נשיא אוניברסיטת הונג קונג למדע וטכנולוגיה (HKUST) בביקור בטכניון: “יש לנו הרבה מה ללמוד מישראל, ומהטכניון בפרט”

53פרופסור טוני צ’אן, נשיא אוניברסיטת הונג קונג למדע וטכנולוגיה ביקר בטכניון בראש משלחת בכירים ונפגש עם נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא וחברי הנהלה נוספים. במהלך ביקורו הרצה פרופסור צ’אן בפני סטודנטים וחברי סגל מהטכניון בנושא “בניית אוניברסיטה ברמה בינלאומית ב-21 שנים”.

אוניברסיטת הונג קונג למדע וטכנולוגיה הוקמה לפני 21 שנים והיא נחשבת לאחת מהאוניברסיטאות הצעירות והמובילות בעולם. לאחרונה, דורגה האוניברסיטה במקום הראשון באסיה ובמקום השלישי במדד האוניברסיטאות הצעירות.

“אני מוצא קווי דמיון רבים בין האוניברסיטה שלנו לטכניון”, אמר פרופ’ צ’אן בהרצאתו, “אני רואה את האוניברסיטה שלנו כ’טכניון’ של סין. יש לנו הרבה מה ללמוד מישראל, ומהטכניון בפרט. האוניברסיטה הוקמה לפני שני עשורים כדי לקדם את פיתוח התעשייה עתירת הידע בהונג קונג, מתוך הבנה של הממשל שיש להשקיע בתחומי המדע והטכנולוגיה. החלום שלי, שבעוד ארבעים שנים מהיום, אוכל כמו נשיא הטכניון היום, להתהדר בעובדה שבוגרינו נמצאים בחזית התעשייה עתירת הידע הבינלאומית ובכל חברות ההייטק המובילות בעולם”.

הקמת אוניברסיטת הונג קונג למדע וטכנולוגיה פתחה בפני בוגרי בתי ספר בהונג קונג ובסין את האפשרות לרכוש השכלה גבוהה בקרבת הבית , ללא הצורך לעקור לאוניברסיטה מעבר לים. “אני הייתי צריך להגר לארה”ב כדי לזכות בחינוך גבוה,” אמר פרופסור צ’אן, “היום אנו מעניקים לסטודנטים שלנו חינוך גבוה ומתקדם ברמה בינלאומית ובשפה האנגלית בהונג קונג. החזון של בניית אוניברסיטה המתמקדת במחקר, שתקדם את תעשיית ההייטק בהונג קונג ובסין, קרם עור וגידים.”

בהמשך להרצאתו של פרופסור צ’אן, התקיים דיון מיוחד בנושא “העברת טכנולוגיה – משלב הרעיון ליישום” בהשתתפות בוגרי הטכניון, המשמשים בתפקידי מפתח בתעשיית ההייטק ופרופסורים מהטכניון, שהיו שותפים להקמת חברות סטארט-אפ. בפאנל המשותף, בהנחיית פרופסור בועז גולני, סגן נשיא לקשרי חץ ופיתוח משאבים בטכניון, לקחו חלק מר גוידו פרדו-רוקואס, מנכ”ל “פיליפס מדיקל” חיפה, פרופסור אייל זוסמן ומר אוהד בן דרור המייסדים של חברת “Nanospun Technologies” ופרופסור יורם רייטר מהפקולטה לביולוגיה בטכניון.

האורחים מהונג קונג ביקשו להבין כיצד תרם הטכניון להפיכתה של ישראל למעצמת סטארט-אפ וכיצד מעודד הטכניון פיתוח יזמות וחדשנות בקרב הסטודנטים. בנוסף, התעניינו האורחים בקשר בין הטכניון לבין התעשייה וכיצד מטפחים קשר זה. נושאים נוספים שעלו בפאנל היו דרכים להחזרת אקדמאים ישראלים מאה”ב ומאירופה לארץ וקליטת גלי העלייה הגדולים ממדינות חבר העמים לשעבר, שהגיעו לישראל בשנות ה-90, ותרומתם הרבה להתפתחות  המדעית – טכנולוגית של מדינת ישראל.

מר גוידו פרדו-רוקואס, מנכ”ל “פיליפס מדיקל” חיפה אמר בפאנל שחברת “פיליפס” תרחיב את פעילות מרכזי הפיתוח שלה בסין.

בתמונה: נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא ונשיא אוניברסיטת הונג קונג למדע וטכנולוגיה, פרופ’ טוני צ’אן במרכז המבקרים בטכניון. צילום : דוברות הטכניון