מלך שבדיה הזמין תכשיט לאשתו אצל פרופסור דני שכטמן

7חתן פרס נובל ורעיתו יהיו הערב אורחי המלך והמלכה בארוחת ערב בארמון; מחר הם יוצאים למסע הרצאות ויגיעו במטוס סילון פרטי עד לפלנד הרחוקה ולמכרה ברזל מעבר לחוג הקוטב

חתן פרס נובל ה”טרי”, פרופסור מחקר דני שכטמן מהפקולטה להנדסת חומרים בטכניון, קיבל אתמול “הזמנת עבודה” ממלך שבדיה, קרל גוסטב ה-16. לאחר הנשף המפואר עלו כל הקרואים למסיבת ריקודים בקומה השניה של בנין עירית שטוקהולם. בשולי האולם הגדול נראו המלכה סילביה, המלך קרל גוסטב, פרופסור ציפי שכטמן ובעלה פרופסור דני שכטמן, כשהם שקועים בשיחה ארוכה שנמשכה כעשר דקות.

“המלך הביט בתכשיט שענדה ציפי ומאוד התפעל”, סיפר לאחר מכן פרופסור שכטמן. “גם המלכה התעניינה מאוד בתכשיט. המלך שאל היכן ציפי רכשה אותו והיא השיבה שאני עשיתי לה אותו. הצעתי בו במקום לעשות תכשיט למלכה והמלך קיבל את ההצעה בשתי ידיים”.

ייצור תכשיטים אינו התחביב היחידי של פרופסור שכטמן. הוא אוהב להפליג ביאכטות והזכיה בפרס נובל קטעה את קורס משיטי היאכטות שהוא השתתף בו. “אני אחזור ואסיים את הקורס”, הבטיח.

בניגוד לאורחים הרבים העושים את דרכם בחזרה הביתה, פרופסור שכטמן עדיין לא מחזיר את ה”פראק” ששכר. הערב מוזמנים בני הזוג שכטמן לארוחת ערב עם המלך והמלכה בארמון היפהפה הנמצא על גבעה מול מלון “גרנד” שבו הם שכנו מאז נחתו בשטוקהולם בשבוע שעבר.

מחר הם יוצאים ביחד למסע הרצאות ברחבי שבדיה. מטוס סילון פרטי ייקח אותם למכרה ברזל הנמצא מעבר לחוג הקוטב, שם יירדו  קילומטר לעובי האדמה. “המלך סיפר לי על המכרה הממוחשב  הזה, שכולו אוטומטי. כמטלורג אני סקרן לראות אותו”, אמר פרופסור שכטמן.

לאחר מכן ימשיכו בני הזוג לעיר הצפונית ביותר בשבדיה, לויליו, שם ירצה פרופסור שכטמן באוניברסיטה המקומית.

בעוד כעשרה ימים הם ישובו ארצה, פרופסור שכטמן למעבדתו בפקולטה להנדסת חומרים בטכניון ופרופסור ציפי שכטמן לחוג לחינוך באוניברסיטת חיפה.

בתמונה: ציפי (משמאל) ודני שכטמן עם בנם יואב, דוקטורנט בפקולטה לפיסיקה בטכניון, ואשתו תמר, בוגרת הטכניון בהנדסת חשמל. צילום: דוברות הטכניון