מושל מסצ’וסטס לסטודנטים בטכניון: בואו ללמוד בבוסטון

41ביקר בטכניון בראש משלחת גדולה של תעשיינים וראשי אוניברסיטאות

“מה עלינו לעשות כדי למשוך סטודטים מבריקים מהטכניון ללימודים בבוסטון”? שאלה זו הפנה מושל מסצ’וסטס, דוואל פטריק, שביקר בטכניון בראש משלחת גדולה של תעשיינים וראשי אוניברסיטאות מבוסטון, ליו”ר אגודת הסטודנטים, יעל אביטל.

“תעודד תכניות לחילופי סטודנטים”, השיבה לו יעל.

“אנו במסצ’וסטס משקיעים רבות בשלושה תחומים”, אמר המושל. “בחינוך, ביזמות ובתשתיות. זו השקעה לטווח ארוך ואנו לא נוטשים אותה גם בימי משבר כלכלי, כי כאן טמונה הצמיחה שלנו”.

חברי המשלחת נפגשו עם ראשי התכניות הרב תחומיות בטכניון והתעניינו בעיקר במחקרים בתחומי הסביבה והאנרגיה.

בפגישה רבת משתתפים שקיימו עם ראשי הטכניון, סטודנטים ותעשיינים ישראלים, הם גילו עניין מיוחד בתמיכה הממשלתית הישראלית ביזמות. “זה מדהים אותי”, אמר המושל. “גילינו בביקורנו כי בישראל יש יותר תמיכה ממשלתית ביזמות מאשר בארה”ב. אני מגדיר את היזמות העכשווית כדבר חדש ומרגש המתרחש בכלכלה. צריך עבודת צוות כדי להגיע להישגים ולכן אנו כאן, בישראל, מחפשים שיתופי פעולה בתחומים רבים”.

בתמונה: המושל פטריק (מימין) עם המשנה הבכיר לנשיא הטכניון, פרופסור פאול פייגין. משמאל: קונסול ישראל בבוסטון, שי בזק. צילום: יואב בכר, דוברות הטכניון.