לראשונה בתולדותיו: הטכניון יצא במכרז להקמה, הפעלה ותחזוקה של מעונות סטודנטים מחוץ לקמפוס

הטכניון יצא במכרז להקמה, הפעלה ותחזוקה של מעונות סטודנטים ברחבי העיר חיפה: בסמוך לקמפוס הטכניון בנוה שאנן, בסמוך לפקולטה לרפואה בשכונת בת גלים (או בקמפוס הנמל) ובשכונת הדר, בסמוך לקמפוס הטכניון ההיסטורי.

בדרישות המכרז נאמר כי על הדירות להיות מרוכזות במתחם גיאוגרפי אחד או בשני מתחמים גיאוגרפיים ומרחקן לא יעלה על 1 ק”מ ממקום הלימודים. הדרישה היא להקמת 200 פתרונות דיור בשכונת נווה שאנן או בשכונת בת גלים ו/או בקמפוס הנמל ו-100 פתרונות דיור בשכונת הדר. גודל כל חדר כ- 20 מ”ר, והוא כולל שירותים, מקלחת ופינת מטבח. בטכניון רואים חשיבות רבה בקביעת מחירי-גג לטובת הסטודנטים, ולכן נקבעו דמי שכירות מקסימליים למעונות החדשים, על פי הפירוט הבא:
בסמיכות לקמפוס הטכניון בנווה שאנן – עד 1,500 ₪ .
בבת גלים (ו/או בקמפוס הנמל) ובשכונת הדר – עד 1,100 ₪ .

בטכניון מעריכים כי לוח הזמנים לאיכלוס הדירות יהיה בין שנתיים לארבע שנים מהזכייה במכרז.

זהבה לניאדו, סמנכ”ל התפעול של הטכניון, אמרה : “לראשונה בתולדות הטכניון אנו יוצאים במכרז להקמת מעונות לסטודנטים מחוץ לקמפוס, ברחבי העיר חיפה. לאור ההסכם שנחתם להקמת מכון טכנולוגי בסין ולאור צמיחתו של בית הספר הבינלאומי, צפויים להגיע לטכניון בשנים הקרובות מאות סטודנטים זרים ועלינו להיערך לקליטתם. חשוב לנו שפתרונות הדיור לא יבואו  על חשבון הסטודנטים הישראלים ועל כן אנו מחפשים פתרונות דיור נוספים לכלל הסטודנטים, לתלמידי בית הספר הבינלאומי ולסטודנטים ללימודי בתר-דוקטורט בפרט – בשיתוף יזמים פרטיים מחוץ לקמפוס. בנוסף לפתרונות הדיור מחוץ לקמפוס מתוכנן לקום בטכניון, בעתיד הקרוב, כפר סטודנטים ללימודי הסמכה ובו 470 פתרונות דיור נוספים. אנו זוכים לשיתוף פעולה מצד הרשויות המוניציפאליות ומקווים להצליח לאתר מתחמים מתאימים.”

לפרטים נוספים באתר המכרזים של הטכניון  – לחץ כאן