פרס הארווי

פרס הארווי לשנת 2016 יוענק על גילוי גלי הכבידה ועל פיתוח האופטוגנטיקה

הטכניון יעניק את הפרס היוקרתי לחמישה חוקרים בעלי שם עולמי בתחומי הטכנולוגיה, המדע והבריאות
הטקס יתקיים ביום ראשון, 11 ביוני, בשעה 12:30, בבית הקולנוע ע”ש הלר בבית הסטודנט בטכניון

במסגרת אירועי חבר הנאמנים (הקורטוריון) יעניק הטכניון בטקס חגיגי את פרס הארווי לשנת 2016 לחמישה חוקרים בעלי שם עולמי. הפרס, קרוי על שם ליאו הארווי (1973-1887). הוא נוסד בשנת 1972 כגשר של רצון טוב בין ישראל ואומות העולם וניתן מדי שנה לגברים ולנשים שתרמו תרומה משמעותית לאנושות. כ-20% מחתני הפרס זכו לימים בפרס נובל.
בתחום המדע והטכנולוגיה יוענק הפרס לפרופ’-אמריטוס ריינר וייס מ-MIT, לפרופ’-אמריטוס רונלד דריבר ז”ל ולפרופ’-אמריטוס קיפ סטפן תורן מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה. השלושה, שהובילו את ניסוי LIGO, יקבלו את הפרס על הגילוי הראשון של גלי כבידה, שאימת ניבוי מרכזי של תורת היחסות הכללית של איינשטיין ופתח צוהר חדש ליקום.
בתחום בריאות האדם יוענק הפרס לפרופ’ קארל דייסרוס מאוניברסיטת סטנפורד ולפרופ’ פיטר היגמן מאוניברסיטת הומבולדט, ברלין. הם יקבלו אותו על גילוי מולקולות האופסין המעורבות בחישת אור בתאי מיקרואורגניזמים ועל ניצולן בפיתוחה של האופטוגנטיקה. גישה חדשנית ומקורית זו יצרה מהפכה בתחום הנוירוביולוגיה והיא מאפשרת ללמוד על תפקוד תאי עצב בחיה השלמה ועל הקשר בין רשתות עצביות ובין התנהגות החיה.

Prof. Drever Ronald

Prof. Emeritus Rainer (Rai) Weiss