הנדסת העתיד

פרויקט מערכת לניתוח גלי מוח אפילפטיים, אורט פסגות כרמיאל  - מימין לשמאל – מרגריטה זבולוטני, עמית ליבר וזיו קרומברג, פרופסור משה סידי, המשנה הבכיר לנשיא הטכניון, ד"ר אלי איזנברג, סמנכ"ל בכיר למחקר ופיתוח אורט ישראל

פרויקט מערכת לניתוח גלי מוח אפילפטיים, אורט פסגות כרמיאל – מימין לשמאל – מרגריטה זבולוטני, עמית ליבר וזיו קרומברג, פרופסור משה סידי, המשנה הבכיר לנשיא הטכניון, ד”ר אלי איזנברג, סמנכ”ל בכיר למחקר ופיתוח אורט ישראל. צילום : קליק צלמים, דוברות הטכניון

פרויקט כסא גלגלים מבוקר מוח, אורט אלון יקנעם - מימין לשמאל: עדי טפיארו, פרופסור משה סידי, המשנה הבכיר לנשיא הטכניון, ד"ר אלי איזנברג, סמנכ"ל בכיר למחקר ופיתוח אורט ישראל, אורן שאבי ואמיתי נהרי

פרויקט כסא גלגלים מבוקר מוח, אורט אלון יקנעם – מימין לשמאל: עדי טפיארו, פרופסור משה סידי, המשנה הבכיר לנשיא הטכניון, ד”ר אלי איזנברג, סמנכ”ל בכיר למחקר ופיתוח אורט ישראל, אורן שאבי ואמיתי נהרי. צילום : קליק צלמים, דוברות הטכניון

מקום ראשון – (מימין לשמאל) :נציג תעשיית ההיי-טק יזהר שי, התלמידים הזוכים במקום הראשון, לירן יופה ואופק רכס, סגן יו"ר אגודת הסטודנטים בטכניון אלון כהן, ופרופסור משה סידי - משנה בכיר לנשיא הטכניון צילום : קליק צלמים, דוברות הטכניון

מקום ראשון – (מימין לשמאל) :נציג תעשיית ההיי-טק יזהר שי, התלמידים הזוכים במקום הראשון, לירן יופה ואופק רכס, סגן יו”ר אגודת הסטודנטים בטכניון אלון כהן, ופרופסור משה סידי – משנה בכיר לנשיא הטכניון
צילום : קליק צלמים, דוברות הטכניון

מזרן למניעת פצעי לחץ, מערכת דיבור לחירשים וכיסא גלגלים הנשלט על ידי המוח הם כמה מהפרויקטים שהתחרו בכנס המהנדסים הצעירים ע”ש קני פרייס. התחרות התקיימה בטכניון בפעם החמישית בשיתוף רשת אורט ישראל. הזוכים במקומות הראשונים קיבלו מלגות ללימודים אקדמיים.

תלמידי המגמה המדעית-הנדסית בבית החינוך הניסויי ע”ש יצחק רבין בתל מונד זכו בשניים משלושת המקומות הראשונים בתחרות “המהנדס הצעיר” שהתקיימה בטכניון. התלמידים לירן יופה ואופק רכס זכו במקום הראשון – על פיתוח מזרן מיוחד למניעת פצעי לחץ – ובמקום השלישי זכו נועה גור, טל ארגוב, נדב חוגי ועידו שוורץ, על פיתוח מערכת לזיהוי דימום אחרי ניתוח שקדים.
במקום השני זכו התלמידים קורן דהן, דין עוז ומיכאל שליט, מבית הספר המשותף חוף הכרמל, על פיתוח עגלת גולף חכמה לעיוורים.

הזוכים במקום הראשון סיפרו כי פיתחו מזרן ייחודי למניעת פצעי לחץ, ה’מזהה’ היכן פועל על הגוף לחץ מופרז ומתאים את הלחץ בתוכו באופן אוטומטי. התלמידים זכו במלגת לימודים שנתית.

פיתוחים נוספים שהוצגו בתחרות היו מערכת דיבור לחרשים, יד ביונית, חגורת גב ללימוד יציבה נכונה וכיסא גלגלים מבוקר מוח. “מטרתם העיקרית של הרעיונות המבריקים שראינו כאן היום, היא שיפור איכות החיים של האנושות,” אמר פרופסור משה סידי, המשנה הבכיר לנשיא הטכניון. “הפיתוחים שלכם מלמדים שקורצתם מהחומר הנכון, החומר שאותו אנחנו מחפשים בקרב הסטודנטים שלנו, שהם המהנדסים והמדענים של העתיד. אתם האנשים שיעצבו את הסביבה שבה יחיה המין האנושי בעתיד הקרוב וגם הרחוק.”

“רשת אורט ישראל קוראת למדינת ישראל להצטרף אליה ואל הטכניון ולהשקיע בקידום הכשרתם של בני הנוער ללימודי מדע וטכנולוגיה,” אמר ד”ר אלי איזנברג, סמנכ”ל בכיר למחקר ופיתוח ב’אורט ישראל’. “תחרויות מסוג זה מפגישות אותנו שנה אחר שנה עם צעירים הממחישים את הפוטנציאל העצום של דור העתיד.”