שלושה בתי ספר זכו בתחרות הרובוטיקה “רובוטראפיק” שנערכה בטכניון

66התלמידים בנו רובוטים דמויי רכב שהגיבו בעצמם על תמרורים ושינויים בתנאי הדרך; לראשונה – להודעה זו מצורף גם סרט וידאו לשימוש התקשורת

שלושה בתי ספר זכו בארבע קטגוריות בתחרות “רובוטראפיק” שנערכה במרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון. התלמידים בנו רובוטים דמויי רכב שהגיבו בעצמם לתנאי הדרך, בלמו בעצמם בהתקרבם לרמזור באור אדום או לתמרור “עצור” ושמרו מרחק מרכב אחר.

בקטגוריות “נהיגה זהירה” ו”תכן” זכו תלמידי בית הספר עמק החולה – כפר בלום. בקטגורית “מרוץ” זכו תלמידי בית הספר “אוהל שם” מרמת גן. בקטגורית “חוקי הנהיגה” זכו תלמידי בית הספר ע”ש יצחק רבין בקרית ים.

“התלמידים בנו מכוניות חכמות לכבישים חכמים”, מסביר פרופסור משה שהם, ראש מרכז “לאומי” לרובוטיקה בטכניון. “כלי הרכב נסעו באופן אוטונומי במיתאר כמו עיר, עצרו בתמרורים וברמזורים, שמרו מרחק ונתנו זכות קדימה. לתכנית שלוש מטרות: לימוד רובוטיקה, זהירות בדרכים וקידום ופיתוח כבישים חכמים ומערכות נהיגה אוטונומיות”.

המרכז לרובוטיקה הוקם באחרונה בטכניון בעזרת בנק לאומי, ומטרתו – טיפוח החינוך והידע בתחום הרובוטיקה. הוא מהווה ארגון-גג חינוכי להדרכה והכוונה בתחום הרובוטיקה, ומשמש כתובת לכל העוסקים בתחום זה בארץ. פרופסור משה שהם, ראש המרכז, אומר כי עידוד והחדרת מוטיבציה ללימודי המדעים והטכנולוגיה בקרב בני הנוער, חינוך לרובוטיקה דרך תחרויות, עבודה שיתופית של סטודנטים ותלמידי בתי ספר – יתרמו רבות לעידוד בני נוער להתמחות בתחום גם בשלב לימודיהם האקדמיים.

מנהל המרכז, ד”ר יבגני קורצ’נוי, אמר כי תחרות רובוטראפיק היא פרויקט חדש של המרכז שהתגבש מרעיון של ד”ר אלי קולברג, ומטרתה – ללמד נהיגה בטוחה באמצעות תחרות רובוטיקה. “הכוונה היא להקנות לצעירים, בעבודת צוות, ידע בחוקי תנועה ובמגבלות פיזיקליות של כלי רכב ושל נהגים”, הוסיף. “אנו מקווים שבמהלך התחרות יפותחו חיישנים שבעתיד יוכנסו לשימוש בכלי רכב כדי להפחית את תאונות הדרכים. באמצעות התחרות ניתן יהיה להגביר את המודעות בקרב בני הנוער, לנושא הזהירות בדרכים”.

בתחרות השתתפו תלמידים מבית הספר הרב תחומי ע”ש רבין בנהריה, המקיף החדש ע”ש רבין בקרית ים, אורט ע”ש חרמץ בירושלים, אוהל שם ברמת גן בית הספר הניסויי משגב ובית החינוך המשותף עמק החולה – כפר בלום.

הזוכים קיבלו פרסים מטעם המרכז לרובוטיקה ומטעם חברת National Instruments – Israel.

סרט וידאו מהתחרות – http://youtu.be/xX9DSGDHWxM

בתמונה: מתחרים בתחרות. צילום: דוברות הטכניון