פרסים בשווי של כ-300,000 שקל הוענקו לסטודנטים בתוכנית פרסי אינטל

37במסגרת התוכנית אינטל מעניקה מדי שנה פרסי הצטיינות לסטודנטים לתואר ראשון ותארים מתקדמים להנדסה ומדעים באוניברסיטאות השונות בארץ

בסוף חודש יוני האחרון ב-29.6.09 התקיים טקס הסיום של תוכנית Intel Awards (פרסי אינטל) בטכניון. הטקס הונחה ע”י פרופ’ חיים גוסטמן מהפקולטה למדעי המחשב ונכחו בו מר יוסי שנקלר מנכ”ל מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל, פרופ’ אלי ביהם – דיקן הפקולטה למדעי המחשב, פרופ’ אבינועם קולודני – נציג הפקולטה להנדסת חשמל, פרופ’ משה שפיטלני דיקן ביה”ס לתארים מתקדמים בטכניון ונציגי סגל נוספים. בטקס הוענקו 8 פרסים לסטודנטים מתואר ראשון, 6 פרסים לסטודנטים לתואר שני ושני פרסים לדוקטורנטים.

Intel Awards הינה תוכנית ייחודית של אינטל, שמטרתה לקדם את ערך המצוינות בקרב סטודנטים בתחומים טכנולוגיים שונים, לעודד מצוינות בלימודים ובמחקר, ולקדם היכרות עם התעשייה בקרב הסטודנטים. במסגרת התוכנית, אינטל מעניקה מדי שנה, באמצעות קבוצת קשרי אקדמיה, פרסי הצטיינות לסטודנטים מצטיינים לתואר ראשון ותארים מתקדמים להנדסה ומדעים בטכניון, אוניברסיטת תל-אביב, בן גוריון, האוניברסיטה העברית, המכללה להנדסה בירושלים והמכון הטכנולוגי בחולון. השנה הוענקו עשרות פרסים בשווי כולל של כ-300,000 שקל במוסדות אלו.

260 סטודנטים, מרביתם סטודנטים לתואר ראשון, נרשמו השנה לתוכנית Intel Awards ובמהלכה נפגשו עם מהנדסים מאינטל, למדו על החברה, על הטכנולוגיה המתקדמת ועל הקשר שבין לימודים לפרקטיקה התעשייתית. זכו בפרסים 32 סטודנטים לתואר ראשון ו-16 סטודנטים לתארים מתקדמים שנבחרו לערוך מחקרים בתחומים רלוונטיים לאינטל ולתעשיית הסמיקונדקטור במהלך השנה. בין התחומים המחקריים שהודגשו השנה ישנם שני תחומים חדשים – טכנולוגיית ייצור ירוקה ו-visual computing.

בתמונה: טקס חלוקת הפרסים בטכניון