“מובילות לטכניון” למדע, תעשייה וטכנולוגיה

מימין לשמאל : פרופ’ חגית עטיה, המשנה לעניינים אקדמיים בטכניון, פרופ’ מרים ארז, כלת פרס ישראל וראש מרכז הידע והחדשנות בטכניון ויונה יהב ראש העיר חיפה

400 תלמידות תיכון מבתי ספר בחיפה השתתפו בשבוע שעבר בכנס “מובילות לטכניון”. פרויקט “מובילות לטכניון”, הנכנס לשנתו החמישית, נועד לעודד תלמידות תיכון ללמוד מתמטיקה, מדע וטכנולוגיה ולאחר מכן להשתלב בתחומים אלה באקדמיה ובתעשייה. משתתפות התוכנית לוקחות חלק בעבודה מחקרית בטכניון בהנחיית סטודנטים לתארים מתקדמים.

ראש עיריית חיפה יונה יהב אמר בכנס: “לצערנו, שיעור הבנות הלומדות מתמטיקה ומדעים בישראל נמוך ללא כל סיבה אמיתית. על כן החלטנו להפעיל את התוכנית כחלק מהפיכתה של חיפה לעיר המובילה בארץ בתחום החינוך.”

לעיריית חיפה, שיזמה את הפרויקט, חברו הטכניון, ויצו נווה שאנן, התאחדות התעשיינים בישראל – מרחב צפון, מוזיאון ה”מדעטק” ואנשי עסקים ותעשיינים.

פרופסור-משנה מירי בן חן, מהפקולטה למדעי המחשב בטכניון הרצתה לתלמידות על גרפיקה ממוחשבת והסבירה להן איך זה עובד באמת.

בכנס השתתפו גם פרופ’ חגית עטיה, המשנה לעניינים אקדמיים בטכניון, אורלי זאבי חברת הנהלה ויו”ר ועדת קשרי תעשייה-קהילה בהתאחדות התעשיינים בישראל – מרחב צפון, ד”ר אסיה לויטה יו”ר אגודת הידידים של התכנית “מובילות לטכניון”, ניצה סובוביץ יו”ר ויצו מרחב חיפה, הילה גלברג מנהלת היחידה למצויינות במחלקה להעצמה חינוכית ופרופ’ מרים ארז, כלת פרס ישראל וראש מרכז הידע והחדשנות בטכניון.

תלמידות בכנס מובילות לטכניון