250 תלמידי תיכון החלו ללמוד פעם בשבוע בטכניון במסגרת פרויקט “מורשה”

49“מורשה בשביל המדע”
250 תלמידי תיכון החלו ללמוד פעם בשבוע בטכניון

250 תלמידי תיכון החלו ללמוד פעם בשבוע בטכניון, במסגרת פעילות היחידה לנוער שוחר מדע בטכניון ובחסות קרן לגאסי. במסגרת הפעילות המדעית מגיעים התלמידות והתלמידים, שנבחרו בקפידה בבתי הספר שלהם, לשמוע הרצאות ולבקר במעבדות הטכניון, ל-18 פגישות בשנה.

התלמידים, מכיתות ח’-ט’, מגיעים בהסעות מאורגנות מכל איזור הצפון – נשר, עפולה, נצרת עילית, טבריה, עכו, חצור, מעלות וכרמיאל. “הם שותים בצמא את דברי המרצים”, אומרת מרכזת הפרוייקט בטכניון, עילית בלוך. “אנו לא נתקלים בשום בעיות משמעת”.

התלמידות והתלמידים מכיתות ח’ לומדים פיסיקה, ביוטכנולוגיה או אלקטרוניקה וחבריהם מכיתות ט’ – אדריכלות, רפואה ורובוטיקה. יש גם מפגשים הקשורים למורשת ישראל עם חיבור למדע, כגון אתיקה ורפואה, חשיבות המדע, גוף ונפש.

הפעילויות נעשות בקבוצות קטנות, בליווי מדריכים, וגם ההורים מעורבים בפרוייקט ומלווים אותו.

בתמונה: תלמידות ותלמידים עם אנשי הטכניון, בטקס פתיחת השנה של פרוייקט “מורשה” בטכניון