הטכניון שותף בקונסורציום בינלאומי שיעצב את עולם המזון בעשור הקרוב

זאת בעקבות זכיית הקונסורציום בתחרות של המכון האירופי לחדשנות וטכנולוגיה ובמענק של 400 מיליון יורו

Prof Yoav D. Livney

פרופ’ יואב ליבני

קונסורציום (מאגד) EIT-Food שבו שותף הטכניון נבחר על ידי המכון האירופי לחדשנות וטכנולוגיה (EIT) להוביל את פיתוח עולם המזון בעשור הקרוב. זאת במסגרת תחרות שקיים המכון האירופי בנושא. בעקבות הזכייה בתחרות יעניק המכון למאגד כ-400 מיליון יורו, אשר ישלימו השקעה של כ-1.2 מיליארד יורו מצד השותפים (בעיקר חברות מהתעשייה) במטרה להקים שותפות ארוכת טווח שאינה תלויה בתמיכה פיננסית חיצונית.

המאגד מונה 50 ארגונים מ-13 מדינות וכולל אוניברסיטאות מובילות ובהן TU Munich (שמובילה את המיזם), הטכניון, ‏KU Leuven, המכון הטכנולוגי של ציריך ואוניברסיטת קיימברידג’, חברות מובילות ובכללן נסטלה, פפסיקו, סימנס, ז’יבודאן, קבוצת שטראוס ו-Alga Technologies ומוסדות מחקר מובילים כגון אגודת פראונהופר, המכון הגרמני לטכנולוגיות מזון ו-Azti Tecnalia. השותף ה-50 במאגד הינו “מועדון-חברות הזנק” הנקרא RisingFoodStars ושחברים בו סטארט-אפים בתחום המזון שהמאגד מקדם, כולל כמה סטארט-אפים ישראליים.

את קבוצת הטכניון במאגד מובילים פרופ’ יואב ליבני, פרופ’ אורי לזמס ופרופ’ אבי שפיגלמן מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. לדברי פרופ’ ליבני, “המאגד עוסק בעיצוב פני העתיד של כלל המערכת האקולוגית האירופית והעולמית בתחום המזון, מהחקלאות דרך טכנולוגיות הייצור, הבקרה, התקשוב ועד לבריאות הצרכנים. בעקבות פניית יוזמי המאגד, והזמנת הטכניון להשתתף בו, התגייסו לעניין הזה חברי סגל מפקולטות שונות בגיבוי נשיא הטכניון וההנהלה הבכירה.

“כדי לקדם את הפעילויות בקמפוס במסגרת המאגד הוקמה בטכניון ועדה מייעצת, שחבריה הם הפרופסורים יואב ליבני, יובל שוהם, אורי לזמס, אבי שפיגלמן (הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון), אורי להב (הנדסה אזרחית ומכון המים), חוסאם חאיק (הנדסה כימית), שולמית לבנברג (הנדסה ביו-רפואית), יהודה אסרף (ביולוגיה), גד רנרט (רפואה) וניר טסלר (הנדסת חשמל), וכן מארק דויסון מרשות המחקר ודוד שם-טוב, מנהל פיתוח המחקר במוסד הטכניון למחקר ולפיתוח. במיזם תומכים באופן פעיל פרופ’ ויין קפלן, סגן הנשיא למחקר, ופרופ’ בועז גולני, סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים. דוד שם-טוב נבחר גם כחבר ועדת הביניים המפקחת על EIT Food ברמת המאגד.

EIT Food יתמוך בשבע השנים הבאות בהקמת 350 חברות הזנק (סטארט אפ) שיסייעו בהשגת מטרותיו.

למידע נוסף – ההכרזה הרשמית על זכיית  FoodConnects

 

יעניין אתכם גם: חדשנות, חדשנות טכנולוגית, חדשות טכנולוגיה, הייטק בישראל, חדשנות ישראלית, פיתוחים טכנולוגיים ישראלים

פרופ' אבי שפיגלמן

פרופ’ אבי שפיגלמן

Prof. Uri Lesmes

פרופ’ אורי לזמס

 

 

 

 

EIT Food (FoodConnects) Partners:

EIT Food (FoodConnects) Partners:

Members Interim Supervisory Board and Management Team EIT Food

Members Interim Supervisory Board and Management Team EIT Food

Interim Management Team

Interim Management Team