מקום ראשון באולימפיאדת המתמטיקה הבינלאומית

בתמונה, מימין לשמאל: ליעם חנני, מאמן הנבחרת לב רדזיוילובסקי, אמוץ אופנהיים, עשהאל רייטר, עמרי סולן וניצן טור

עשהאל רייטר, בוגר תכנית רוטשילד טכניון למצוינים בטכניון, זכה במקום הראשון בתחרות המתמטיקה הבינלאומית (IMC) שהתקיימה בבולגריה בשבוע שעבר (3-2 באוגוסט 2017). במקום השביעי בתחרות זכה בוגר התכנית ניצן טור.

תחרות IMC מתקיימת בבולגריה מדי שנה ומשתתפות בה קבוצות סטודנטים מאוניברסיטאות מרחבי העולם. המשלחת הישראלית לתחרות היא משלחת מעורבת שבה משתתפים סטודנטים מאוניברסיטאות שונות, והשנה דורגו בעשרים המקומות הראשונים גם סטודנט מהאוניברסיטה הפתוחה ושלושה סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב. ראוי לציין כי בדירוג הקבוצתי זכתה המשלחת הישראלית במקום הראשון.

עשהאל רייטר, שזכה כאמור במקום הראשון בתחרות בבולגריה, גדל במושב נוף איילון הסמוך למודיעין, השלים לימודים תיכוניים בישיבת שעלבים והמשיך את לימודיו שם במסגרת ישיבת הסדר. לאחר מכן התקבל לתכנית המצוינים בטכניון, במסגרתה השלים בשנה שעברה תואר ראשון במתמטיקה-פיזיקה ותואר ראשון נוסף במדעי המחשב. רייטר היה הבוגר בעל הציון הממוצע הטוב ביותר מבין הבוגרים שהשתתפו בטקס הענקת התארים שהתקיים לאחרונה בטכניון. כיום הוא סטודנט לתואר שני בפקולטה למתמטיקה בטכניון.

תכנית רוטשילד טכניון למצוינים היא תכנית לימודים אקדמית מותאמת אישית שנועדה למצות את כישוריהם של סטודנטים מצטיינים תוך טיפוח סקרנות, יצירתיות והעמקה מדעית.

עשהאל רייטר