תחרויות הרובוטיקה של First בשיתוף המרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי בטכניון הסתיימו בהיכל נוקיה

8הנבחרות הזוכות – תיכון מקיף מבואות עירון, תיכון הנדסאים הרצליה ותיכון ימין אורד מניר עציון – ייצגו את ישראל בגמר העולמי בארה”ב

תחרויות הרובוטיקה של FIRST ישראל ננעלו בשבוע שעבר בהיכל נוקיה בתל אביב. זו השנה החמישית בה מתקיימות בישראל התחרויות, אשר נפתחו במעמד נשיא המדינה, מר שמעון פרס. הטכניון, באמצעות המרכז לרובוטיקה שהוקם בתרומת בנק לאומי, נותן את החסות האקדמית.

הקבוצות הזוכות בגמר תחרות הרובוטיקה של FIRST לתלמידי תיכון ייצגו את ישראל בתחרות הגמר העולמית שתתקיים באטלנטה ב-16-18 באפריל. השנה נרשמו כ-50 קבוצות לתחרות הרובוטיקה של FIRST לתלמידי תיכון (FRC) ולמעלה מ-70 קבוצות לתחרות הרובוטיקה של FIRST לתלמידי חטיבות הביניים (FLL). הקבוצות המשתתפות בתחרות מגיעות מכל רחבי הארץ, ביניהן קבוצות מטמרה, דימונה, רעננה, אום אל-פחם, ירכא, הרצליה, ירושלים, תל אביב, אשקלון ומשגב.

נבחרת אשר מורכבת משלוש הקבוצות הבאות ניצחה בגמר ותיסע לאטלנטה בארה”ב לייצג את ישראל בגמר העולמי:

• תיכון הנדסאים הרצליה בה תמכה מיקרוסופט ישראל. קבוצה זו אף זכתה בפרס נוסף והיוקרתי ביותר בתחרות: Regional Chairman’s Award. פרס זה מוענק לקבוצה אשר מהווה מודל לחיקוי לקבוצות אחרות.
  • תיכון מקיף מבואות עירון מעין שמר בה תמכו Boeing Israel ו-Heefestus ומודקון וראובן גולדנברג ובניו ו”בית אל זיכרון יעקב תעשיות”.
  • תיכון ימין אורד מניר עציון בה תמכו חיל הים ומרק גלפנד.

מלבד קבוצות אלו, ייסעו שתי קבוצות נוספות לאטלנטה, כדי לייצג את ישראל בקטגוריות הבאות:

• בקטגוריית Rookie All Star, פרס אשר מוענק מידי שנה לקבוצה חדשה המתחרה בתחרויות הרובוטיקה של FIRST והדגימה יכולות מצוינות לאורך כל התחרות, זכתה קבוצת תיכון הדרים מהוד השרון.
  • בקטגוריית Engineering Inspiration Award, פרס המהווה את הכבוד ההנדסי הגבוה ביותר שניתן לקבוצה בתחרויות הרובוטיקה של FIRST, זכתה קבוצת תיכון אביב מרעננה. הפרס הוענק לקבוצת תיכון אביב משום שהראתה הצלחה בלתי רגילה בקידום היחס להנדסה ומהנדסים בתוך בית הספר ובקהילה בכלל.

שתי הקבוצות יתחרו באטנלטנה בגמר העולמי של FIRST מול קבוצות מרחבי העולם אשר זכו באותן הקטגוריות.

בתמונה: יו”ר אגודת דורשי הטכניון בישראל, האלוף (מיל.) עמוס חורב, מעניק את הפרסים לזוכים בתחרות. צילם: אסף שילה, דוברות הטכניון.