סטודנטים פיתחו מערכת אוטונומית לסיור אווירי

חברי הנבחרת

קבוצת סטודנטים מהטכניון זכתה במקום השלישי מתוך 54 בתחרות בין-לאומית לפיתוח כלי טיס בלי מאויש למטרות חיפוש וחילוץ מטיילים נעדרים. הקבוצה טסה לתחרות בתמיכת משרד המדע והטכנולוגיה כחלק מתכנית המשרד לתמיכה במשלחות של סטודנטים ותלמידים לתחרויות מדע בחו”ל.

שר המדע אופיר אקוניס בירך את הקבוצה ואמר: “הסטודנטים המבריקים שלנו עשו זאת שוב. הנבחרות הישראליות עושות חיל בתחרויות בין-לאומיות רבות ומגיעות למקומות הראשונים. כך אנו מעצימים את מעמדה של ישראל בעולם כמובילת חדשנות. משרד המדע בראשותי ימשיך לתמוך בדור הבא של מדעני ישראלים, התלמידים והחוקרים המצוינים שלנו”.

בתחרות AUVSI SUAS המתקיימת מדי שנה במרילנד בארה”ב השתתפו 54 קבוצות של סטודנטים ותלמידי תיכון מ-8 מדינות ברחבי העולם ובהן ארה”ב, גרמניה, הודו, טורקיה, פולין, קנדה ורומניה. במסגרת התחרות, שמטרתה לעודד פיתוח של כלי טיס בלתי מאוישים, נדרשת כל קבוצה לבנות כלי טיס לא מאויש הממלא משימות מוגדרות. השנה התמקדה התחרות בחיפוש וחילוץ של מטייל נעדר, והמטוסים שנבנו היו צריכים לשאת מערכת אוטונומית לסיור אווירי שתוכל לזהות אובייקטים, להתחמק ממכשולים ועוד.

בקבוצת “TAS”, קיצור של “מערכות אוויריות הטכניון”, חברים 18 סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל ומהפקולטה להנדסת חשמל ע”ש ויטרבי בטכניון. הקבוצה פיתחה וייצרה עבור התחרות שני מטוסים ברוחב 2.9 מ’ (מוטת כנפיים), באורך 2.1 מ’ ובמשקל  12.5 ק”ג. במהלך העבודה על הפיתוח ביצעו הסטודנטים אנליזות, סימולציות, בדיקות וניסויים קרקעיים ואוויריים כדי להגיע לביצועים הטובים ביותר, ולבסוף בנו את המטוסים במו ידיהם.

פרסהמטוסים שפיתחה הקבוצה מסוגלים לבצע המראה, טיסה ונחיתה אוטומטיות, לזהות באופן ידני ואוטומטי מטרות קרקעיות הנמצאות בשטח החיפוש ומחוץ לגבולות הגזרה, להתחמק ממכשולים סטטיים ודינמיים, להטיל מטען לנקודת ציון מסוימת ולהעביר נתונים בזמן אמת אל מרכז הבקרה (שופטי התחרות, במקרה זה). למטוס יישומים אזרחיים רבים כגון זיהוי תאונות וצפיפות בכבישים, זיהוי מוקדי שריפות, סיור לאורך קווי נפט וקווי חשמל וצילומי שטח לצורך מיפוי.

מנחה הקבוצה דרור ארצי אמר בעקבות התחרות כי “הטכניון זוכה להערכה רבה מאוד מכל המארגנים והמשתתפים בתחרות היוקרתית הזאת.”

קפטנית הנבחרת עדי טופורק אמרה: “אנחנו מקבלים תגובות של התפעלות מהתעשיות האוויריות על יכולתנו לפתח כלי טיס כזה על ידי סטודנטים במהלך שני סמסטרים בלבד. זו השנה הרביעית שאנחנו משתתפים בתחרות, ובכל שנה מפתחים פלטפורמה שונה ומשכללים את המערכות.”

חברי הנבחרת הם עדי טופורק, אמרי צרור, ג’ייסון בן שטרית, סיגלית גרינברג, דניאל ג’וזף, אוהד מרקוס, אופיר מילול, רועי יהודאי, אלכסנדר שנדר, שני בג’יו, ז’נה ברונר, עמנואל בן שושן, מקסים סולוביי, חיים איליה ברוד, אייל גניס, דן בן דוד, אביב חסון, נתנאל אבן דנן ודולב סימון. מנחה הפרויקט הוא דרור ארצי ומתרגל הפרויקט הוא יבגני גוטניק.

חברי הצוות

לסרטון המתאר את הקבוצה ואת הפרויקט:  https://www.youtube.com/watch?v=qccPCA_Sixg