מופתעים מהשקט, מתלהבים מהיזמות

chii2

מימין לשמאל: פראטיק קמסרה (הודו), ריימונד טוואזן (יפן-ארה"ב), מרסדס ולרו (ארה"ב), סמנתה ברנדון (ארה"ב), אבי פלוק (ארה"ב), קתרין ראנד (ארה"ב)

מימין לשמאל: מרסדס ולרו (ארה”ב), קתרין ראנד (ארה”ב), פראטיק קמסרה (הודו), סמנתה ברנדון (ארה”ב), ריימונד טוואזן (יפן-ארה”ב), אביגיל פלוק (ארה”ב)

סטודנטים במסלול לניהול והנדסה באוניברסיטת ג’והנס הופקינס ביקרו בטכניון, ובחממת אלון מדטק ונצ’רס, כדי ללמוד איך מתרגמים רעיונות טכנולוגיים ליזמות עסקית.

משלחת סטודנטים מאוניברסיטת ג’והנס הופקינס בארה”ב ביקרה בטכניון במטרה ללמוד פרק ביזמות טכנולוגית. במשלחת חברים חמישה סטודנטים הלומדים בתוכנית-מגיסטר מיוחדת של ג’והן הופקינס, והמתרגלת שלהם. במסגרת לימודיהם יוצאים הסטודנטים לביקורים במקומות שונים, וזו הפעם הראשונה שביקור כזה נערך בישראל ובטכניון.

“הביקור כאן הוא בהחלט אחד משיאי התוכנית,” אומרת המתרגלת, סמנת’ה ברנדון, “מפני שמדובר במסלול מעשי להנדסה וניהול, שאמור להוביל אותנו ליזמות טכנולוגית, וכאן בטכניון אנחנו נחשפים בפעם הראשונה ליזמות ממשית שכזו. בין כותלי האקדמיה הכל נראה תמיד יפה וחלק, אבל כאן אנחנו רואים כמה מכשולים ואתגרים יש בדרך האמיתית.”

“הצטרפתי לתוכנית הזאת בגלל השילוב של עסקים והנדסה,” מספר פראטיק קמסרה, סטודנט מהודו הלומד בתוכנית בג’והן הופקינס. “למדתי בהודו הנדסה, ורציתי לרכוש ידע ניהולי ועסקי בלי לאבד את האלמנט ההנדסי. זה בהחלט שילוב מעולה, וכאן בטכניון אנחנו רואים אותו עובד.”

“אנחנו מופתעים בעיקר מהשקט בישראל,” אומרת ברנדון. “התקשורת מציירת את ישראל כמדינה קשה, מפחידה ואפילו קצת כעולם שלישי. אבל כשאתה מגיע לכאן – ולכולנו זו הפעם הראשונה בישראל – אתה נדהם מהשקט, מהפתיחות ומהקידמה. אומרים על ארה”ב שהיא מדינת-מהגרים? ישראל היא מדינת-מהגרים הרבה יותר מובהקת – נהג המונית שלנו אתמול היה פולני, והרבה מחברי הסגל והסטודנטים בטכניון מגיעים ממדינות אחרות.”

במהלך ביקורם בישראל ביקרו הסטודנטים בחממת ‘אלון מדטק ונצ’רס’ ולמדו על שתיים מהחברות בחממה: Butterfly Medical ו-Eva Visual. בהמשך, כשיחזרו לארה”ב, הם יפתחו תוכנית עסקית עבור החברות הללו. זה יהיה פרויקט הגמר שלהם בתואר השני, והוא כמובן יועיל לשתי החברות הישראליות. אלון מדטק ונצ’רס, הפועלת ביקנעם, היא חממה פרטית בבעלותו של היזם ד”ר שמעון אקהויז, בוגר הטכניון. החממה מתמחה בתחום המכשור הרפואי ופועלת במסגרת תוכנית החממות של המדען הראשי, ומשקיעה בכל חברה הפועלת במסגרתה כ-3 מיליון שקל כהשקעת סיד.