הכנס הישראלי למדעי התעופה והחלל חוגג יובל

יתקיים ב-17-18 בפברואר בתל אביב ובטכניון

הכנס הישראלי השנתי למדעי התעופה והחלל חוגג השנה יובל. הכנס, הנמשך יומיים, נערך בכל שנה מאז 1959, פרט לשנת 1974 עקב מלחמת יום כיפור.  הוא מהווה את האירוע המרכזי בו אנשי התחום, מן האקדמיה, התעשיה וכוחות הביטחון, נפגשים ומתעדכנים בחידושים האחרונים בתחום התעופה והחלל.

בכנס הראשון השתתפו כמאה איש, ואילו בשנים האחרונות מתקרב מספר המשתתפים לאלף – דבר המשקף את הגידול המדהים של ענף התעופה והחלל בארץ – מכלי טייס בלתי מאוישים, דרך מערכות טילים ועד לויינים ומשגרים. הכנס יתקיים ביום ד’ 17.2 במלון דן-פנורמה בתל-אביב וביום ה’- 18.2 בטכניון, בחיפה.

לרגל הכנס ה-50 ייערכו שתי פעילויות מיוחדות. האחת, פנל של מובילים בתעשיות הביטחוניות הגדולות – התעשייה האווירית, אלביט מערכות ורפאל  ובו ייחשפו החידושים האחרונים בכלי טייס בלתי מאוישים ומערכת “כיפת ברזל” נגד טילים. הפעילות השנייה היא מפגש 50 מחזורים – של בוגרי הפקולטה להנדס אווירונאוטיקה וחלל בטכניון, אותה סיים הרוב הגדול של המשתתפים בכנס  לדורותיהם- מפגש שייערך בערב הראשון, בתל-אביב.

בכנס יינתנו מספר הרצאות מוזמנות: על כלי טייס זעירים- דמויי חרקים מאת פרופ’ ווי שי מאוניברסיטת מישיגן בארה”ב, הרצאה על גלי הלם והנזקים שהם גורמים – על ידי פרופ’ גבי בן-דור, דיקן הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בן גוריון, ופרופ’ נורברט פיטרס מאוניברסיטת אאכן בגרמניה ידבר על תופעות ורבולנטיות בשריפה. אורח הכבוד בכנס יהיה פרופ’ דניאל הרשקוביץ, שר המדע והטכנולוגיה.

השנה יינתנו כ- 90 הרצאות, בששה מושבים מקבילים, מהן כעשר הרצאות על ידי מרצים  מחו”ל, וכ-28 הרצאות מן התעשייה הישראלית, בהם ייחשפו לראשונה רבים מהחידושים בתחום התעופה בארץ. כבכל שנה, גם השנה תתקיים תחרות פרוייקטי סטודנטים מהטכניון.