סטודנטים מהטכניון גיבשו אסטרטגיה לחברת “קיימא” – וזכו במקום הראשון בתחרות Case competition

בתחרות, שהתקיימה באוניברסיטת תל אביב בשיתוף “גלובס”, השתתפו 12 קבוצות משש אוניברסיטאות

קבוצת סטודנטים מהטכניון זכתה במקום הראשון בתחרות Case competition, שבה השתתפו 12 קבוצות סטודנטים משש אוניברסיטאות. בקבוצה הטכניונית חברים ארבעה סטודנטים מתוכנית ה-MBA: חני ברי, קובי אלקיים, גיל קראוס וטיירי וסרמן.

המשתתפים בתחרות נדרשו לפתור דילמה ממשית שעלתה ב”קיימא” – חברת הזנק העוסקת בפיתוח טכנולוגיה להגברת תפוקת זרעים ללא הנדסה גנטית. הם נדרשו להתוות אסטרטגיה מומלצת לחברה, וזאת לאור נתונים שונים, כגון תנודתיותו של שוק הזרעים ותלותו במזג האוויר והשפעות ההתחממות הגלובלית וייצורם של ביו-דלקים על הגידולים ועל מחירם.

אנשי הקבוצה הטכניונית גילו כי שוק הזרעים נשלט על ידי חמש חברות בלבד. יתרונותיה “קיימא”, על פי ניתוחם, מרוכזים בטכנולוגיה ובמו”פ, ואילו נקודת התורפה שלה נעוצה בכושר השיווק וההפצה. לאור זאת, ציינו הסטודנטים מהטכניון, אסטרטגיה של ייצור עצמי עדיפה על שתי החלופות הרלוונטיות: (א) מכירת רשיונות שימוש בטכנולוגיה ו(ב)שיפור זרעים עבור יצרניות אחרות. לאור זאת הציעה הקבוצה ל”קיימא” להתמקד בגידול חיטה וייצואה לאירופה. לשם כך, הם ציינו, רצוי – משיקולים כלכליים – לחבור לאחת משתי החברות המובילות בשוק.

את התחרות מובילה הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף גלובס. זו השנה השישית לקיומה של התחרות.