פרופ’ מתיו סאס זוכה פרס Strage-BGU

הזוכה בפרס Strage-BGU  למצוינות במדעי הסביבה לשנת תשע”ז הוא פרופ’ מתיו סאס מהטכניון.

פרופ' מתיו סאס

פרופ’ מתיו סאס

הפרס, מטעם קרן STRAGE ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מוענק לפרופ’ סאס עבור המאמר: ” Water desalination via capacitive deionization: what is it and what can we expect from it?” (“התפלת מים באמצעות דיוניזציה קיבולית: מה זה ומה אפשר לצפות מכך?”), שפורסם בכתב העת Energy and Environmental Science.

המאמר הזוכה מבקר ומעריך את טכנולוגיית הדיוניזציה הקיבולית (CDI) החדשנית ומספק הגדרות ומדדים במאמץ לאחד את קהילת ה- CDI הצומחת במהירות. המאמר מספק מבט על המגמות המתעוררות ב- CDI ומציע כיווני מחקר ופיתוח עתידיים.

פרופ’ סאס השלים תואר ראשון בהנדסת מכונות באוניברסיטת מקגיל בקנדה, ומשם המשיך לתואר שני ולתואר שלישי בסטנפורד. את הפוסט-דוקטורט עשה ב-MIT ובתום התקופה “עשה עלייה” והצטרף לטכניון, כחבר סגל בפקולטה להנדסת מכונות. מהר מאוד החל פרופ’-משנה סאס ללמד בעברית ובאנגלית. הוא זכה בפרסים ובמלגות רבים בהם: מלגת אלון לחברי סגל חדשים ופרס Arches לשיתוף פעולה ישראלי-גרמני במחקר ולהצטיינות במדע. הפרס, בשווי 200,000 יורו, מוקיר פרויקטים משותפים לחוקרים מישראל ומגרמניה שיש בהם תרומה משמעותית לתחום המחקר המשותף.
קרן STRAGE ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב ייסדו את פרס STRAGE-BGU למצוינות במדעי הסביבה. הפרס, בסך 5,000$, מוענק למדענים ולחוקרי סביבה ישראליים עבור פרסומים מצטיינים ומשפיעים באחד ממגוון תחומי מדעי הסביבה (כגון אקולוגיה, הידרולוגיה, קיימות, כלכלה סביבתית, הנדסה סביבתית, חינוך סביבתי, אפידמיולוגיה סביבתית), שפורסמו בשנה החולפת. דגש מיוחד ניתן לפוטנציאל של הפרסום להשפיע בטווח הארוך על הגנת הסביבה ועל המערכת האקולוגית שלנו.

ועדת הפרס, בראשותו של פרופ’ ירון זיו מהפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת בן-גוריון, כללה את פרופ’ אורית בן צבי אסרף מהפקולטה למדעי הרוח והחברה, פרופ’ אשר ברנר מהפקולטה למדעי ההנדסה, ד”ר רחל גולן מהפקולטה למדעי הבריאות, ד”ר יודן רופא, מהמכונים לחקר המדבר ע”ש יעקב בלושטיין ואת ד”ר ענת צ’צ’יק, מהפקולטה לניהול ע”ש גילפורד גלזר.

טקס הענקת הפרס יתקיים באוניברסיטת בן-גוריון ביום חמישי, ה- 18.5.