במסגרת אירועי 100 שנה להנחת אבן הפינה 26 משאיות ענק הביאו לטכניון חול במשקל 650 טון, לקראת טורניר בינלאומי ראשון מסוגו בכדורעף חופים

2645 משאיות ענק הביאו לטכניון חול במשקל 650 טון, לקראת טורניר בינלאומי ראשון מסוגו בישראל, שייערך לכבוד 100 שנים להנחת אבן הפינה לבניין ההסטורי של הטכניון בהדר הכרמל.

האירוע יתקיים בין התאריכים 01/04/12- 04/04/12 במרכז הספורט בטכניון על חוף מלאכותי שמוקם במיוחד. הטורניר מוכר על ידי הפדרציה הבינלאומית לכדורעף (FIVB) ויקחו בו חלק השחקנים המובילים בעולם. סך הפרסים יעמוד על 50 אלף דולר.

בטכניון הוכשרו מגרשים עם חול בעומק של 40 ס”מ בשטח של 1,200 מ”ר. שמונה שופטים בינלאומיים ישפטו בטורניר, שבסיומו יעניק נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, את הפרסים יקרי הערך ו-60 מדליות הוקרה לכל המשתתפים.

הטורניר יחולק לשניים: אליפות ישראל וטורניר בינלאומי. במסגרת אליפות ישראל יתחרו סטודנטים ממוסדות אקדמיים שונים בארץ, ביניהם הטכניון, אוניברסיטת ת”א ואוניברסיטת בן גוריון, כאשר לזוג המנצח תינתן הזכות להשתתף בטורניר הבינלאומי.

בטורניר הבינלאומי ישתתפו 14 זוגות נשים וגברים מחו”ל. בין הזוגות שאישרו את בואם נמצאים שחקנים מצמרת הדירוג העולמי: הצמד הברזילאי בנג’מין- הארלי שזכה במקום הראשון באליפות העולם 2011 וכן ב-12 מדליות זהב לאורך השנים, ופאבלו הררה מספרד, מדליסט כסף מאולימפיאדת אתונה יחד עם שותפו אדריאן גאבירה, שסיים חמישי בשתי אליפויות העולם האחרונות וזכה במדליית ארד באליפות אירופה. אל טורניר הנשים יגיעו אנה קלאפלובה ולנקה הייג’קובה מצ’כיה, שסיימו את אליפות העולם האחרונה במקום הרביעי, שלב אחד לפני האמריקאיות לורן פנדריק וברוק הנסון, שישתתפו בטורניר גם הן.

במהלך ימי הטורניר ייהנו הסטודנטים בטכניון מהופעות של להקת הסלסה והמחול של הטכניון, מסיבת בריכה ומסיבת אוזניות. בנוסף, השחקנים מחו”ל ייהנו מסיורים לנצרת וקיסריה.

בכדורעף חופים משחקים לרוב שני שחקנים בכל קבוצה, ורוב חוקי המשחק דומים לחוקי הכדורעף. משחק כדורעף החופים הראשון שוחק ב- 1920 בקליפורניה, ב- 1996 הוכנס למשחקים האולימפיים וכיום ברוב מדינות העולם ניתן למצוא ליגות של המשחק.

הטורניר נערך בשיתוף עם איגוד הכדורעף ועיריית חיפה.

בתמונה: מכשירים את מגרשי החול בטכניון. צילום:  ONE FRAME, דוברות הטכניון