מדעניות למופת

משרד החינוך מציג את נבחרת העתיד: מדעניות פורצות דרך

משרד החינוך פרסם כרזה שמטרתה לעודד תלמידות ללמוד מדעים. בכרזה מופיעות 11 מדעניות ישראליות, חמש מהן חברות סגל בטכניון או בוגרות הטכניון:

פרופסור שולמית לבנברג, הפקולטה להנדסה ביו-רפואית, מתמחה בהנדסת רקמות ותאי גזע.

פרופסור מרסל מחלוף, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, מתמחה בהנדסת רקמות ובפיתוח מערכות להובלת תרופות אנטי-סרטניות.

פרופסור יונינה אלדר, הפקולטה להנדסת חשמל, מתמקדת בשנים האחרונות בשיטות דגימה ובעיבוד אותות במערכות תקשורת ובהדמיה רפואית, ובביולוגיה חישובית.

ד”ר כנרת קרן, הפקולטה לפיזיקה, מתמחה בהתארגנות עצמית במערכות ביולוגיות.

ד”ר קירה רדינסקי, שייסדה את חברת ההזנק SalesPredict על סמך עבודת הדוקטורט שלה בטכניון, שבה פיתחה מתודולוגיה חדשנית לניבוי אירועים.

במשרד החינוך מציינים כי קידום נערות ונערים ללימודי מדע וטכנולוגיה הוא צורך לאומי, ומקווים ש”המדעניות המוצגות בכרזה יהוו מודל להשראה לכלל התלמידים ולתלמידות בפרט, ויעודדו אותם לעסוק בתחומים מאתגרים ומרתקים של המתמטיקה, המדעים והטכנולוגיה בחטיבות העליונות, ולקראת בחירת קריירה לעתיד לבוא.”

לידיעה המלאה מתוך אתר משרד החינוך לחצו כאן

poster_mada2