אלוף (מיל.) עמרם מצנע – “דוקטור לשם כבוד” של הטכניון

הנהלת הטכניון, הוועד המנהל שלו ובכירי ידידיו בישראל – מגיעים לביקור בירוחם; ארבעה אלופים (במיל.) יצטרפו לביקור

הטכניון יעניק תואר “דוקטור לשם כבוד” לאלוף (מיל.) עמרם מצנע. הנהלת הטכניון, בראשות הנשיא פרופסור פרץ לביא, הוועד המנהל של המוסד ובכירי ידידיו בישראל, יגיעו לביקור בירוחם ביום חמישי, 8 באפריל, ייפגשו עם ראשי היישוב ויבקרו במערכת החינוך שלו, כמו גם במפעלי תעשייה באיזור. עמרם מצנע מכהן כיו”ר הוועדה הממונה בירוחם. ארבעה אלופים במילואים, הקשורים בטכניון – הודיעו על הצטרפותם לביקור לכבוד עמיתם, האלוף (במיל.) מצנע – עמוס חורב, לשעבר נשיא הטכניון ויו”ר אגודת דורשי הטכניון בישראל, אביהו בן נון, מנחם מירון ושלמה ענבר.

התואר מוענק לעמרם מצנע “בהערכה על תרומתו לביטחון ישראל, על היותו מקור השראה בעשייתו המבורכת בירוחם – לפיתוח וביסוסו של היישוב, לשינוי תדמיתו ולהפיכתו למקום רוחש פעילות ומבוקש על ידי צעירים”. כן מביע הטכניון הערכה להירתמותו של עמרם מצנע לפעילות הטכניון, לצמצום הפערים ולעידוד המצויינות במסגרת התכנית הטכניונית (בשיתוף עם בנק הפועלים) – “פועלים משלוש לחמש”. בתכנית זו מסייעים בוגרי הטכניון לתלמידי תיכון להגיע לחמש יחידות בגרות במתמטיקה ולפתוח בכך בפניהם את שערי האוניברסיטאות כולן. המבקרים ייפגשו עם תלמידות ותלמידים המשתתפים בתכנית זו.