשרת מהנדסים, מדענים, רופאים וארכיטקטים. המשימה שלכם היא לבנות לעצמכם עצמאות, כלומר זהות מחקרית ייחודית, ובה בעת לחתור לאימפקט – להשפעה משמעותית על העולם.”

חברי הסגל החדשים הם:

ד”ר נעמה גבע-זטורסקי

פרופ"ח ניצה גולדנברג-כהן

פרופ”ח ניצה גולדנברג-כהן

ד”ר יונתן בוטבול, ד”ר רינת גבאי, ד”ר צבי גוטמכר, ד”ר רוני דודיוק-גד, ד”ר אתי דניאל-שפיגל, ד”ר ריאד חדאד, ד”ר איאד חמאיסי, ד”ר אלונה פז, ד”ר מיכל שטיין וד”ר רן שטיינברג (סגל בתי חולים – מסלול קליני).