מאות תלמידות ותלמידים בכיתות א-ו ישתתפו באולימפיאדת רובוטיקה בטכניון

זו הפעם הראשונה מתקיימת בישראל תחרות רובוטיקה ארצית לילדים כה צעירים

מאות תלמידות ותלמידים המשתתפים בקורס המצוינות של חברת YTEK ישתתפו ביום רביעי השבוע בגמר אולימפיאדה ארצית לרובוטיקה, לכיתות א-ו. זו הפעם הראשונה מתקיימת בישראל תחרות רובוטיקה ארצית לילדים כה צעירים. המשנה לראש הממשלה, והשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום, יהיה אורח הכבוד בתחרות, והוא יתקבל על ידי נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, ראש אגף אסטרטגיה בבנק לאומי, מאיר שור ומנכ”ל חברת YTEK ארתור זמשמן.

האולימפיאדה היא נקודת השיא בקורס המצוינות שפועל בשיתוף המרכז לרובוטיקה ע”ש לאומי בטכניון בראשות פרופסור משה שהם. הקורס עוסק בפיתוח מצוינות בקרב תלמידי בתי הספר היסודיים, בארבעים רשויות מקומיות. חברת YTEKפיתחה מודל פדגוגי ייחודי העוסק בפיתוח חשיבה ביקורתית וחינוך לערכים באמצעות ארבעה תחומי תוכן : רובוטיקה, מדעי המחשב, פיתוח חשיבה מתמטית ופיתוח חשיבה מדעית. בפרויקט משתתפים יותר מ-3000 ילדים מצטיינים שנבחרו על ידי מנהלי בתי הספר.

לגמר אולימפיאדת הרובוטיקה שיתקיים בטכניון יגיעו תלמידים שצלחו את שלבי רבע וחצי הגמר, והם יתחרו לפי שכבות גיל. משימתם באולימפיאדה היא הזזת אובייקט על ידי תכנות רובוטים ניידים ונייחים וכן מענה על חידון חשיבה אינטראקטיבי. הקריטריונים לזכייה הם זמן הביצוע, עבודת הצוות והחשיבה הביקורתית.

התחרות תתקיים ביום רביעי, 26 במאי 2010, בשעה 17.00, באודיטוריום צ’רצ’יל בקריית הטכניון.

כתבים וצלמים מוזמנים.