חדשנות כסוגייה גלובלית

כנס בינלאומי בנושא חינוך ליזמות ולחדשנות התקיים בטכניון במסגרת פעילות רשת GNAM, שבה שותפים 28 בתי ספר למנהל עסקים

בתמונה: משתתפי הכנס

כנס בן שלושה ימים, בנושא חינוך ליזמות וחדשנות, התקיים לאחרונה בטכניון. בכנס, בראשותה של פרופ’ מרים ארז מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, השתתפו כ-50 נציגים מ-19 בתי ספר למנהל עסקים השותפים ב- GNAM(Global Network for Advanced Management) – רשת גלובלית של בתי ספר למנהל עסקים שהוקמה על ידי אוניברסיטת ייל.

משתתפי הכנס דנו בתכנים ובשיטות לחינוך ליזמות ולחדשנות וערכו ביקורים באקסלרטור ובחברת הון סיכון. לדברי פרופ’ ארז “נוצרה בכנס אוירה של שיתוף ואחווה, שתשמש בסיס להמשך שיתוף פעולה פורה בין בתי הספר לטובת הסטודנטים, חברי הסגל והמוסדות האקדמיים.”

רשת GNAM, שתוכנית ה-MBA בטכניון הייתה מעורבת בהקמתה ב-2012, כוללת כיום 28 בתי ספר למנהל עסקים. מטרתה: קידום חדשנות ויצירת ערך על ידי חיבור בין בתי ספר אלה. פרופ’ אד סניידר, דיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ייל, אמר כי רשת GNAM מבוססת על כבוד הדדי, על שוויון (“הרשת שייכת לכולם, לא לאוניברסיטת ייל”), ועל העיקרון שחילופי המידע אינם מלווים בתשלום. “כך נוצרת קהילת ידידים המטפחת חדשנות ושיתוף פעולה,” אמר.

דיקן הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, פרופ’ אבישי מנדלבאום, אמר למשתתפים כי הפקולטה מובילה את היזמות בטכניון ומקדמת שילובים ייחודיים בין תחומים שונים: ניהול והנדסה, כלכלה ומיחשוב, הנדסת שירות וביג דאטה. הכנס הנוכחי נועד לבחון סוגיות הקשורות בחינוך ליזמות ולחדשנות.

פרופ’ ארז הדגישה כי בוגרי תכניות למנהל עסקים מנהלים כיום חברות גלובליות ולפיכך, רשת בינלאומית המאפשרת לסטודנטים מפגשים בין תרבותיים ועבודה בקבוצות רב תרבותיות מקנה לסטודנטים של הטכניון ערך ייחודי. “במסגרת שיתופי הפעולה בין בתי הספר אנו מקיימים אחת לשנה תכנית משותפת, במסגרתה מגיעים אלינו כ-40 סטודנטים מכל העולם לשבוע start-up Nation, המתמקד ביזמות וחדשנות. במקביל, סטודנטים שלנו טסים לשבוע מרוכז המוצע בבתי הספר האחרים. כך מתפתחת הרשת הגלובלית, אליה משתייכים גם תלמידי ה-MBA בטכניון.”