תוכנית לימודים חדשה המשלבת רפואה והנדסה; 2,000 סטודנטים חדשים מתחילים לימודיהם בטכניון

23שנת הלימודים תיפתח ביום ראשון, 13 באוקטובר; מחר, יום חמישי, 10 באוקטובר, יתקיים יום הכוון לסטודנטים החדשים; הפקולטות המבוקשות ביותר הן רפואה, הנדסת חשמל, מדעי המחשב, ארכיטקטורה והנדסת מכונות; השנה תימשך הרפורמה במבנה הלימודים בטכניון, ויימשך המאמץ לשיפור איכות ההוראה

שנת הלימודים החדשה (תשע”ד) תיפתח בטכניון ביום ראשון הקרוב, 13 באוקטובר. מחר, יום חמישי (10.10.13), יתקיים יום הכוון ל-2,000 הסטודנטים החדשים. הפקולטות לרפואה ולהנדסה ביו-רפואית מציעות השנה, לראשונה, תכנית לימודים חדשנית המשלבת רפואה והנדסה ומקנה ידע רחב במדעים מדויקים ובהנדסה בשילוב עם מדעי החיים והרפואה. הלימודים בתכנית יימשכו שמונה שנים, ויזכו את הבוגרים בתארים בהנדסה ביו-רפואית וברפואה. דיקן הפקולטה להנדסה ביו-רפואית, אמיר לנדסברג, מסביר: “תחום ההנדסה הביו-רפואית נמצא בצמיחה מואצת בעולם המערבי. מהנדס ביו-רפואי הוא אחד המקצועות המבוקשים ביותר בארה”ב. כמחצית מחברות ההזנק החדשות בארץ עוסקות בתחום זה. השנה יתחילו את המסלול כ-30 סטודנטים מצטיינים.” פרופסור נועם זיו מהפקולטה לרפואה בטכניון הוסיף: “הפקולטה לרפואה בטכניון היא אחת הפקולטות היחידות בעולם המשלבות לימודי רפואה והנדסה. היות והזירה הקלינית הופכת לטכנולוגית והנדסית יותר ויותר, חשוב לנו להכשיר אנשים שהם גם מהנדסים וגם רופאים.”

במהלך שנת הלימודים תשע”ד יימשך יישום המלצותיה של הוועדה לבחינת מבנה הלימודים והעומס הלימודי, בראשותו של פרופסור יכין כהן מהפקולטה להנדסה כימית. בוועדה השתתפו תשעה פרופסורים ויו”ר אגודת הסטודנטים, דני מגנר, היה אחד מחבריה. לפי המלצות הוועדה, כבר משנת הלימודים הקרובה יוקצו משאבים מיוחדים לחיזוק ההוראה במקצועות הבסיס ולתגמול מרצים מצטיינים. בנוסף תורחב התכנית ‘התחלה טובה’, שמטרתה להכין את הסטודנטים לדרישות הלימודים הגבוהות בטכניון ולהקל עליהם בשנת הלימודים הראשונה. במסגרת התכנית מוצעים לסטודנטים קורסי הכנה מקוונים, המכינים אותם לדרישות האקדמיות במקצועות היסוד בשנת הלימודים הראשונה. בשנת הלימודים הבאה (תשע”ה) תיושם הפרדה בלוח השנה האקדמי בין תקופת הלימודים לתקופת הבחינות  – הסמסטרים יקוצרו בשבוע (ל-13 שבועות) ובכל סמסטר תהיה חופשה מלאה של שבוע, שתאפשר לסטודנטים ללמוד לבחינות “בראש שקט”. כמו כן תיבחן האפשרות להנהגת מסלול קבלה נוסף, שיתבסס על בחינות השלמה במתמטיקה ובפיזיקה במקום הבחינות הפסיכומטריות הנהוגות היום.
נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, אמר כי “בשבוע שעבר עשה הטכניון צעד משמעותי להגשמת חזונו – להימנות על קבוצת העילית של האוניברסיטאות המובילות בעולם במדע ובטכנולוגיה – כאשר נחתם מזכר הבנות להקמת המכון הטכנולוגי למחוז גואנגדונג, בסמוך לאוניברסיטת שנטאו בדרום מזרח סין. יוזמה זאת הצטרפה להקמתו, לפני שנתיים, של מרכז החדשנות טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס בניו יורק, ולשיתופי פעולה בינלאומיים נוספים. התרומה עליה הכריזה קרן לי קא-שינג, בסך 130 מיליון דולר, היא התרומה הגדולה ביותר שקיבל הטכניון בתולדותיו, והיא תוקדש כולה לקידום רווחת הסטודנטים וחברי הסגל בקמפוס הטכניון בחיפה. גם בשנת הלימודים הקרובה יעמדו הסטודנטים במרכז העשייה בטכניון. הצבתי לי כיעד לשפר את האווירה הכללית בקמפוס, ויחד עם הנהלת הטכניון ואגודת הסטודנטים נמשיך לפעול לקידום איכות ההוראה ולשיפור היחס לסטודנטים, על פי המלצותיה של הוועדה לבחינת מבנה הלימודים והעומס הלימודי בטכניון.”

בסך הכל ילמדו בשנת תשע”ד בטכניון כ-13,000 סטודנטים, כ-9,000 מתוכם לתואר ראשון, ב-18 פקולטות.