טורניר כדורעף חופים בינלאומי יתקיים בטכניון בחיפה

44טורניר כדורעף חופים ראשון מסוגו ייערך במסגרת חגיגות ה- 100 להנחת אבן הפינה לטכניון; האירוע יתקיים בין התאריכים 01/04/12- 04/04/12 במרכז הספורט בטכניון על חוף מלאכותי שיוקם במיוחד. הטורניר מוכר על ידי הפדרציה הבינלאומית לכדורעף (FIVB) ויקחו בו חלק השחקנים המובילים בעולם; סך הפרסים יעמוד על 50 אלף דולר

טורניר כדורעף חופים ראשון מסוגו ייערך במסגרת חגיגות ה- 100 להנחת אבן הפינה לטכניון. האירוע יתקיים בין התאריכים 01/04/12- 04/04/12 במרכז הספורט בטכניון על חוף מלאכותי שיוקם במיוחד. הטורניר מוכר על ידי הפדרציה הבינלאומית לכדורעף (FIVB) ויקחו בו חלק השחקנים המובילים בעולם. סך הפרסים יעמוד על 50 אלף דולר.

הטורניר יחולק לשניים: אליפות ישראל וטורניר בינלאומי. במסגרת אליפות ישראל יתחרו סטודנטים ממוסדות אקדמיים שונים בארץ, ביניהם הטכניון, אוניברסיטת ת”א ואוניברסיטת בן גוריון, כאשר לזוג המנצח תינתן הזכות להשתתף בטורניר הבינלאומי.

בטורניר הבינלאומי ישתתפו 14 זוגות נשים וגברים מחו”ל. בין הזוגות שאישרו את בואם נמצאים שחקנים מצמרת הדירוג העולמי: הצמד הברזילאי בנג’מין- הארלי שזכה במקום הראשון באליפות העולם 2011 וכן ב-12 מדליות זהב לאורך השנים, ופאבלו הררה מספרד, מדליסט כסף מאולימפיאדת אתונה יחד עם שותפו אדריאן גאבירה, שסיים חמישי בשתי אליפויות העולם האחרונות וזכה במדליית ארד באליפות אירופה. אל טורניר הנשים יגיעו אנה קלאפלובה ולנקה הייג’קובה מצ’כיה, שסיימו את אליפות העולם האחרונה במקום הרביעי, שלב אחד לפני האמריקאיות לורן פנדריק וברוק הנסון, שישתתפו בטורניר גם הן.

האירוע ייפתח ב1- באפריל בטקס חגיגי וביום זה תתקיים אליפות ישראל. בין התאריכים 02-04/04 יתקיים הטורניר הבינלאומי, הגמר הגדול עתיד להתקיים ב- 04/04 והאירוע ינעל בטקס סיום חגיגי.

במהלך ימי הטורניר ייהנו הסטודנטים בטכניון מהופעות של להקת הסלסה והמחול של הטכניון, מסיבת בריכה ומסיבת אוזניות. בנוסף, השחקנים מחו”ל ייהנו מסיורים לנצרת וקיסריה.

בכדורעף חופים משחקים לרוב שני שחקנים בכל קבוצה, ורוב חוקי המשחק דומים לחוקי הכדורעף. משחק כדורעף החופים הראשון שוחק ב- 1920 בקליפורניה, ב- 1996 הוכנס למשחקים האולימפיים וכיום ברוב מדינות העולם ניתן למצוא ליגות של המשחק.

הטורניר נערך בשיתוף עם איגוד הכדורעף ועיריית חיפה.

בתמונה: השחקנים פאבלו הררה ואדריאן גאבירה מספרד. קרדיט: FIVB