הטכניון אירח את אולימפיאדת הרובוטיקה הראשונה של המגזר הדרוזי והצ’רקסי

92יום השיא לבחירת אלופי הרובוטיקה של המגזר הדרוזי והצ’רקסי, התקיים ביום חמישי שעבר בטכניון, במעמד שר המדע יעקב פרי ונשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא. באירוע צוינה הקמת 20 מרכזי מיחשוב במגזר והתקיימה תערוכת רובוטים שנבנו ע”י התלמידים

כ-500 תלמידים השתתפו ביום חמישי האחרון באולימפיאדת הרובוטיקה הראשונה של המגזר הדרוזי והצ’רקסי, שהתקיימה בטכניון, במעמד שר המדע, הטכנולוגיה והחלל יעקב פרי, נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא, מנהיג העדה הדרוזית בישראל, השייח’ מופק טריף, סגן יו”ר הכנסת ח”כ חמד עמאר, דיקן הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון פרופסור פנחס בר יוסף, ראש המרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי פרופסור משה שהם, דיקן הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון פרופסור יעקב אושמן, מנכ”ל YTEK  ארתור זמשמן, מנהלי בתי ספר, הורים ותלמידים.

“הטכניון השקיע בשנים האחרונות מאמץ רב בהגדלת מספר הסטודנטים בני המיעוטים. לפני עשר שנים, הגיע שיעור בני המיעוטים מתוך סך תלמידי הטכניון, ל-9% בלבד ואילו השנה, מגיע חלקם ל-19%. שיעור התלמידים בני המיעוטים שנשר מהלימודים לפני עשר שנים, היה 40% וכיום, ירד חלקם ל-11%.” כך גילה נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא, בעת שבירך את מאות התלמידים שהגיעו ליום שיא של פעילויות מדע שהתקיים בטכניון ביום חמישי האחרון, במהלכו צוינה במעמד שר המדע, הטכנולוגיה והחלל יעקב פרי, הקמת 20 מרכזי מיחשוב לעדה והתקיימו תערוכת רובוטים ותחרות בין רובוטים שנבנו ע”י התלמידים.

הארוע, לו שותפים משרד ראש הממשלה, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, הטכניון ועמותת YTEK, סיכם השקעה בהיקף כולל של 6 מיליון שקל, בהקמת המרכזים. בתחרות האולימפיאדה, נדרשו תלמידים מכיתה א’ ועד לחטיבת הביניים, לתכנת ולבנות רובוט המדמה ילד שחוזר מבית הספר לביתו וחוצה שני מעברי חצייה, שבאחד מהם רובוט זרוע המדמה מחסום, אותו יש להפעיל. התחרות בין הקבוצות היתה על משך ביצוע בזמן הקצר ביותר.

“אני מאחל לכל התלמידים הצלחה בתחרות ורוצה לראות את כולכם הופכים לסטודנטים בטכניון”, אמר פרופסור לביא לתלמידים. שר המדע יעקב פרי, בירך את התלמידים בערבית ואמר: “אני נרגש לראות את הילדים ואת המשפחות ומודה לכם על הזכות להיות שותף בקידום מערכת החינוך במגזר הדרוזי והצ’רקסי. משרד המדע ימשיך להשקיע ולעודד תלמידים להתפתח בתחומי המדע והרובוטיקה. תחומים אלה הם מנועי צמיחה אסטרטגית ואני שמח שבחלק מהרשויות מלמדים חוגים נוספים על בסיס המרכזים שהוקמו”.

מנהיג העדה הדרוזית בישראל, השייח’ מופק טריף, הביע הערכה לשר ולמשרדו ולתרומת הטכניון. “כולנו, חילוניים ודתיים, אחידים בדעה שיש לחזק את החינוך. בנינו הם העתיד שלנו ואני קורא לכם להשקיע את המיטב ולהגיע למצויינות”, אמר טריף. דיקן הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל פרופסור יעקב אושמן, סיפר לתלמידים, כיצד חלם להיות טייס, עד היום בו בישרה לו אחות בית הספר, כי הוא חייב להרכיב משקפיים. פרופסור אושמן הציג בפני התלמידים את מטוס המנהלים הטוב ביותר בעולם, ה-Gulfstream. “רבים מהמהנדסים שתכננו את המטוס, הם בוגרי הפקולטה בטכניון”, סיפר, “אל תפסיקו לחלום להיות טייסים, או מהנדסים”.

בסיום התחרות, הוענקו גביעים לקבוצות הזוכות, מידי מנכ”ל YTEK ארתור זמשמן, שארגן את התחרות, בסיוע המעבדה לרובוטיקה ע”ש לאומי בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, המעבדה להנעה רקטית בפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון והמעבדה להנדסת ממשקים עצביים בפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון.

במקומות הראשונים זכו הקבוצות הבאות – בכיתות א-ב: פקיעין, בכיתות ג-ד: כפר כמא, בכיתות ה-ו: בית ג’אן, בחטיבות הביניים: הכפר ראמה. בתום הארוע, קיבל השר דיסק און קי בצורת רובוט, מידיהם של מועין חלבי ועמיד חלבי, בוגרי כתה ד’ מדליית אל כרמל. התלמידים עברו במשך שבועיים סדנת הכשרה לתכנון בתלת מימד במסגרת המרכז הקהילתי טכנולוגי Haifa3D, בהנחיית ד”ר יעקב מלינוביץ’, מומחה למערכות אלקטרו-אופטיות, והדפיסו את הרובוט התלת מימדי לעיני הקהל.

בתמונה: שר המדע יעקב פרי, נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא, השיח’ מופק טריף, מנכ”ל YTEK  ארתור זמשמן, פרופסור פנחס בר יוסף דיקן הפקולטה להנדסת מכונות בטכניון ופרופסור יעקב אושמן דיקן הפקולטה להנדסת אוירונוטיקה וחלל בטכניון עם התלמידים באולימפיאדת הרובוטיקה. צילום: גונן שמר, YTEK