בטקס חגיגי במעמד שר החינוך נפתלי בנט נחנך בטכניון בניין המעונות ע”ש לאודר

הבניין החדיש הוא תרומת נשיא הקונגרס היהודי העולמי רונלד לאודר ורעייתו ג’ו קרול לטכניון

מימין לשמאל : נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא, שר החינוך נפתלי בנט ונציגו של רונלד לאודר בישראל אבי בלשניקוב בטקס חנוכת בניין המעונות החדש.

מימין לשמאל : נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא, שר החינוך נפתלי בנט ונציגו של רונלד לאודר בישראל אבי בלשניקוב בטקס חנוכת בניין המעונות החדש.

“הטכניון הוא, ועליו להמשיך להיות, המגדלור של מדינת ישראל.” כך אמר שר החינוך נפתלי בנט היום בטכניון. הדברים נאמרו בטקס חנוכת בניין מעונות הסטודנטים ע”ש לאודר, שהתקיים בהשתתפות ראש העיר חיפה יונה יהב; נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא; נציגו של רונלד לאודר בישראל אבי בלשניקוב; דיקן הסטודנטים בטכניון פרופ’ בני נתן ויו”ר אגודת הסטודנטים בטכניון עומר עמית. הטקס התקיים במסגרת אירועי חבר הנאמנים (הקורטוריון) בטכניון.

נשיא הקונגרס היהודי העולמי רונלד לאודר ורעייתו ג’ו קרול תרמו לטכניון חמישה מיליון דולר להקמת מעונות כפר הסמכה – המעונות היפים והמשוכללים ביותר בישראל, המיועדים לסטודנטים לתואר ראשון. מדובר ב-4 בניינים בני 9 קומות, המכילים 116 דירות ו-488 מיטות. במעונות החדשים, שתכננו האדריכלים יעל וירון גרנות, יתגוררו 408 סטודנטים ו-20 זוגות.

בניין המעונות ע”ש לאודר שנחנך הבוקר מצויד בתשתיות ובטכנולוגיות מתקדמות ומכיל 29 דירות ובהן 122 פתרונות דיור (מיטות) לסטודנטים.

שר החינוך נפתלי בנט אמר בטקס כי “הסוד של הטכניון טמון בהיותו חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית ומהחזון של מדינת ישראל. אתם, אנשי הטכניון, אינכם ספונים במגדל השן אלא להיפך – אתם מחוברים להוויה הישראלית ופועלים מתוך מחויבות לחברה. אתם פועלים להגדלת מספר הסטודנטים הערבים, החרדים ותושבי הפריפריה תוך מתן הזדמנות שווה לכל תושבי ישראל. המעונות החדשים, שנבנו בתרומת משפחת לאודר, יאפשרו לסטודנטים להשקיע את זמנם ואת מרצם בלימודים התובעניים. ביום הזה אנחנו טומנים באדמה את השורשים לעתיד מבטיח.”

“זהו יום גדול עבורנו,” אמר בטקס נשיא הטכניון פרופ’ פרץ לביא. “הטכניון מציע את המספר הגבוה ביותר של פתרונות דיור לסטודנטים בישראל – כ-5,000. מעונות הסטודנטים בטכניון הם סמל לסובלנות ולדו קיום שכן גרים בהם אלה לצד, בשוויון מלא, סטודנטים יהודים, מוסלמים, נוצרים, דרוזים, צ’רקסים, חילונים, דתיים,סטודנטים מישראל ומחו”ל, נשים וגברים.

“הסטודנטים הם המשאב העיקרי של הטכניון, והם משקיעים זמן רב ומאמץ אדיר בלימודיהם. תרומתה הנדיבה של משפחת לאודר תאפשר לנו לסייע להם ולהקל עליהם. אני פונה לשר בנט ולממשלה בקריאה לסייע לאוניברסיטאות ולמכללות בבניית מעונות לסטודנטים. הגדלה משמעותית של היצע המגורים לסטודנטים תסייע גם בהוזלת מחירי הדיור בארץ.”

ראש עיריית חיפה יונה יהב הודה למשפחת לאודר על השקעתה בעיר. לדבריו, “חיפה היא מרכז אוניברסיטאי וחיים בה 45,000 סטודנטים. ההשקעה של משפחת לאודר במעונות סטודנטים היא השקעה חשובה ונכונה לטכניון ולחיפה.”

“בני הזוג לאודר ביקרו בטכניון לפני כשלוש שנים והתאהבו בו,” סיפר בטקס נציגו של רונלד לאודר בישראל, אבי בלשניקוב. “הם גאים להימנות על חבורה מכובדת של ידידי הטכניון, מוסד שלו הם מייחסים חשיבות רבה בבניין ופיתוח המדינה והעם היהודי. קרן לאודר פועלת לקידום החינוך והאקדמיה בישראל והתרומה לטכניון ממשיכה תמיכה חשובה זו בקידום ההשכלה הגבוהה במדינת ישראל.”