פרופסור רועי קישוני מהטכניון הרצה בסין בפני סטודנטים מצטיינים

פרופסור קישוני בארוע של פרויקט פרומתאוס 2015 באוניברסיטת שנטאו, סין. באדיבות קרן לי קא שינג

פרופסור רועי קישוני מהפקולטה לביולוגיה בטכניון הרצה בסין, בפני סטודנטים סינים מצטיינים, על “מתמטיקה וביג דאטה במדעי החיים”. ההרצאה התקיימה במסגרת פרויקט ‘פרומתאוס’, המפגיש מדענים מובילים מכל העולם עם סטודנטים מצטיינים במדעים.

הארוע האמור התקיים באוניברסיטת שנטאו במשך שלושה ימים, בהשתתפות מרצים מהטכניון, סטנפורד, ייל, קינג קולג’ לונדון, ומכון מקס פלנק בגרמניה. הסטודנטים, הנחשבים ל”מדעני העתיד ומהנדסי המחר בסין”, שמעו מפי המדענים על מחקריהם על שאלות פתוחות במדע ועל קריירה מדעית, וספגו מהם את תשוקתם למדע. הארוע מומן על ידי קרן לי קא-שינג, נתמך על ידי משרד החינוך הסיני וממשלת מחוז גוואנדונג, ונערך בשיתוף האגודה הסינית לחינוך ואוניברסיטת שנטאו.

“הסטודנטים הסינים הרשימו אותי מאוד,” אמר קישוני. “יש להם ידע נרחב והם מלאי התלהבות כלפי המדע. זאת היתה עבורי חוויה נהדרת, ולמדתי המון על הפוטנציאל האקדמי מדעי העצום הטמון בסין.”